Naložite v Ethereum: kaj bo vodilo ceno Ethereuma v letu 2021?

Analitični vodnik za vlaganje v Ethereum leta 2021

Kam bo šla cena Ethereum ETH leta 2021?

Kaj se bo zgodilo s ceno Ethereuma leta 2021? Za tradicionalne vlagatelje je bilo nekoliko zahtevno razumeti, kaj poganja cene kriptovalut.

Ko govorimo o tradicionalnih sredstvih, kot so delnice ali obveznice, že vemo, da na njihovo ceno vplivajo gospodarski dejavniki, na primer inflacija ali državna ureditev, na primer.

A ko gre za kriptovalute, so stvari nekoliko drugačne. Kaj vpliva na njihovo ceno? Znano je, da imajo spremenljivo naravo, kar pomeni, da se njihova cena pogosto dviguje in spušča. Toda kaj povzroča, da se to zgodi?

Če želite Ethereum kupiti hitro in enostavno, s 0% provizija, odjava Izmenjava eToro!

Toda, kaj v resnici vodi ceno Ethereuma?

Trije glavni dejavniki, ki najbolj vplivajo na ceno Ethereuma:

1. Decentralizirane finance

2. Uvedba Ethereum 2.0 – “Serenity”

3. Korelacija z Bitcoinom

Tukaj pri Trading Education smo analizirali te dejavnike in spodaj podrobno razložili, kaj smo ugotovili.

Če želite prebrati podrobno napoved cen Ethereuma, si oglejte ta članek.

Zakaj Ethereum?

Zakaj bi vlagatelji razmislili o vlaganju v Ethereum? Zakaj je Ethereum tako edinstven? No, Ethereum je druga največja kriptovaluta za Bitcoinom in je zasnovan za decentralizirane aplikacije ali tako imenovane DApps. Ethereum ima pametne pogodbe in je najpogosteje uporabljena veriga blokov na svetu.

30. julija 2015 ga je našel raziskovalec kriptovalut in programer Vitalik Buterin.

etni grafikon cen

Ves čas gibanja cen Ethereuma. Vir: Coinmarketcap.

Ethereum si je skozi leta ustvaril svoj sloves stabilne in varne kriptovalute in dokazal, da je nestanoviten z drastičnimi povišanji in padci cen. Tako je Ethereum dal vlagateljem priložnost, da izkoristijo dobiček. V zadnjem času Ethereum beleži ogromno rast, privablja več vlagateljev in pridobiva več slave.

Bi razmislili o vlaganju v Ethereum ETH?

Kaj spodbuja ceno Ethereuma?

Blokiranje Ethereuma traja približno 15 sekund, medtem ko Bitcoin traja 10 minut, da zaključi blok. Zato je očitno, da Ethereum raste hitreje kot Bitcoin.

Trenutno kroži 112 503 417,62 etra in za razliko od Bitcoina, ki dosega 21 milijonov BTC, celotna ponudba Ethereuma ni fiksna, kar pomeni, da nihče ne bo natančno vedel, koliko eterja bo tam največ.

Kateri pa so dejavniki, ki vplivajo na ceno Ethereuma?

3 dejavniki bodo leta 2021 vplivali na ceno Ethereuma

Faktor 1: Decentralizirane finance

Decentralizirano financiranje zveni kot prihodnost financ. Ethereum je sinonim za Defi, ker poganja številne kriptovalute v decentraliziranem finančnem sektorju. Ethereum gosti več kot 200.000 žetonov ERC, od katerih so nekateri del top 100 največjih kriptovalut. Mnogo teh kriptovalut je dejavnih v prostoru Defi. Ker Defi narašča, več povpraševanja po njem je, bolj dragocen je in bolj se bo cena Ethereuma zvišala.

skupna vrednost defi

Skupna vrednost, zaklenjena v decentraliziranih financah, je drastično narasla od avgusta 2020. Vir: Defipulse.

Zdi se, da bo decentralizirano financiranje resnično konkurenca tradicionalnemu načinu centraliziranega financiranja, Ethereum pa ima pri tem osrednjo vlogo, s čimer pritegne vlagatelje in povzroči zvišanje cene.

Faktor 2: lansiranje Ethereum 2.0 – “Serenity”

Kot zdaj obstajajo, Ethereum porabi 22,65 kWh električne energije na transakcijo, kar je veliko, če se šteje med letom kot celoto. To pa zato, ker Ethereum trenutno uporablja algoritem dokazov o delu (PoW), v katerem morajo rudarji uporabljati dovršene računalniške sisteme za preverjanje transakcij in jih tako integrirati v verigo blokov.

Ta metoda zahteva veliko energije, kot smo že omenili. Zato je bilo odločeno, da se ustvari Ethereum 2.0, ki naj bi bil predstavljen 1. decembra 2020.

Justin Drake, raziskovalec Ethereum 2.0, napoveduje uvedbo Ethereum 2.0 dne Twitter.

Ethereum 2.0 ali drugače imenovan Eth2 ali "Spokojnost" bo uporabil sistem algoritma dokazov o deležu (PoS), s katerim lahko uporabniki "vložek" zavarovanje s kriptovalutami za preverjanje njihovih transakcij. To je veliko bolj učinkovit in hitrejši način kot algoritem preverjanja dela (PoW), ki ga Ethereum trenutno uporablja.

Ethereum 2.0 bo takojšnja nadgradnja Ethereuma s ciljem povečati hitrost, produktivnost in razširljivost omrežja Ethereum.

Toda kako bo Ethereum 2.0 vplival na ceno Ethereuma?

Številni navdušenci nad kriptovalutami verjamejo, da se bo cena Ethereuma po uvedbi Ethereuma 2.0 dvignila.

“Strelna pištola bo izginila”, je za Jamie Anson, ustanovitelj podjetja Nifty Orchard in organizator Ethereum London Dešifriraj na vprašanje o vplivu uvedbe Ethereum 2.0 v kripto.

“Ko bo Ethereum razširljiv s tehnologijo Layer-2 ali ETH 2.0, bomo odgovorili na vsa vprašanja,” je še dodal.

Z Ethereum 2.0 bo več pozornosti in razširljivosti, kar bo po mnenju Ansona prineslo večjo uporabo.

»Do trenutka, ko ETH 2.0 in skupne povezave sodelujejo, bo 100.000 transakcij na sekundo zmogljivosti. To bo pomenilo popolnoma brezhibno izkušnjo za naslednjo milijardo ljudi, “je dejal Anson.

Za nekatere druge bo uvedba Ethereuma 2.0 neposredno vplivala na ceno Ethereuma.

“To bo dolgoročno vplivalo na ceno ETH – ne glede na kratkoročno nestanovitnost, ki je sestavni del vrednotenja kripto-sredstev,” je dejal Matt Cutler, izvršni direktor Blocknative, medtem ko je govoril za Decrypt.

Pripravljen vlagati v Ethereum ETH?

Faktor 3: Korelacija z Bitcoinom

V preteklosti je bil Ethereum povezan z Bitcoinom. Ko sta dve sredstvi medsebojno povezani, to pomeni, da se njihova cena giblje na podoben način. Torej, v trenutkih, ko se cena Bitcoinov dvigne, narašča tudi cena Ethereuma. Enako se zgodi, ko se cena Bitcoina spusti navzdol, sledi Ethereum.

Po podatkih Cryptowatcha trenutno korelacija Ethereuma z Bitcoinom znaša 78, kar je najvišje med drugimi altcoin-i.

korelacije ethereuma

Ethereum je najvišji korelacijski altcoin v bitcoin. Vir: Cryptowatch.

Korelacija Ethereuma z Bitcoinom je bila julija 2020 0,95. Čeprav lahko vidimo, da je nenadoma prišlo do kratkoročnega padca na 78, Ethereum pa je še vedno močno povezan z Bitcoinom in ima še vedno koristi od te korelacije.

Kako vlagati v Ethereum za leto 2021

Trije temeljni gonilniki Ethereuma predvidevajo eno stvar za leto 2021: cena Ethereuma bo odvisna od uspeha Defija in uvedbe Ethereuma 2.0.

10. januarja 2018 je Ethereum dosegel rekordnih 1414 dolarjev. Po tem se je njegova cena znižala, nato pa je šele leta 2020 kovanec začel drastično naraščati.

Pravzaprav je bilo leto 2020 za Ethereum zaenkrat odlično leto. Kovanec je v leto vstopil nekoliko počasi z vrednostjo 127,41 USD, februarja pa je dosegel 279 USD. Ko je Vitalik Buterin napovedal, da bo lansiran Ethereum 2.0, je cena začela naraščati in je odpravila upor v višini 500 USD. Trenutno cena Ethereuma znaša 506,78 USD.

Kakšno pot bo ubral Ethereum? Koliko lahko gre cena Ethereuma leta 2021?

“ETH bo v nekaj kratkih tednih znašal 1000 USD, nato pa 5000 USD”, je strokovnjak za kripto Ivan On Tech tvitnil 22. novembra 2020.

Kako verjetno je, da bo Ethereum leta 2021 dosegel ceno 5000 USD?

Ali Ivan na Tech povečuje stvari, ali je mogoče, da Ethereum res preide na 5000??

No, da bi bolje razumeli situacijo, jo moramo primerjati z letom 2017, ko se je zgodil kriptografski razcvet. Takrat je prepolovitev Bitcoina v letu 2017 spodbudila kriptovalute, saj se je razpolovitev zgodila leta 2016, torej prejšnje leto, in njegov učinek je bil takoj opazen v naslednjem letu.

Glede na to, kako se je Ethereum odzval med kriptografskim razcvetom leta 2017, ko je dramatično naraščal in januarja 2018 dosegel svoj najvišji čas, se lahko leta 2021 ponovi nekaj podobnega, saj smo trenutno po mnenju strokovnjakov v podobnem položaju kot leta 2017.

Zdaj se je prepolovitev Bitcoinov zgodila 11. maja 2020 in dejanski vpliv na ceno kriptovalut je že začel opažati, a po mnenju strokovnjakov bo največji vpliv opazen leta 2021.

Ker sta Ethereum in Bitcoin v korelaciji, je Ivan on Tech morda ravno pravšnji, zato smo lahko priča, da je Ethereum leta 2021 dosegel 5000 USD! Ethereum in Bitcoin se bosta leta 2021 verjetno drastično podražila.

To je dejansko mogoče, saj ne pozabimo, da Ethereum zna presenetiti. V preteklosti se je Ethereum v samo treh letih z 0,25 dolarja na kovanec povzpel na najvišjo vrednost nad 1400 dolarjev na kovanec.

Če k temu dodamo še dejstvo, da je Ethereum 2.0 uveden, in pričakovanja o povečanem povpraševanju po Defiju, potem Ethereum nima razloga za zadrževanje!

Cena Ethereuma po letu 2021

Po vsej verjetnosti bo na ceno Ethereuma najverjetneje vplivala količina povpraševanja po Defiju. Koliko lahko Defi raste in pridobi podporo?

Če obstaja podpora, se bo Ethereum povečal. Učinek bo imela tudi uvedba Ethereum 2.0. Če Ethereum 2.0 uspe in nadgradi sedanji Ethereum uspešno in po trditvah, potem cena Ethereuma nima razloga, da se ne bi povečala.

“Ko bo trojno dno končano in bo Ethereum odstranil nekdanjo najvišjo vrednost, bi lahko do konca leta 2025 dosegel cene nad 35.000 USD na ETH,” trdi Primexbt.

Je Ethereum zdaj dobra naložba??

Ja! Iz zgoraj omenjenih dejstev je prihodnost Ethereuma zelo svetla. Ethereum je predvsem odlično sredstvo za vlagatelje, ki lahko izkoristijo nihanja cen z dolgo ali kratko pozicijo.

Ethereum je vlagateljem dal priložnost, da vlagajo, ko so bile v preteklosti nizke cene. To je najbolje razložiti v spodnji tabeli.

Letne najnižje vrednosti Ethereuma, prikazane skozi njegovo zgodovino: Vir: Capital.com.

Po teh cenah je Ethereum vedel, da se poveča do 1000%, kar vlagateljem daje velike možnosti za dobiček.

Če vemo, da ima Defi veliko potenciala, in upoštevamo strokovne napovedi in zgodovino Ethereuma, lahko ugotovimo, da je Ethereum dobra naložba. Poleg tega Ethereum pridobiva veliko podporo in ljubezen od skupnosti kriptovalut.

Vlaganje v Ethereum ali katero koli sredstvo je lahko zelo veliko tvegano če ne veste, kaj počnete, in to predvsem v negotovih časih. Čeprav nobena naložba ni varna, lahko naložba v Ethereum v prihodnjih letih ustvari dober donos. Ne glede na to, ali ste nov v naložbah v Ethereum ali vas zanima samo, kako kar najbolje izkoristiti svojo naložbo, je razumevanje, kaj morate vedeti pred naložbo v ethereum, kritično.

Naučite se vlagati v Ethereum

Naložbe ali trgovanje se morda zdijo zapletene in se jih je težko naučiti, v resnici pa se jih je mogoče naučiti zelo enostavno. Prav to je naš cilj pri izobraževanju za trgovanje. Trudimo se, da je trgovanje za vas preprosto in vas z najboljšimi znanji in veščinami pripravimo na uspeh v trgovanju.

Trading Education je akademija trgovanja in vlaganja, ki svoje študente pripravlja z vso strastjo na kripto trgovanje, forex trgovanje in trgovanje z delnicami.

Če želite bolje razumeti, kako resno je naše delo, si oglejte sektor obilnih člankov, vključno z vodniki, analizami in napovedmi cen uglednih avtorjev s področja trgovanja in vlagateljev z dolgoletnimi izkušnjami.

Najuspešnejši vlagatelji so tisti, ki so najbolje pripravljeni. Če se pridružite izobraževanju za trgovanje, boste postali del velike trgovske skupnosti. Oglejte si naše tečaje in se pridružite široki skupnosti trgovanja in vlaganja, tukaj na Trading Education.

Zakaj bi morali vlagati v Ethereum z eToro?

Trgovanje postane še lažje, če uporabljate platformo, kot je eToro.

Na eToro lahko uporabniki kopirajo najboljše trgovce z Ethereumom in profesionalne vlagatelje z uporabo CopyTrader ™ funkcijo. Uspešnost vsakega uporabnika je prikazana pregledno, vključno z oceno tveganja in še veliko več. Nekateri vrhunski trgovci s kripto eToro so pokazali dosledne donose in večkrat premagali referenčne indekse.

Zdaj veste, kateri dejavniki lahko vplivajo na ceno Ethereuma leta 2021. Če se počutite navdihnjeni za začetek trgovanja z Ethereumom ali če je ta članek podal nekaj vpogleda v vaše obstoječe znanje o trgovanju, boste morda z veseljem vedeli, da etoro omogoča trgujte s sredstvi Crypto in CFD-ji do največ 90+ kriptovalut.

eToro – Kupite Ethereum z 0% provizije

eToro se je že vrsto let izkazal kot zaupanja vreden v kripto industriji – priporočamo, da jih preizkusite.

Ključne točke

  • Ethereum je druga največja kriptovaluta za Bitcoinom in je zasnovan za decentralizirane aplikacije ali tako imenovane dAaps.
  • Obstajajo trije glavni dejavniki, ki najbolj vplivajo na ceno Ethereuma; decentralizirano financiranje, uvedba Ethereum 2.0 – “Serenity” in korelacija z Bitcoinom.
  • Ethereum gosti več kot 200.000 žetonov ERC, od katerih so nekateri del top 100 največjih kriptovalut.
  • Ko se decentralizirano financiranje povečuje, bolj kot je povpraševanje po Defiju, bolj dragoceno je in posledično se bo cena Ethereuma povečala.
  • Ethereum 2.0 bo takojšnja nadgradnja Ethereuma s ciljem povečati hitrost, produktivnost in razširljivost omrežja Ethereum.
  • Z Ethereum 2.0 bo več pozornosti in razširljivosti, kar bo prineslo večjo uporabo, kar bo posledično povzročilo zvišanje cene Ethereuma.
  • Ethereum je še vedno močno povezan z Bitcoinom in ima še vedno koristi od te korelacije.
  • Ethereum bi lahko v nekaj kratkih tednih dosegel 1000 dolarjev, nato pa 5000 dolarjev, pravi Ivan za Tech.
  • Po navedbah Primexbt naj bi Ethereum dosegel cene nad 35.000 USD na ETH pred koncem leta 2025.
  • Glede na povpraševanje po Defiju, uvedbo Ethereuma 2.0 in napovedi zvišanja cen s strani strokovnjakov Ethereum trenutno velja za dobro naložbo.

Upamo, da vam je ta članek dal znanje in pogum za začetek kariere kripto trgovanja, ne glede na to, ali želite začeti z Ethereumom ali drugimi kriptovalutami..

Če pa ste trgovec, ki že ima izkušnje, upamo, da je ta članek dodal še več vašega znanja o kripto trgovanju.

Izjava o omejitvi odgovornosti: kriptovalute so zelo nestanovitne. Vaš kapital je ogrožen

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me