Zakaj bo Bitcoin eksplodiral leta 2021

Ugotovite, zakaj bo BTC eksplodiral leta 2021

Bitcoin je vsem padel v oči leta 2020 in postal ena najboljših naložb, ki ste jih lahko izvedli v zadnjem letu. Kriptovaluta je uspela premagati prejšnjo najvišjo vrednost iz leta 2017 in presegla mejo 47.000 ameriških dolarjev ter postala najcenejša kriptovaluta na svetu.

Bitcoin je 9. februarja 2021 dosegel najvišjo vrednost 47.697 ameriških dolarjev. Trenutno kriptovaluta trguje pri 50.000 ameriških dolarjih. Obstaja več razlogov, zakaj bo Bitcoin eksplodiral leta 2021, v tem članku pa si bomo ogledali nekaj razlogov.

Seveda veliko nagajivcev napoveduje pogubo in mrak ter dvomi o vzponu in naraščajočem pomenu Bitcoina v svetovnem finančnem sistemu. Vendar pa obstajajo konkretni razlogi za cenovni razcvet in rast, ki naj bi jih Bitcoin videl v naslednjih nekaj letih. Poglejmo nekaj razlogov.

Pogled v prihodnost: kakšne so možnosti za Bitcoin v letu 2021?

Bitcoin se je leta 2021 začel z bikovsko noto in zdi se, da se bo ta trend nadaljeval pri kriptovalutah. Bitcoin trenutno trguje okoli 50.000 USD; s stopnjo zanimanja, ki jo ustvarja kriptovaluta, naj bi se cena še povečala. Bitcoin ustvarja pomemben institucionalni interes, ki bi lahko imel pomembno vlogo pri ceni Bitcoinov. Pomemben razvoj dogodkov, kot je MassMutual, ki napoveduje nakup 100 milijonov dolarjev Bitcoina in JPMorgan Chaseov JPM kovanec, ki bo v živo, kaže na višino obresti, ki jih ustvarja Bitcoin.

Leta 2021 bo tudi Bitcoin množično sprejet, zahvaljujoč napovedi PayPala, da lahko uporabniki platforme kupujejo Bitcoin in kupujejo z uporabo Bitcoinov. Ta napoved Bitcoinu omogoča dostop do velikega trga, na katerem bi lahko množično sprejeli kriptovaluto in povečali ceno.

Večina strokovnjakov se strinja, da bi lahko cena Bitcoina do konca leta 2021 presegla 100.000 USD in upoštevala najnovejše trende; Zdi se, da so Bitcoin na pravi poti, da izpolnijo ali celo presežejo ta pričakovanja.

4 razlogi, zakaj bo Bitcoin eksplodiral leta 2021

# 1: Pandemija COVID-19 in naraščajoča inflacija

Veliko ljudi je rast Bitcoina vezalo na splošno bikovsko razpoloženje v svetovnem gospodarstvu in da bi bil medvedji padec Bitcoina hiter in odločilen.

No, Bitcoin je ta preizkus uspešno opravil in dokazal, da se vsi motijo. Ko je prizadela pandemija COVID-19, so bila gospodarstva po vsem svetu močno prizadeta, gospodarstva po vsem svetu pa so sesula. Tudi Bitcoin je bil močno prizadet in njegova cena je občutno padla. Vendar nas bolj zanima, kako se je valuta obnovila.

Eden od razlogov, zakaj bo Bitcoin eksplodiral leta 2021, je naraščajoča inflacija. V prizadevanjih za reševanje gospodarstev s spodbujevalnimi paketi centralne banke in vlade tiskajo več denarja, kar vodi do povečanja ponudbe.

Posledično se bo povečala tudi inflacija. Bitcoin je odporen na inflacijo, zaradi česar je privlačna naložbena možnost za vlagatelje. Zaradi naraščajoče inflacije bodo vlagatelji Bitcoin uporabljali kot hranilnik vrednosti, kar bo še povečalo njegovo ceno.

# 2: Institucionalni interes

Institucionalno zanimanje za Bitcoin postopoma narašča, kar je pomemben razlog, da bo Bitcoin eksplodiral leta 2021. Institucionalni interes za Bitcoin je bil očiten že leta 2020 in naj bi se povečal leta 2021.

Upoštevajte to: The GrayScale Bitcoin Trust (GBTC) je pred kratkim kupil celotno ponudbo na novo miniranih bitcoinov. Trenutno imajo okoli 4,4 milijarde dolarjev bitcoinov.

JPMorgan Chaseov JPM kovanec v živo in MassMutual, ki napoveduje nakup 100 milijonov dolarjev Bitcoinov, kaže na naraščajoče zanimanje institucij za Bitcoin. Zgoraj je le nekaj primerov, vendar je očitno, da bodo institucionalni vlagatelji povečali zanimanje za Bitcoin. Ker bodo vlagatelji na Bitcoin gledali kot na običajno naložbeno sredstvo, se bo odprl za pomemben naložbeni tok.

Še en velik razlog, zakaj bo Bitcoin eksplodiral leta 2021, je Teslina napoved, da je podjetje v bitcoin vložilo 1,5 milijarde dolarjev. V objavi je cena kriptovalut skočila za 14%. Naložba je bila opisana kot del Tesline širše naložbene strategije maksimiranja donosnosti denarja. Teslina naložba je še en znak, da Bitcoin privlači resno zanimanje kot naložbeno sredstvo.

Mastercard in BNY Mellon sta pred kratkim razkrila tudi svojo novo dodano podporo za Bitcoin.

BNY Mellon, ena najstarejših bank v ZDA, je nedavno potrdila, da je ustvarila novo enoto za stranke, ki hranijo, prenašajo in izdajajo digitalna sredstva.

Mastercard pa je napovedal, da bo kmalu dodal podporo za kriptovalute na svoji platformi, saj bo “ustvaril veliko več možnosti za kupce in trgovce”. Plačilni velikan je tudi opozoril, da postajajo digitalna sredstva pomembnejši del plačilnega sveta.

# 3: Prepolovitev Bitcoinov

Bitcoin je preživel tri prepolovljene dogodke in že dolgo se je mislilo, da so ti za Bitcoinovimi bikovskimi vožnjami. Bitcoine kopajo vsakih 10 minut, vsako prepolovitev pa to količino zmanjša za polovico, kot že ime pove.

Nagrada za rudarstvo Bitcoina se je leta 2012 znižala s 50 BTC na 25 BTC, naslednje leto pa se je cena Bitcoina zbrala in prebila mejo 1000 USD. Po prepolovitvi leta 2016 se je nagrada prepolovila na 12,5 BTC in zagotovo je Bitcoin v letu 2017 videl še en rally, ko je kriptovaluta narasla na 20.000 USD.

Najnovejše razpolovitev Bitcoinov se je zgodilo 18. maja 2020 in zagotovo Bitcoin narašča. Kaj je razlog za dvig cen po vsakem dogodku prepolovitve? To lahko zožimo na preprosto ponudbo in povpraševanje. Ker Bitcoin ustvarja obresti kot naložbeno sredstvo, prepolovljeni dogodki vodijo v dvig cen, zahvaljujoč ponudbi Bitcoinov, ki se zmanjšuje z vsakim dogodkom.

To vodi do precejšnjega zanimanja za Bitcoin, ki ustvari dovolj obresti, ker je naložbeno sredstvo z neomejenim potencialom. Prepolovitev deluje kot vgrajena zasnova, ki je naklonjena apreciaciji cen, kar vodi do hitrega povečanja cene Bitcoina, in z zadnjim dogodkom prepolovitve, ki se bo zgodil leta 2020, bi to lahko bil še en razlog, zakaj bo Bitcoin eksplodiral leta 2021.

# 4: Podjetja kupujejo Bitcoin kot rezervno valuto

Po dogodku prepolovitve opažamo tudi podjetja, ki kupujejo Bitcoin in jih uporabljajo kot rezervno valuto.

Veliko podjetij ima v rezervi precej denarja. Zakaj vidimo, da podjetja del svojih rezerv dajo v Bitcoin? Za podjetja je smiselno, da nekatere svoje dolgoročne rezerve preusmerijo na Bitcoin, da lahko deluje kot varovanje pred inflacijo.

Če podjetja po vsem svetu celo del svojih celotnih denarnih rezerv premaknejo v Bitcoin, bi lahko opazili znatno povišanje cene kriptovalute. Z naraščajočo inflacijo že vidimo, da podjetja premikajo del svojih rezerv, pri čemer so že objavili več podjetij, ki kupujejo Bitcoin.

Velikan za mobilna plačila Square je napovedal naložbo v Bitcoin v višini 50 milijonov dolarjev. Stone Ridge Holdings, ki upravlja s sredstvi v vrednosti več kot 10 milijard dolarjev, je sporočil, da je kupil Bitcoin v vrednosti okoli 114 milijonov dolarjev.

Najpomembnejšo napoved je objavil MicroStrategy, upravljavec premoženja, ki kotira na Nasdaqu, ko je sporočil, da je kupil Bitcoin v vrednosti 425 milijonov USD, zaradi česar je Bitcoin primarna rezerva v svoji rezervni strategiji. Podjetja, ki kupujejo Bitcoin kot rezervno valuto, je še en razlog, zakaj bo Bitcoin leta 2021 eksplodiral.

Zakaj bo Bitcoin eksplodiral leta 2021: sklep

Jasno je, da bo Bitcoin v naslednjih nekaj letih doživel znatno rast. Če upoštevate samo leto 2021, zgoraj navedeni razlogi zadostujejo za razumevanje, zakaj bo Bitcoin eksplodiral leta 2021. Če strategirate in vlagate, lahko ustvarite pomemben dobiček..

S tem v mislih so naložbe zapleteno podjetje in tržna čustva bi lahko pozitivno ali negativno vplivala na ceno bitcoinov. Bistveno je, da ste temeljito raziskani, razumete svojo nagnjenost k tveganju in nato vlagate v Bitcoin. Ob sedanji stopnji rasti in sprejetja ne bo presenetljivo, če bo Bitcoin leta 2021 prestopil mejo 100.000 USD ali celo 150.000 USD.

eToro – najboljši posrednik za nakup bitcoinov

posrednik etoro

eToro se je že vrsto let izkazal kot zaupanja vreden v kripto industriji – priporočamo, da jih preizkusite.

Navidezne valute so zelo nestanovitne. Vaš kapital je ogrožen.

5 razlogov za vlaganje v Bitcoin leta 2021

Napoved cene Bitcoinov za leto 2021

Bitcoin preseže 44.000 dolarjev, saj Tesla kupi 1,5 milijarde dolarjev

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me