Zakaj bosta ETH in XRP eksplodirala leta 2021?

Ugotovite, zakaj bosta Ethereum in Ripple eksplodirala leta 2021

Leto 2020 je bilo za kriptovalute pozitivno. Kriptoprostor v zadnjih nekaj letih vztrajno narašča od težav leta 2018. Valute, kot sta Ethereum in Ripple, so se v letu 2020 močno zvišale. Obe kriptovaluti sta v zadnjem letu dramatično naraščali. Vlagatelji si želijo, da se bikovski tek nadaljuje tudi do leta 2021. Kaj bo spodbudilo njihovo rast v letu 2021?

Najprej si oglejmo Ethereum

Zakaj bo Ethereum eksplodiral leta 2021?

Ethereum je ena najstarejših kriptovalut. Je druga največja kriptovaluta tako po tržnem deležu kot priljubljenosti, takoj za Bitcoinom. Platforma Ethereum uporablja pametne pogodbe, da uporabnikom omogoča izvajanje popolnoma varnih transakcij. Matična valuta Ethereuma, Ether, ni omejena, zaradi česar je Ethereum veliko bolj prilagodljiv kot njegovi sovrstniki. Strokovnjaki pa menijo, da sta dva glavna dejavnika spodbudila rast Ethereuma. To sta skorajšnji prihod Ethereuma 2.0 in decentraliziranega financiranja.

Kaj je Ethereum 2.0? Začetek prodaje Ethereum 2.0 velja za najpomembnejši dogodek po Bitcoinu. Ethereum 2.0 bo obravnaval dolgotrajna vprašanja, s katerimi se sooča Ethereum, zlasti vprašanja glede razširljivosti in varnosti.

Kaj je torej Ethereum 2.0? Znan tudi kot Serenity ali Eth2, bo obravnaval razširljivost, hitrost in učinkovitost omrežja Ethereum. Posodobitev bo platformi tudi omogočila obdelavo več transakcij in odpravila ozka grla v omrežju.

Ethereum 2.0 bo videl, da se Ethereum preklopi iz mehanizma soglasja za dokazovanje dela na mehanizem za soglasje o dokazovanju deleža. Dokazilo o deležu bo postopoma odpravilo rudarstvo, povečalo učinkovitost in postalo drago ASIC zastarelo. V sistemu dokazov o delu rudarji tekmujejo med seboj z uporabo računalniške moči za reševanje zapletenih matematičnih problemov in potrjevanje transakcij. Ko je težava rešena in transakcija potrjena, bo dodana v verigo blokov in shranjena skupaj z drugimi transakcijami, ki tvorijo verigo blokov.

Rudarji so za svoja prizadevanja nagrajeni v obliki etra, ustvarjenega, ko se transakcije dodajo v verigo blokov. Težava tega pristopa je, da je energetsko zahteven in zahteva velike količine računalniške moči, kar vodi do koncentracije rudarstva v rokah nekaj.

Dokaz o deležu deluje drugače. Namesto rudarjev validatorji vložijo del svoje kriptografije, da si prislužijo pravico do preverjanja transakcij na verigi blokov. Preverjevalniki predlagajo blok glede na njihovo kripto in čas, ki so ga imeli. Drugi potrjevalniki morajo potrditi, da so videli blok, po katerem je blok dodan v verigo blokov. Ko se blok doda v verigo blokov, je potrjevalnik nagrajen v obliki etra.

V Ethereumu 2.0 bodo obravnavane tudi težave z razširljivostjo Ethereuma. Nadgradnja obljublja, da bo z izvajanjem ostrenja obdelala do 100000 transakcij na sekundo.

Decentralizirane finance (DeFi) bodo prav tako spodbujale rast Ethereuma v letu 2021. DeFi ljudem pomaga najemati posojila, polagati denar na račune in trgovati s finančnimi izdelki, vse brez posrednikov ali kakršnih koli papirjev. Ethereum je usmerjena platforma, na kateri je zgrajen DeFi. Ethereum uporablja pametne pogodbe, ki so programi, ki se izvajajo na decentralizirani verigi blokov.

DeFi v Ethereumu je odvisen od razširljivosti Ethereuma. Projekti DeFi predstavljajo velik del ekosistema Ethereum. DeFi je zabeležil neverjetno rast in rast se prepleta z razvojem Ethereuma.

Rast Ethereuma in DeFi lahko spremeni način uporabe denarja. DeFi na Ethereumu lahko spremeni način delovanja finančnega sveta.

Preberi več: Ethereum VS. Ripple: Kateri naj bo v vašem portfelju?

Možnosti rasti Ripple

Zakaj bo Ripple eksplodiral leta 2021?

Ripple je platforma za kriptovalute in valuta. Protokol Ripple je zasnovan tako, da omogoča hitre in poceni transakcije. Ripple je sklenil vrsto partnerstev z nekaterimi največjimi podjetji na svetu. Ta partnerstva so v skladu s prizadevanji Ripple-a, ki si prizadevajo za splošno sprejemanje domače valute XRP. Od začetka leta je Ripple sklenil več partnerstev.

Pri čezmejnih transakcijah je Ripple že najprimernejša platforma. XRP lahko imenujemo premostitvena valuta. Ne razlikuje med tradicionalnimi fiat valutami ali drugimi kriptovalutami. Tako je zelo enostavno zamenjati eno valuto za drugo.

Ripple je že na voljo v več kot 40 državah in je povezan z več kot 200 finančnimi institucijami. Ripple je bankam omogočil, da ponujajo plačila na novih trgih, ki so bili prej težko dostopni. Finančne institucije imajo precejšnje spodbude, da se povežejo z Rippleom. Ponuja jim nov vir zaslužka z dostopom do novih trgov. Transakcijski stroški so nižji in imajo manj likvidnostnih zahtev.

Ripple je pred kratkim napovedal povezavo z ETH iz Züricha, Univerzo Ryerson in Instituto Tecnologico Autonomo de Mexico (IATM). Platforma sodeluje tudi z Univerzo v Zürichu, da bi ustvarila prvo interdisciplinarno raziskovalno središče na svetu v ekosistemu DeFi.

XRP bo prav tako pričakoval naraščajočo rast, zahvaljujoč težko pričakovanemu letalskemu letalu, načrtovanemu za 12. december. Večina strokovnjakov napoveduje, da bosta Ripple in XRP v letu 2021 zabeležila znatno rast.

eToro – Kupite Ethereum in Ripple z 0% provizije

eToro se je že vrsto let izkazal kot zaupanja vreden v kripto industriji – priporočamo, da jih preizkusite.

Navidezne valute so zelo nestanovitne. Vaš kapital je ogrožen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me