Napoved napovedi cene Bitcoinov: Koliko bo Bitcoin vreden leta 2021 in pozneje?

Se bo Bitcoin zvišal ali zrušil? Preberite naše napovedi cen Bitcoin BTC

Na lovu za napovedjo Bitcoinov 2021 – 2025? Na pravem ste mestu. Delili bomo najvišjo napoved cene Bitcoinov za leto 2021 in pozneje. si ogledujemo Bitcoin BTC, da ugotovimo, kaj bodo strokovnjaki povedali o njegovi prihodnji uspešnosti in koliko bo Bitcoin vreden v letu 2021 in pozneje.

Bitcoin (BTC), tako imenovani kralj kriptovalut, ne potrebuje predstavitve. Oktobra 2020 smo delili nekaj najboljših napovedi cen Bitcoinov za obdobje 2021–2025 – toda po tem, ko je sredstvo v decembru močno naraslo, so obstoječe napovedi hitro zastarele. V tem članku vas bomo vodili skozi najnovejše napovedi, da odgovorite na vprašanje “ali se bo cena Bitcoina zvišala?”

Ne glede na to, ali ste obstoječi ali potencialni vlagatelj, ste verjetno obsedeno spremljali nedavno delovanje Bitcoina. S trenutno tržno kapitalizacijo 642.238.803.752 ameriških dolarjev in ceno 34.620,45 dolarjev je Bitcoin daleč presegel prejšnjo najvišjo vrednost vseh časov (ATH) v višini 20.000 dolarjev, ki jo je dosegel leta 2017. Njegov bikovski nastop se je začel v začetku novembra in se je s 13.824 dolarjev na 15.463 dolarjev v letu prostora samo en teden. Od takrat se njegova cena ni upočasnila. Dejansko je bila povprečna dnevna stopnja rasti skoraj 1000 dolarjev na dan pred koncem leta 2020.

Odkar Bitcoin prišel v naše računalnike leta 2009, svet kriptovalut je bilo težko napovedati. Nekateri so verjeli, da kripto nikoli ne bo vzletelo, drugi pa so mislili, da bo v nekaj letih nadomestil fiat denar. Nobeden od teh izidov se še ni zgodil – vendar smo v zadnjem desetletju že velikokrat videli, kako cena Bitcoina naraste in strmoglavi.

Ker je Bitcoin zloglasno hlapljivo, napovedovanje njegove cene s kakršno koli natančnostjo je lahko težavno. Dobra novica pa je, da obstaja veliko kripto strokovnjakov, ki so v dobrem položaju za informirane (in potencialno natančne) napovedi o njeni ceni v prihodnjih letih..

V tem članku si bomo ogledali nekaj najboljših napovedi cen Bitcoinov za leta 2021, 2022 in pozneje. Ne glede na to, ali ste izkušen vlagatelj, ki želi premagati trge, ali naključni trgovec, ki želi slediti najnovejšim trendom kriptovalut, preberite, če želite izvedeti več o napovedih cen Bitcoin danes.

Če želite hitro ali enostavno kupiti ali investirati v Bitcoin BTC, s 0% provizija, odjava Izmenjava eToro!

Torej, ali je ta stopnja rasti vzdržna? Na pravem ste mestu, da to ugotovite. Zbrali smo nekaj najbolj prepričljivih napovedi cen Bitcoinov za obdobje 2021–2025, ki vam pomagajo prepoznati potencialne možnosti prve kriptovalute na svetu.

Napovedi kratkoročne cene Bitcoin: 2021

Napovedi cen Bitcoinov za leto 2021

Kaj kripto strokovnjaki napovedujejo za Bitcoin BTC leta 2021?

V prihodnosti do leta 2021 so številni strokovnjaki za Bitcoin optimistično napovedali prihodnje leto.

Po nestanovitnosti leta 2020 mnogi vlagatelji upajo, da se bo najnovejši bikovski boj Bitcoina nadaljeval tudi v prihodnjem letu. Vendar je trg kriptovalut razvpito nestanoviten – in glede na to, da se je cena Bitcoina v preteklosti dramatično zvišala in znižala, ni nobenega zagotovila, da bodo njene nebo visoke stopnje trajale.

Naša prva kratkoročna napoved cene Bitcoin prihaja iz DigitalCoinPrice. Če upate, da se bo impresivna uspešnost Bitcoina nadaljevala skozi vse novo leto, so spodbudne novice s te kripto platforme. Oglejmo si njegove napovedi:

Oznake na navpični osi grafa DigitalCoinPrice bi vam morale povedati vse, kar morate vedeti – platforma ne pričakuje, da bo cena Bitcoina v kateri koli točki leta 2021 padla pod 70.000 ameriških dolarjev. konec. Do konca leta 2021 DigitalCoinPrice pričakuje, da bo digitalno sredstvo vredno neverjetnih 87.723,88 USD. To je več kot štirikrat več kot prejšnji ATH in 50.000 USD višja od trenutne vrednosti.

Če so te napovedi cen bitcoinov pravilne, pomeni, da bomo morali v naslednjih nekaj tednih doživeti raven brez primere. Morda se vam zdi ta stopnja optimizma skrajna, vendar glede na dejstvo, da je zanimanje vlagateljev rekordno veliko, ni povsem nemogoče. Če pogledamo naprej do konca leta, DigitalCoinPrice verjame, da bo Bitcoin maja dosegel najvišjo letno vrednost v višini 103.563,76 USD, preden se bo junija spustil na 73.970,84 USD..

V katerem koli drugem letu bi bil verjetno zlom več kot 30.000 dolarjev najhujša nočna mora vlagatelja. Toda ta graf še zdaleč ne odvrača. Tudi najnižje napovedi DigitalCoinPrice so neverjetno visoke v primerjavi s trenutno ceno Bitcoina, tako da, dokler sredstva ne kupite, ko je njegova cena na vrhu loka, so njegove kratkoročne možnosti dobre.

Za drugo napoved cene Bitcoin se obračamo na WalletInvestor. Po tehnični analizi WalletInvestorja Bitcoin verjetno ne bo dosegel vrednosti 100.000 USD +, ki jih je napovedal DigitalCoinPrice. Vendar pa je njegova perspektiva še vedno neverjetno pozitivna za vse, ki se sprašujejo, “ali bo Bitcoin še naprej naraščal?”

Po napovedih WalletInvestorja napoveduje, da bo cena Bitcoina pred koncem decembra 2021 dosegla novo najvišjo vrednost v višini 43 120,60 ameriških dolarjev. Čeprav pričakuje, da bo cena med januarjem in februarjem nekoliko padla, so njene napovedi še vedno pretežno bikovske in nič ne kaže na to, da Uspešnost Bitcoina v zadnjih nekaj tednih je bila velika verjetnost.

Obe napovedi sta optimistični – vendar sta v primerjavi z napovedmi Citibank skoraj konzervativni. Že novembra 2020 je a ušlo poročilo Citibank vsebovala osupljivo napoved, da bi lahko cena Bitcoina do decembra 2021 dosegla 318.000 USD.

Višji analitik Citibank Tom Fitzpatrick je Bitcoin označil za “zlato 21. stoletja”, kar je odmev statusa sredstva kot “digitalno zlato”. Ugotovil je dejstvo, da je cena Bitcoin v zadnjem desetletju uživala tri bikovske teke, in predlagal, da bi ta vzorec lahko ohranil dolgoročen trend.

Zgodovina cen Bitcoinov, za katero so značilni “nepredstavljivi reliji, ki jim sledijo boleči popravki”, lahko kaže, da je na obzorju še en vrh. Ker se cena še naprej dviguje, so Fitzpatrickove trditve dobile pomembno legitimnost, odkar je prvič napovedal. Čeprav se trenutno 318.000 USD zdi osupljiv znesek, lahko hitra stopnja stopnjevanja nakazuje, da ni tako ekstremna, kot se sprva zdi.

Kaj je torej z Bitcoinom zdaj, ko si je opomogel od tako burnega leta? Janez McAfee je morda dal divjo napoved, da bo cena Bitcoina pred koncem leta 2021 dosegla neverjetnih 1 milijon dolarjev, vendar je bila večina napovedi nekoliko skromnejša.

Kriptovalutni YouTube kanal ‘The Moon’, ki ga vodi Carl Eric Martin, se je lotil Twitter deliti graf, ki sledi bikovskemu teku Bitcoina v letu 2017 – spet posledice prepolovitve leta 2016. Kot lahko vidimo na spodnjem grafu, to kaže, da če bi Bitcoin sledil enakim gibanjem cen po prepolovitvi maja 2020, bi njegova cena do oktobra 2021 dosegla največ 318.438 USD..

Po mnenju Cryptopolitana je eden od dejavnikov, ki bi lahko vplival na ceno, Bitcoin se prepolovi ki se je zgodilo že maja.

Prepolovitev Bitcoinov je dogodek, ki se zgodi, da se nadzoruje kroženje Bitcoin žetonov in kriptovaluta postane bolj prilagodljiva. Ker je največja ponudba Bitcoina omejena na 21 milijonov, naj bi se razpolovitev (včasih znana tudi kot “razpolovitev”) zgodila po 210.000 blokov, kar je približno enkrat na štiri leta.

Ta postopek prepolovi nagrado za rudarstvo novih blokov z mislijo, da bo to upočasnilo hitrost ustvarjanja novih Bitcoin žetonov.

Po zadnji razpolovitvi leta 2016 se je cena Bitcoina v preostalem delu leta neverjetno povečala za 93%. Če bi kriptovaluta tudi tokrat sledila podobnemu vzorcu, bi lahko videli, kako se cena Bitcoina dvigne na nad 75.000 USD, preden se konča leto 2021.

Glede na to, da smo samo ves januar že opazili strm porast, bo čas pokazal, kako natančna je ta napoved.

gibanja cen bitcoinov

Pripravljen vlagati v Bitcoin BTC?

Kolikšna bo cena Bitcoina leta 2021?

Ali se bo Bitcoin povečal leta 2021?

Analitiki Citi napovedujejo ceno Bitcoina na ravni 300.000 ameriških dolarjev na samem koncu leta 2021.

V skladu s sistemom napovedovanja cen Bitcoin Stock-to-Flow (S2F) bo BTC / USD do decembra 2021 dosegel 100.000 USD.

Analitik Mike McGlone iz Bloomberga si je zastavil cilj 70 tisoč dolarjev leta 2021 in 180 tisoč dolarjev za en BTC leta 2022.

Prav tako je Citigroup svojim institucionalnim strankam dejal, da vidi potencial, da se cena Bitcoina do konca leta 2021 dvigne do 318.000 USD..

JPMorgan, banka, ki je nekoč Bitcoin imenovala za prevaro, zdaj pričakuje, da bo cena Bitcoinov leta 2021 dosegla 146.000 USD.

Carl Eric Martin, ki je lastnik Youtube-a “The Moon”, meni, da bo cena bitcoina do oktobra 2021 dosegla 318.438 USD..

Nekdanji partner Adaptive Capital Willy Woo je pričakoval, da bo cena Bitcoina do konca leta 2021 dosegla 200.000 USD.

Po poročanju WalletInvestorja bi lahko cena Bitcoina pred koncem decembra 2021 dosegla novo najvišjo vrednost v višini 93 120,60 USD..

DigitalCoinPrice Platform pričakuje, da bo cena Bitcoina do konca leta 2021 znašala 87.723 USD.

Ryan Selkis je pričakoval, da bo do konca leta 2021 cena bitcoina dosegla najvišjo vrednost 318.000 USD na kovanec.

Tesla, ki ga je vodil Elon Musk, je v svoji prijavi SEC napovedal, da je kupil Bitcoin za 1,5 milijarde USD. Takoj, ko je prišla novica, se je cena BTC takoj odzvala in dosegla nov rekord v višini 48.000 USD.

BNY Mellon Bank podpira kriptovalute, je dejala banka BNY Mellon: "naraščajoče povpraševanje strank po digitalnih sredstvih" tako dobro, kot "izboljšanje regulativne jasnosti." Označil je a "izjemna priložnost, da svojo trenutno ponudbo storitev razširimo na to novo področje,"

Mastercard Mellon je opozoril, da podpira kriptovaluto. Raj Dhamodharan, vodja digitalnega premoženja, je dejal: Opažamo, da se to dejstvo odvija v omrežju Mastercard, pri čemer ljudje uporabljajo kartice za nakup kripto sredstev, zlasti med nedavnim skokom vrednosti bitcoinov. Prav tako opažamo, da uporabniki vedno bolj izkoriščajo kripto kartice za dostop do teh sredstev in jih pretvorijo v tradicionalne valute za porabo."

Ob tako divje različnih napovedih je težko vedeti, kakšen je najverjetnejši izid (ravno zato je vlaganje v kriptovalute tako tvegano početje!). Te različne napovedi Bitcoinov za leto 2021 lahko povzamemo tako, da je trenutno potencialno zvišanje cen veliko dramatičnejše od potencialnega znižanja, vendar to ne pomeni, da je manj verjetno, da se bo znižanje zgodilo.

Napovedi Bitcoinov za leto 2021 so neverjetno raznolike. Če ste naklonjeni dolgoročni naložbeni strategiji, si oglejmo napovedi cen Bitcoinov za obdobje 2022–2025.

Dolgoročna napoved cene Bitcoin: 2022-2025

Kaj kripto strokovnjaki napovedujejo za Bitcoin BTC v letu 2022 in pozneje?

Številni trgovci in vlagatelji želijo vedeti, kaj bi lahko v prihodnjih petih letih prihranilo za ceno Bitcoina. Če iščete napoved cene Bitcoinov 2025 ali se celo sprašujete, „naj vlagam v Bitcoin?“, Nadaljujte z branjem – zbrali smo nekaj ključnih teorij kripto strokovnjakov in trgovskih platform.

Da bi videli, kaj pravijo analitiki, poglejmo naprej v obdobju 2022–2025, da ugotovimo, ali bo bikovsko poslovanje sredstva verjetno trajalo v prihodnosti.

Prva dolgoročna napoved cene Bitcoin prihaja iz italijanske platforme za kriptovalute Previsioni Bitcoin. Previsioni Bitcoin je s pomočjo lastnega algoritma prišel do naslednje napovedi, predstavljene na tem grafu:

Leta 2022 Previsioni Bitcoin pričakuje, da bo cena Bitcoina dosegla najvišjo ceno 226.020,1208 USD. Čeprav to ni enako višini, ki jo je Tom Fitzpatrick napovedal v objavljenem poročilu Citibank, je še vedno zelo spodbudna vrednost.

Platforma pričakuje, da bo cena sredstev Bitcoin januarja 2022 dosegla 100.000 USD, preden bo do aprila 2022 naglo skočila na 200.583,77 USD – neverjetna stopnja rasti več kot 100% v manj kot štirih mesecih! Po tej napovedi se bo cena novembra 2022 znižala na 146.077 USD, čeprav se bo pred koncem leta 2022 povzpela na 182.414 USD..

Torej, kako se ta napoved primerja z drugimi na trgu? Po navedbah Prime XBT se zdi, da so pričakovanja Previsioni Bitcoinov na pravi poti.

Tehnična analiza Prime XBT do konca leta 2025 postavlja Bitcoin na več kot 400.000 USD.

Če se to izkaže za resnično, bo to pomenilo, da je kripto postalo prvo na svetu, ki je doseglo zlato enakovrednost. To pomeni, da bo tržna kapitalizacija Bitcoina enaka tržni kapitalizaciji zlata.

Dejansko platforma meni, da bo cena Bitcoina leta 2021 110,00 USD, do konca leta 2022 se bo povzpela na 217 403 USD, do konca 2023 290 000 USD, do konca 2024 345 000 USD in do konca 2025 impresivnih 462 000 USD.

Ta obeti se morda zdijo izjemno optimistični, vendar PrimeXBT ni edini analitik, ki je predvidel takšen dvig. Mark Yusko, predsednik uprave Morgan Creek Capital Management, je v intervjuju na kanalu YouTube Altcoin Buzz dejal tudi, da se mu zdi “povsem logično”, da bo cena Bitcoinov dolgoročno dosegla zlato.

Kot dolgoročna naložba načrtuje, da bi lahko Bitcoin deloval zelo dobro. Po napovedih bi se lahko vrednost Bitcoina do konca leta 2021 povzpela na 75.000 USD, leta 2022 na 1350.000 USD in do leta 2025 dosegla povprečno ceno 320.000 USD.

Še ena dolgoročna napoved cene Bitcoin prihaja iz DigitalCoinPrice. Če se vrnemo na kripto platformo, kako se pričakovanja za leto 2021 primerjajo z napovedmi za obdobje 2022–2025?

Po napovedih DigitalCoinPrice bo cena Bitcoina dosegla vrh leta 2023 pri 130.000 USD. V naslednjih dveh letih se bo še naprej vzpenjal, preden bo ponovno padel v obdobju do leta 2026. Platforma verjame, da bo digitalni kovanec dosegel naslednje letne višine:

2022: 121.871,73 USD

2023: 130.315,66 USD

2024: 190.010,12 USD

2025: 289.109,15 USD

2026: 325.026,87 USD

Ta napoved je na koncu mešanica dobrih in slabih novic. Za vse vlagatelje, ki so zaskrbljeni, da bo Bitcoinov bikovski nastop pred množičnim in nenadnim padcem, ki ga bo vrnil na cene pred decembrom, je spodbuden znak.

Čeprav DigitalCoinPrice res verjame, da bo Bitcoin začel upadati, se to ne bo zgodilo čez noč – na splošno pa je njegova petletna napoved še vedno približno dvakrat večja od trenutne vrednosti! Slaba stran pa je, da kaže, da Bitcoin ne bo dosegel globalnega prevzema, za katerega nekateri analitiki menijo, da bi lahko bil na kartah.

Če se vrnemo k trgovanju z zveri, lahko ugotovimo, da ima spletno mesto precej previdnejši pristop kot mnogi drugi napovedovalci, ki smo jih videli. Do konca let 2022 in 2023 napoveduje naslednjo napoved najnižje in največje cene Bitcoin 2022 in 2023:

 • December 2022: Najnižja cena Bitcoin = 21.873.556 USD, Najvišja cena Bitcoin = 45.461.111 USD
 • December 2023: Najnižja cena Bitcoina = 33.683.600 USD, Najvišja cena Bitcoin = 70.122.941 USD

Te številke so precej nižje od nekaterih najbolj optimističnih napovedi za trg. Na primer, televizijski voditelj Max Keizer je zatrdil, da bo Bitcoin kmalu dosegel 88.000 dolarjev in se v naslednjih petih letih povzpel na neverjetnih 400.000 dolarjev.

S podobno bikovskim pristopom je Bitcoinov zagovornik in tvegani kapital Tim Draper napovedal, da bo cena Bitcoina do leta 2023 dosegla cene 250.000 USD – napoved, ki jo je prvič podal leta 2018 in se je od takrat držal. Draper verjame, da ima Bitcoin svetlo prihodnost kot resen izzivalec tradicionalne fiat valute, in verjame, da bi lahko konec leta 2017 Bitcoin dosegel najvišjo vrednost (ATH) v višini 20.000 USD..

A tudi te napovedi niso najbolj ambiciozne. Raoul Pal, izvršni direktor službe za raziskovanje naložbenih strategij z imenom The Global Macro Investor, meni, da ima gospodarstvo ZDA mračno prihodnost, in predlaga, naj se pametni vlagatelji varujejo tako z zlatom kot z bitcoinom. Napoveduje neverjetno povišanje cen za 10.710%, pri čemer bo cena Bitcoina do leta 2025 dosegla vrednost milijon dolarjev!

Kaj naj torej odvzamemo tem napovedim cen Bitcoinov? Če se še vedno sprašujete, »ali je Bitcoin dobra naložba?«, Vas bo morda prepričalo dejstvo, da mnogi kripto vlagatelji verjamejo, da je žeton nastavljen na svetlo prihodnost. Splošno soglasje strokovnjakov je, da se bo cena Bitcoina v naslednjih nekaj letih verjetno zvišala – in bi lahko dolgoročno naraščala.

Po napovedih Bitcoinov za leto 2025 lahko tržna kapitalizacija BTC v štirih letih doseže 3 bilijone dolarjev; to bi povzročilo ceno na bitcoin približno 140.400 USD.

Glede na napovedi cen Bitcoinov v tem članku ni nikoli prepozno vlagati v Bitcoin in v celoti izkoristiti njegovo nestanovitnost.

Ste razmišljali o nakupu Bitcoin?

Druge napovedi cen Bitcoinov (BTC) za obdobje 2023–2025 vključujejo:

Napovedi cen Bitcoinov 2023:

Trgovanje z zveri: 52.417.873 USD

Kriptozemlje: 15.795 USD

Napoved za funt: 43145 dolarjev

Napovedi cen Bitcoinov 2025:

Cryptonewsz: 100.000 USD

Kriptozemlje: 25589 USD

Napoved za funt: 118.365 dolarjev

Zaključek: Napoved napovedi cene Bitcoin

Spodnje številke napovedi opisujejo nekatere Potencial visoka in najnižja napoved napovedi cen Bitcoinov v letih 2021, 2022, 2023, 2024 in 2025, ki jih ponujajo tehnični analitiki in strokovnjaki iz industrije.

Leto Visoko Nizko
2021 120.000 dolarjev 21.400 USD
2022 156.000 dolarjev 45.000 dolarjev
2023 225.000 dolarjev 60.000 dolarjev
2024 315.000 dolarjev 115.000 dolarjev
2025 450.000 dolarjev 85.000 dolarjev

Kako se je sčasoma spremenila cena Bitcoina?

Za vsakega vlagatelja, ki se sprašuje, “ali se bo cena Bitcoina zvišala?”, Je eden najpomembnejših dejavnikov, ki ga je treba upoštevati, pretekla uspešnost. Tako boste veliko lažje kontekstualizirali trenutne trende kriptovalut in na koncu poskušali narediti najbolj natančne napovedi cen Bitcoin.

Na tem grafu lahko vidimo zgodovinske spremembe cen Bitcoinov, ki jih je objavilo spletno mesto za kripto podatke Nomics.com:

Po zagonu leta 2009 se je Bitcoin prvič pojavil na borzah kriptovalut leta 2010. Večji del tega leta se je njegova cena gibala med 0,06 in 0,30 USD – to je več kot 100.000-krat nižje od trenutne cene! Sčasoma je februarja 2011 dosegel 1 dolar. Toda šele leta 2012 se je cena Bitcoina začela bolj dosledno dvigovati in avgusta 2013 sčasoma presegla 100 dolarjev.

Njegov prvi večji skok cen se je zgodil novembra 2013. V samo enem mesecu se je cena zvišala z 280 na 979,45 dolarja, kar je bil osupljiv preskok glede na njegov do zdaj počasen napredek. Na žalost ni trajalo, do leta 2014 pa je njegova cena padla na 350 dolarjev. Njen drugi večji skok cen bi se izkazal za veliko večji preboj.

Bitcoin je leta 2017 po obdobju hitre inflacije dosegel ATH v višini 20.000 USD. Takrat je bila ta rast brez primere; zdaj smo že dvakrat videli. Čeprav se je leta 2018 cena Bitcoina zrušila na 3300 USD, se ni nikoli vrnil na raven pred letom 2017 (tega ni mogoče trditi za številne altcoin-e).

Kot kažejo zgodovinske grafikone cen, bikovski in medvedji teki verjetno ne bodo popolnoma linearni. Trenutna cena Bitcoina v višini 34.620,45 USD je neverjetno impresivna, a tudi to ni več njen ATH (BTC je ob nedavnem vrhuncu dosegel neverjetnih 41.000 USD). Trditev Toma Fitzgeralda, da je bil za Bitcoinov napredek značilen cikel “nepredstavljivih rallyjev, ki jim sledijo boleči popravki”, je enostavno videti – zato bi morali biti vlagatelji kljub optimističnim napovedim, vključenim v ta članek, vedno pripravljeni videti vrednost padca BTC. Kot rečeno: pripravite se na najhujše, upajte na najboljše!

Kateri dejavniki vplivajo na ceno Bitcoina?

Cena Bitcoin BTC se lahko spreminja glede na različne dejavnike. Da bi naredili najbolj natančne napovedi cen Bitcoinov 2021–2025 in odgovorili na vprašanje „ali je Bitcoin dobra naložba?“, Je najbolje, da se teh dejavnikov zavedate že na začetku. To bo res olajšalo napovedovanje obdobij rasti ali upada na podlagi trendov kriptovalut in drugih dogodkov, ki lahko vplivajo na ceno BTC.

1. Medijska pokritost

Medijska pokritost je izredno pomembna, ko gre za bobnanje zanimanja vlagateljev za kriptovalute. Že v letih 2017-2018 je ponovno zanimanje za BTC (skupaj s preostalim kripto trgom) v veliki meri vodilo medijsko blaznost. Bolj ko so prejemale nenadno rastoče cene, več ljudi je začelo vlagati. To je ustvarilo neravnovesje med ponudbo in povpraševanjem, ki je povzročilo, da se je cena Bitcoina dvignila.

Konec leta 2020 smo to spet videli. Ko je plačilno omrežje PayPal objavilo, da bo ljudem omogočilo shranjevanje BTC v svojih denarnicah PayPal, se je Bitcoin maščevalno udaril na naslovnice, kar je mnogim potencialnim vlagateljem omogočilo, da so BTC dodali v svoj portfelj. Dejstvo, da Bitcoin pridobiva resnične aplikacije, nas je nasprotovalo zaskrbljenosti, da je preveč nepraktično konkurirati fiat valuti.

2. Tržna konkurenca

Drug dejavnik, ki lahko vpliva na ceno Bitcoina, je tržna konkurenca. Ko novi altcoin vstopijo na trg ali druge visoko rangirane kriptovalute začnejo pritegniti visoko raven zanimanja vlagateljev, lahko trgovci začnejo s poudarkom na alternativnih oblikah kripto valut. To še posebej velja za Bitcoin Cash (BCH). Bitcoin hard-fork je kriptovaluta tretje generacije, za katero mnogi menijo, da je boljša od BTC, saj je bila zasnovana za reševanje nekaterih težav, ki pestijo kralja kriptovalut.

Vendar je dobra novica, da je Bitcoin veliko bolj odporen na konkurenco na trgu kot večina altcoinov. V več kot 10 letih nikoli ni izgubil statusa “digitalnega zlata”, kljub dejstvu, da bi bili novi kripti lahko tehnično bolj robustni ali razširljivi. Dejansko spremembe v ceni Bitcoina pogosto napovedujejo podobna gibanja v celotni industriji. Številni analitiki so opazili, da bikovski ali medvedji teki BTC tesno zrcalijo druge kriptografije, čeprav se zdi, da nasprotno ni res.

3. Ponudba in povpraševanje

Tako kot katera koli omejena surovina tudi ponudba in povpraševanje po bitcoinih močno vpliva na njegovo ceno. Cena Bitcoina naraste, ko je povpraševanje po novih žetonih večje od ponudbe – nekaj, kar se običajno zgodi po prepolovitvi vsakega Bitcoina, zaradi česar nekateri vlagatelji o tem razmišljajo kot o obliki umetna inflacija.

Ta dejavnik bo postal manj spremenljiv, ko bo izdana največja ponudba bitcoinov. Vendar sedanje ocene napovedujejo, da se bo to zgodilo šele okoli leta 2140.

4. Predpisi o kriptovalutah

Svet kriptovalut je bil po vsem svetu v veliki meri neurejen, vendar zaradi vse večjega pritiska vlade postaja vse bolj pod nadzorom. To ustvarja raven dolgoročne negotovosti, saj nekatere vlagatelje skrbi, da bodo novi predpisi povzročili padec povpraševanja po Bitcoinu (in drugih kriptovalutah). To je lahko posledica prihodnjih davčnih ukrepov ali novih omejitev.

5. Prepolovitev Bitcoinov

Prepolovitev bitkoinov (včasih znano tudi kot “prepolovitev”) je dogodek, ki je zasnovan za nadzor nad kroženjem Bitcoin žetonov in kriptovaluto bolj prilagodljivo. Ker je največja ponudba Bitcoina omejena na 21 milijonov, naj bi se razpolovitev zgodila vsakič, ko se verigi blokov doda 210.000 novih blokov, kar je približno enako enkrat na štiri leta. Ta postopek pomeni, da se nagrada za rudarstvo novih blokov Bitcoin zmanjša na polovico, kar upočasni hitrost, s katero bomo maksimirali ponudbo. Trenutno je v obtoku 18,5 milijona BTC in trenutne ocene kažejo, da bomo leta 2140 dosegli 21 milijonov.

Leta 2016 se je cena BTC v prvem prepolovljenem bitkoinu v preostalem delu leta zvišala za neverjetnih 93%. Pred zadnjim prepolovitvijo leta 2020 so vlagatelji ugotovili, da bi lahko, če bi kriptovaluta spet sledila podobnemu vzorcu, cena Bitcoina pred koncem leta na približno 15.000 USD. Seveda smo!

Ključne točke

 • S trenutno tržno kapitalizacijo 642.238.803.752 USD in ceno 34.620,45 USD je Bitcoin daleč presegel prejšnjo najvišjo vrednost vseh časov (ATH) v višini 20.000 USD.
 • DigitalCoinPrice ne pričakuje, da bo cena Bitcoina leta 2021 v katerem koli trenutku padla pod 70.000 USD, in verjame, da bo Bitcoin maja dosegel najvišjo letno vrednost v višini 103.563,76 USD..
 • WalletInvestor napoveduje, da bo cena Bitcoina pred koncem decembra 2021 dosegla nov ATH v višini 43 120,60 USD..
 • A ušlo poročilo Citibank vsebovala osupljivo napoved, da bi lahko cena Bitcoina do decembra 2021 dosegla 318.000 USD.
 • Leta 2022 Previsioni Bitcoin pričakuje, da bo “kralj kriptovalut” dosegel najvišjo ceno v višini 226.020,1208 USD. Pričakuje, da bo sredstvo januarja doseglo 100.000 dolarjev, preden se bo do aprila povzpelo na 200.583,7728 dolarja.
 • Tehnična analiza Prime XBT postavlja do konca leta 2025 ceno Bitcoina na več kot 400.000 USD, kar pomeni, da bi BTC dosegel “zlato ekvivalenco”.
 • Po napovedih DigitalCoinPrice bo cena Bitcoina dosegla vrh leta 2023. V naslednjih dveh letih se bo njegova cena še naprej dvigovala, preden bo do leta 2026 spet padla.
 • Dejavniki, ki lahko vplivajo na ceno Bitcoina, vključujejo medijsko pokritost, konkurenco na trgu in redno prepolovitev Bitcoinov.
 • Napovedovanje cen Bitcoinov je lahko izredno težko zaradi nepredvidljivosti trga
 • Bitcoin je lahko zelo nestanoviten
 • Po navedbah Trgovanje z zveri, Oktobra 2021 je bila najvišja cena Bitcoin 55.121.582 USD, najmanj pa 22.282.676 USD. To v povprečju daje 12.097.266 USD
 • Televizijski voditelj Max Keizer je med drugim trdil, da bo Bitcoin kmalu dosegel 48.000 dolarjev in se v naslednjih petih letih povzpel na zlato ekvivalentnost 400.000 dolarjev
 • Cena Bitcoina je bila v zadnjem desetletju neverjetno turbulentna in je leta 2017 dosegla 20.000 USD
 • Nekateri največji dejavniki, ki vplivajo na ceno Bitcoina, vključujejo ponudbo in povpraševanje, tržno konkurenco in predpise

Če ste iskali zanesljivo napoved cene Bitcoinov za leta 2021, 2022 in pozneje, upamo, da se vam je ta članek zdel koristen. Čeprav je nemogoče napovedati s popolno natančnostjo, je analiza pretekle uspešnosti kripto ključnega načina, na katerega lahko strokovni vlagatelji pripravijo prihodnje napovedi.

Ne glede na to, ali razmišljate o dodajanju Bitcoina v svoj portfelj ali ste obstoječi vlagatelj, je nedavni bikovski potek marsikoga spraševal, ali bo Bitcoin še naraščal? Glede na večino teh napovedi so obeti pretežno pozitivni. Nobena od napovedi, ki smo jih vključili v ta članek, ne pričakuje obdobja hitrega upada v bližnji prihodnosti, le DigitalCoinPrice napoveduje, da bo cena Bitcoina padla po letu 2023.

Če vam je bil naš članek všeč Napoved napovedi cene Bitcoinov: Koliko bo Bitcoin vreden leta 2021 in pozneje, prosim, dajte mu všeč in ga delite s svojimi trgovci.

Če ste navdihnjeni za razmislek trgovanje z bitcoini, ali pa je ta članek podal nekaj vpogleda v vaše obstoječe znanje o trgovanju, boste morda z veseljem vedeli, da etoro ponuja možnost trgovanja s sredstvi Crypto, vključno z BTC in CFD-ji do 90+ kriptovalute. Kripto trgovci lahko sestavijo raznolik portfelj z najbolj priljubljenimi kovanci.

eToro – Nakup Bitcoin z 0% provizije

trgovanje z bitcoini

Prijavite se za eToro in začnite trgovati z bitcoini ali kopirati najboljše vlagatelje BTC brez doplačila. Pri tem ni provizije za upravljanje ali drugih skritih stroškov.

posrednik etoro

Nadaljnje branje:

15 najboljših kriptovalut, ki jih lahko kupite ta mesec

Ali je Bitcoin dobra naložba & Bi moral vlagati v Bitcoin?

Napoved cene valovanja: koliko bo vredna valovanja v letu 2021 in pozneje?

15 razlogov za vlaganje v kriptovalute

Najbolj priljubljene kriptovalute v Veliki Britaniji

Najboljše kriptovalute za vlaganje v Avstralijo leta 2021

Kako trgovati s kriptovaluto s 100 dolarji

Najpomembnejše kriptovalute, razen Bitcoinov

Najbolj priljubljene kriptovalute v ZDA

Napoved cene Bitcoin – pogosta vprašanja

Ali je Bitcoin dobra naložba?

Po skoraj vseh napovedih se zdi, da je Bitcoin dobra naložba (tako kratkoročno kot dolgoročno). Zdi se, da se njegov bikovski tek kmalu ne bo upočasnil.

Čeprav je vlaganje v kriptovalute vedno tvegano, Bitcoin na splošno velja za dobro naložbo znotraj panoge. Njegova velika volatilnost pomeni, da jo lahko uporabite za poskušanje unovčenja kratkoročnih nihanj cen, medtem ko splošno gibanje sektorja navzgor pomeni tudi, da bi lahko bila tudi velika dolgoročna naložba.

Koliko bo vreden Bitcoin leta 2030?

Napovedi se razlikujejo, ko gre za vprašanje ‘koliko bo vreden Bitcoin leta 2030?’. Vendar pa glede na naraščajoče trende številni strokovnjaki verjamejo, da bi se Bitcoin od leta 2017 lahko vrnil na svoj ATH v višini 20.000 USD. Nekateri celo verjamejo, da bo to vrednost dosegel bližje letu 2025 in se do leta 2030 povzpel na skoraj enakovredno zlato.

Ali lahko v Bitcoin vložim 100 USD?

Ja! Dobra novica je, da vam ni treba kupovati celotnih Bitcoin žetonov, ki v času pisanja stanejo skoraj 13.000 USD. Popolnoma je mogoče kupiti majhen odstotek enega žetona, kar pomeni, da lahko vložite toliko ali manj denarja, kot želite.

Bo Bitcoin kdaj umrl?

Končni Bitcoin žeton bo izdan okrog leta 2140. Nihče ni prav prepričan, kaj se bo zgodilo, preden se to zgodi. Tako daleč je v prihodnosti, da bi Bitcoin teoretično lahko padel v nemilost, preden smo dosegli ta mejnik. Spremembe omrežja Bitcoin bi lahko spremenile ponudbo Bitcoina in popolnoma spremenile njegove obete.

Koliko žetonov Bitcoin je ostalo?

Število že izkopanih žetonov Bitcoin je več kot 18,5 milijona (natančno število se spremeni vsakih 10 minut). Ker je celotna ponudba 21 milijonov, to pomeni, da je treba izkopati manj kot 3 milijone žetonov.

Ali bo Bitcoin dosegel 40 tisoč dolarjev?

40 tisoč dolarjev je lahko dvakrat več kot prejšnji ATH sredstva, vendar je očitno dosegljiv. Bitcoin je decembra prvič dosegel 40.000 ameriških dolarjev, in čeprav je bil kratkotrajen, mnogi napovedujejo, da se bo leta 2021 vrnil na te višine.

Ali bo Bitcoin dosegel 100 tisoč dolarjev?

S trenutno stopnjo rasti bi lahko Bitcoin v naslednjih nekaj letih dosegel 100 tisoč dolarjev. Najbolj optimistične napovedi verjamejo, da bi se to lahko zgodilo leta 2021, medtem ko drugi pričakujejo, da bo BTC med letoma 2022 in 2025 prebil mejo v višini 100 tisoč dolarjev..

Izjava o omejitvi odgovornosti: kriptovalute so zelo nestanovitne. Vaš kapital je ogrožen in pretekla uspešnost ni pokazatelj prihodnjih rezultatov. Napovedi in analize odražajo stališča različnih zunanjih in notranjih analitikov kadar koli in se lahko kadar koli spremenijo. Poleg tega ne morejo predstavljati zaveze ali jamstva s strani Trading Education.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me