Naložbe v kriptovalute – vodnik po korakih za vlaganje v kriptovalute v letu 2021

Naložbe v kriptovalute v letu 2021 so lahko zaradi volatilne in dinamične narave trga kripto valut precej zapletene. Z nedavno revolucijo v digitalni valuti in potrebo po digitalnih finančnih platformah, da zadostijo sodobnim menjalnim zahtevam, je vlaganje v kriptovalute eden najbolj donosnih načinov zaslužka.

Tu je izčrpen vodnik po korakih za vlaganje v kriptovalute v letu 2021. Ta priročnik vam bo pomagal pri vlaganju v kriptovalute kot začetnik.

Začnite z raziskavo

Prvi korak je domača naloga. Pred vlaganjem v kripto trg ga morate začeti preučevati. Če ste amater, ki prvič stopite v cono, se morate dobro pripraviti na vajo. Morali bi vedeti, v kaj se spuščate, zato začnite z osnovnimi raziskavami. To lahko storite tako, da si pomagate z osnovami iz interneta, ali pa si olajšate s kakšnimi vodniki ali tečaji, ki so na voljo v spletu ali zunaj njega.

Več platform je lahko priročnih za ustvarjanje temeljnega razumevanja kriptovalut. eToro je ena takih platform, ki vam lahko pomaga pri vlaganju v kriptovalute in vam daje vodnik po korakih za vlaganje v kriptovalute v letu 2021. Naložba v kriptovaluto je lahko zelo enostavna, če dobro izkoristite osnovno znanje kriptotrgov. Zato se prepričajte, da ste opravili začetno raziskavo, da bi razumeli, kako vlagati v kriptovaluto.

Predhodni nasveti

Preden začnemo vlagati v kriptovaluto, moramo upoštevati naslednje korake:

1. Naložite v skladu s svojo dostopnostjo.

2. Izogibajte se jemanju posojil za svoje naložbe.

3. Prepričajte se, da ste svoje naložbe temeljito izvedli.

4. Razen realno

5. Sprejmite izračunana tveganja

Te konkretne ideje vam bodo pomagale določiti močne temelje za vaše naložbe v kriptovalute.

Koliko vlagati?

Prvo vprašanje, ki se vam poraja, ko se odločite, da boste začeli vlagati v kriptovalute, je, koliko bi morali vložiti kot začetnik? V knjigah ni pravila o višini naložbe.

Vedno je priporočljivo, da začnete z majhnimi koraki, pri čemer korake dojenčka izvajate po en korak. Ker je Bitcoin deljiv do osem decimalk, je treba najprej poiskati majhen delček.

Nakup kriptovalute po vaši izbiri

Trg iz dneva v dan cveti z digitalnimi valutami; raziščite kriptografe, da izberete kriptovaluto, v katero želite vlagati. Z več kot 8000 kriptovalutami na trgu z volatilnimi in dinamičnimi vrednostmi obstaja možnost kripto valut "kripto norost" leta 2021. T

Kriptograf je ugotovil, da so cene kriptovalut v obdobju 2019–20 dinamično nihale. Različne valute vsako sekundo pripravijo različne grafe za njihove tržne vrednosti. Te grafe morate preučiti, da se odločite o izbiri kriptovalute.

Kot začetnik bi morali preveriti različne platforme, ki praviloma beležijo vrednosti kriptovalut. Te platforme vam bodo pomagale ustvariti jasno skico trajnih vrednosti dokončnih kriptovalut in njihovih tržnih konkurenc. eToro je lahko ena takih platform, ki vam pomaga zaslon vrednosti kriptovalut. Po razumnem razumevanju se lahko odločite, v katero valuto boste vlagali.

Iščem primerno platformo za izmenjavo

Naslednji korak je izbira najprimernejše platforme za izmenjavo. Izberite platformo za izmenjavo, ki ustreza velikosti vaše naložbe, vrsti vaše kriptovalute in vam olajša delo v vaši regiji. Poskusite najti borzno platformo z največjimi vrednostmi trgovanja za izbrano kripto valuto. Upoštevajte vir virov svojih sredstev, saj vam vse platforme za izmenjavo ne omogočajo vplačila denarja prek fiat-a. Večina platform vam bo omejila deponiranje samo v obliki Bitcoinov.

V zvezi s tem morate precej raziskati in poiskati platformo, ki olajša nakup prek fiat-a; kot smo že omenili, ima vsaka platforma svoje prednosti in slabosti. Izberite platformo za izmenjavo glede na svoje potrebe.

Med ugledne platforme spadajo eToro, Binance, Kraken, Changelly. Poskusite poiskati platformo za izmenjavo, ki vam omogoča vlaganje v več kriptovalut in altcoinov, ki zagotavljajo širši obseg. To vam bo pomagalo diverzificirati portfelj in povečati izpostavljenost na kripto trgu. eToro je lahko zelo priročen za vlaganje v kriptovalute kot začetnik.

Izbira prave denarnice

Po naložbi v kriptovaluto je naslednji korak dobiti digitalno denarnico ali kripto denarnico. Denarnica je tako kot spletno bančništvo; pomaga vam vzdrževati svoja kripto sredstva, jih zamenjati in vam zagotoviti platformo za njihovo organizacijo na enem mestu.

Vrste denarnic

Obstajajo različne vrste kripto denarnic, odvisno od načina njihovega delovanja. Običajne vrste so:

1. Vroče denarnice

Gre za mobilne ali namizne denarnice, ki olajšajo dnevne transakcije kriptovalut. Vroče denarnice so lahko priročne za shranjevanje majhnega števila vrednosti samo zato, ker pomagajo pri dnevni izmenjavi. Vroče denarnice so povsem varne samo za kratkoročne naložbe.

2. Hladne denarnice

Hladne denarnice se uporabljajo za dolgoročne naložbe. Pridobite si hladno denarnico, ko nameravate večje naložbe vlagati v večje obdobje. Hladne denarnice niso proaktivno povezane z internetom. Hladne denarnice so lahko druge papirnate ali trde denarnice.

 • Denarnice za strojno opremo – Denarnica za strojno opremo; kot že ime pove, je naprava, ki vašo kriptovaluto praktično shrani v eno strojno opremo. Na trgu je nekaj trdih denarnic, kot sta Ledger Nano in Trezor. Denarnice lahko povežete z internetom. Šteje se, da je to najvarnejši način za varčevanje s kriptovaluto.
 • Papirnate denarnice – Papirnate denarnice so papirna potrdila vaše gesla in kod. Čeprav veljajo za varne, so papirnate denarnice občutljive na obrabo ali izgubo.

Osnove vlaganja v kriptovalute kot začetnik

Obstaja nekaj osnovnih taktik, ki so vam lahko v veliko pomoč, ko začnete ljubiteljsko vlagati v kriptovalute. To so osnovni načini zaslužka razumnih donosov od naložb v vašo kriptovaluto.

1. Kripto CFD

Različna pogodba ali CFD je orodje za trgovanje z naložbami, ki padejo v maržo T + 0. To pomaga pri tveganih naložbah, ki dokazujejo visok vzvod z nizkim depozitom. Pomaga tudi pri pregledu kriptovalut, ne da bi jih sploh kupil.

Dnevno trgovanje

Ta vrsta strategije trgovanja zahteva, da kripto izmenjave potekajo večkrat na dan. Zaradi nestanovitne narave kriptovalut vam lahko ta vrsta kripto trgovanja na začetku pomaga.

Dnevno trgovanje vam lahko ustvari vajo za dosledno preverjanje kripto trgov in vam daje celovito razumevanje kripto trgov kot začetnika. Različne platforme, kot sta eToro in Coincap, vam lahko pomagajo pri dnevnem trgovanju.

2. Bitcoin rudarstvo

Druga zelo pametna naložba je lahko Bitcoin Rudarstvo. Rudarstvo je drugačna oblika naložbe. Na začetku boste morda težko ustvarjali dobiček Rudarstvo Bitcoinov, vendar je bolj donosno z vidika donosnosti.

3. Arbitraža

Pri tej obliki naložbe vlagatelj na eni borzi kupi kriptovaluto in jo proda drugi. V primerjavi z drugimi načini vlaganja v kriptovalute je kar takojšen, vendar ne veliko dobička.

4. Kripto pipe

Druga zelo učinkovita metoda vlaganja v kriptovalute so kripto pipe, če poskušate zaslužiti z majhnimi naložbami. Kripto pipe lahko definiramo kot kapljajoče pipe nekaterih spletnih mest, ki v določenem časovnem obdobju realizirajo omejeno količino kriptovalut.

Več platform vam lahko olajša izvajanje teh načinov vlaganja v kriptovalute. Svoje lahko izberete glede na vaše potrebe in obseg naložb.

Ustvarjanje investicijske mešanice

Morate narediti svojo mešanico za trgovanje s kriptovalutami. Ključnega pomena je prilagoditev strategij za vlaganje v kriptovalute glede na vaše trenutne naložbe in premike trga.

Najboljše pri tem je, da zelo natančno preučimo vzorce kriptotrgov. Bolj ko boste razumeli kripto trg, večji bo vaš dobiček. Nekaj ​​premislekov med ustvarjanjem kripto miksa je lahko naslednjih:

1. Izbira kriptovalut

Pametno izberite kriptovalute. Izberite nestanovitne kriptovalute, ki dosledno ustvarjajo dobiček. Odločite se glede na svojo dostopnost in prag tveganja.

Izmenjave in povpraševanja

Nenehno iščite zahteve različnih kriptovalut na trgih. Preučite grafikone povpraševanja in ponudbe za dokončno kriptovaluto. Pred vlaganjem v kriptovalute morate preučiti konkurenčni trend kripto trga. To vam bo pomagalo pri pametnejših odločitvah glede vlaganja v kriptovalute.

2. Trajanje trgovine & Kategorizacija skladov

Za različne vrste naložb v kriptovalute bi morali izbrati določeno trajanje.

Dolgoročno

Naložbe so lahko dolgoročnejše za daljši čas. To je mogoče storiti za manj nestanovitne kriptovalute, ki imajo manj strme grafe.

Kratkoročno

Kratkoročne naložbe so običajno nestanovitne in se izvajajo za kriptovalute, ki kažejo dinamične vrednosti.

Srednjeročno

Drug pristop je lahko srednje velika naložba. Tovrstne naložbe so lahko plodne za prevzem izračunanega tveganja, medtem ko ljubiteljsko vlagate v valuto.

Strokovnjaki predlagajo vlaganje v kriptovalute v perspektivi glede na zahteve trga.

3. Osnovne naložbene strategije

Obstaja lahko nekaj naložbenih strategij, ki vam lahko pomagajo na začetku pri vlaganju v kriptovalute.

Dolgi / kratki lastniški kapital

Pri tej vrsti mora vlagatelj preveriti, ali je kriptovaluta podcenjena ali precenjena, in jo posledično uvrstiti v dolgoročne ali kratkoročne naložbene razrede. Pravilni premisleki imajo za posledico dobičke in izgube.

Nevtralen trg

Pri tržno nevtralnih naložbah polovico naložb daste v dolgoročna sredstva, drugo polovico pa v kratkoročna. Ideja je ustvariti izračunani tržno nevtralni dobiček, dosežen iz skupnih dobičkov vaših naložb.

Globalni makro

Ta tehnika poudarja naslednje tržne trende. Gre za precej kratkoročne naložbe.

4. Obvladovanje tveganj

Med vlaganjem v kriptovalute je najpomembnejši atribut obvladovanje tveganj. Pozorno poiščite dejavnike, ki vplivajo na grafe tveganj vaše naložbe. Prepričajte se, da se zavedate meja tveganja, ki si jih lahko privoščite. Uporaba orodja za obvladovanje tveganj v ta namen je lahko tudi pameten pristop.

Pripravljeni vlagati v kriptovalute?

Paretovo načelo

Načelo Pareto iz pravila 80/20 velja tudi na kripto trgih. Ko vlagate v kriptovalute, morate vedeti, da največje naložbe predstavljajo najvišje deleže vaših prihodkov.

Spremljajte kripto trge

Ko končate z vsemi zgornjimi koraki, naj bi zdaj pozorno opazovali trge kriptovalut. Poskrbite, da boste na tekočem z najnovejšimi tržnimi trendi. Poiščite različne tržne prestolnice vsake kriptovalute. Vsaka kriptovaluta bo imela svoj nizek, visok oziroma srednji tržni kapital.

eToro – najboljša platforma za kriptovalute

eToro je pametna platforma, ki olajša postopek vlaganja v kriptovalute. Platforma ponuja širok spekter kriptovalut, ki uporabniku zagotavljajo eleganten in uporabniku prijazen vmesnik

eToro se je že vrsto let izkazal kot zaupanja vreden v kripto industriji – priporočamo, da jih preizkusite.

Navidezne valute so zelo nestanovitne. Vaš kapital je ogrožen.

Ključne točke

 • Zelo pomembno je, da pred vlaganjem preučite in razumete kriptovalute.
 • Prepričajte se, da se zavedate neposrednih tveganj na kripto trgu in dobro razumete, v kaj se spuščate.
 • Odločitev, koliko boste vložili, mora temeljiti na obsegu naložbe, ki ste jo pripravljeni vložiti.
 • Začetni koraki vlaganja v kripto vključujejo izbiro kriptovalute, pridobivanje platforme za trgovanje in pridobitev kripto denarnice.
 • Obstajajo štiri vrste denarnic za shranjevanje kovancev: vroče denarnice, hladne denarnice, denarnice s strojno opremo in papirnate denarnice.
 • Izbirate lahko med različnimi strategijami za vlaganje v kriptovalute glede na povpraševanje na kripto trgu.
 • Obstaja pet glavnih oblik vlaganja v kriptovalute: kripto CFD, dnevno trgovanje, Bitcoin rudarstvo, arbitraža in kripto pipe.
 • Pri vlaganju izberite kriptovalute, ki so nestanovitne in običajno dosledno ustvarjajo dobiček.
 • Načelo Pareto pravila 80/20 v kriptovaluti pomeni, da ko vlagate v kriptovaluto, morate vedeti, da največje naložbe predstavljajo najvišje deleže vaših prihodkov..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me