20 najboljših delnic za nakup v letu 2021 – vključno z najboljšimi delnicami, ki bi jih moral vsak vlagatelj dodati v svoj portfelj

Najboljše zaloge za nakup v letu 2021: (poglobljen pregled)

Ali želite biti del vrhunskih delnic, ki so se zvrstile od moči do moči in so postavljene na vrh? Katere zaloge je najbolje kupiti letos, se sprašujete? Iščete 20 najboljših zalog za nakup leta 2021? Pokrili smo vas! Imamo najboljše delnice, ki bi jih moral vsak vlagatelj upoštevati ali dodati v svoj rastoči portfelj za leto 2021.

20 najboljših zalog za nakup leta 2021

Izbrati le nekaj najboljših, najuspešnejših, žarečih delnic, ki naj bodo del leta 2021 in jih bodo dolgoročno držali, je dejansko težka odločitev.

Obstaja nekaj spektakularnih zalog, katerih cilj je doseči briljantne finančne rezultate, ki so se z leti izjemno okrepili in v sedanjosti, skupaj s prenosom v prihodnost, postajajo le boljši.

Ker naj bi te top zaloge kmalu izginile iz mode, je čas, da se vključite v akcijo.

Biti del takšnih mega-zalog je odvisen samo od finančnega stanja posameznika.

Če ste začetnik trgovanja z delnicami, je vredno opraviti čim več raziskav.

Če želite prebrati in pridobiti temeljito razumevanje pri učenju spretnosti trgovanja z delnicami, naš Vodnik za trgovanje z delnicami in preživetje delnic vsebuje vse informacije, ki so zajete za vas..

Od učenja trga delniških borz do trdnega odprtega očesa, čem se je treba izogniti, preden začnete vlagati svoj denar. Celoten vodnik je poln najpomembnejših informacij in korak za korakom na vašem potovanju z delnicami.

Brez nadaljnjega odlašanja si oglejmo 20 najboljših izvedbenih delnic, ko se poglobimo v povzetke vsake delnice, kar je idealno za vas, da potrdite izbiro, če želite dodati katero koli od teh najboljših delnic v svoj portfelj.

20 najboljših zalog za nakup leta 2021:

1.. Netflix (NFLX)

2.. Amazon.com Inc (AMZN)

3.. Facebook Inc (FB)

4.. Diamondback Energy Inc (FANG)

5.. PayPal Holdings Inc (PYPL)

6.. PepsiCo Inc (PEP)

7. Etsy Inc (ETSY)

8.. AbbVie Inc (ABBV)

9.. Airbnb (ABNB)

10. Tesla Inc (TSLA)

11.. Docusign Inc (DOCU)

12.. Johnson in Johnson (JNJ)

13.. Apple Inc (AAPL)

14.. Coca-Cola Co (KO)

15.. Chevron Corporation (CVX)

16.. Microsoft Corporation (MSFT)

17.. Intuitivni kirurški poseg (ISRG)

18.. Honeywell International Inc (HON)

19.. Lendingtree Inc (DREVO)

20.. McDonald’s Corp (MCD)

Vse te vrhunske delnice, pa tudi številne druge, lahko kupite pri eToro in plačate 0% provizije!

In tu je, seznam 20 najboljših zalog za leto 2021.

Dobra mešanica 20 najmočnejših, trdnih, dobro poznanih, skupaj z novimi v primerjavi, najbolj uspešnih delnic, ki naj bi nadaljevale rast v letu 2021 in v prihodnjih letih.

Najboljših 5 rastnih zalog leta 2021 s seznama

V redu, vse zgoraj omenjene zaloge so v preteklih letih seveda močno rasle, kar je privedlo do tega, da so te zaloge postale ene najboljših na trgu in so postavljene tam, kjer so danes..

Vendar pa obstaja nekaj zalog, ki naj bi rasle bolje kot druge.

Torej smo jih razčlenili za vas.

Tu je naših 5 najboljših rastnih zalog, ki bodo dolgoročno del njih.

1.. DocuSign

2.. Airbnb

3.. Drevo posojilo

4.. Intuitivno kirurško

5.. PayPal

Rast delnic, če ste začetnik trgovanja z delnicami, je kateri koli delež v podjetju, za katerega se predvideva, da bo zrasel višji od povprečne stopnje rasti na finančnem trgu.

Priča boste, da se zaloge rasti razlikujejo od zalog dividend.

Z rastnimi delniškimi družbami bodo po ustvarjenem prihodku denar ponovno vlagali nazaj v posel, da bodo kratkoročno pospešili svojo rast in dolgoročno napredovali..

Kar iz zgoraj navedenega pomeni, da rasti delnic običajno ne izplačujejo dividend, saj podjetje vrača denar nazaj v svoje podjetje, da bi doseglo več.

Kratkoročno mnogi vlagatelji verjamejo, da je cena delnic rastočih delnic običajno dražja v primerjavi z drugimi.

Vendar upoštevajte, da vse delniške cene delnic niso previsoke; lahko najdete srečno ravnotežje rastnih delnic z razumno ceno delnice, čeprav so običajno cene višje od drugih delnic.

Toda resničnost je taka, da sta njihova cena delnice in razmerje P / E (razmerje med ceno in dobičkom) morda ali se zdita visoka, toda dolgoročno bi bila potencial za rast in kapital, ki bi ga lahko ustvarili iz teh donosnih delnic, lahko ogromna.

1. DocuSign (DOCU)

doku

DocuSign vodi pot do tega, da svet in posamezniki elektronsko podpišejo. V času, ko potrebujete podpis pogodbe na katerem koli polju, vam DocuSign omogoča podpis iz katere koli naprave in kjer koli na svetu.

Družba, ki razmišlja naprej, se v letu 2020 ni le okrepila zaradi Covid-19 s strogimi varnostnimi ukrepi, DocuSign se je pred pandemijo dobro odrezal.

Od podpisa pravno zavezujočih pogodb z velikim premoženjem do podpisa manjše pogodbe o zavezanju gre podjetje naprej v elektronsko prihodnost.

Glede na poročilo podjetja iz tretjega četrtletja v oktobru so se skupni prihodki DocuSigna povečali za 53% na 382,9 milijona dolarjev (285,9 milijona funtov). Skupaj s celotnimi prihodki podjetja se je naročnina na blagovno znamko povečala za 47%, prihodki od dodatnih storitev pa so se povečali na 16,3 milijona USD, kar je za 43% več.

Generalni direktor Dan Springer je s svojo izjavo o delujoči in rastoči platformi v oblaku udaril žebelj v glavo.

“Ko podjetja pospešujejo digitalno preobrazbo svojih poslovnih procesov in postopkov dogovarjanja, DocuSign na vzhodu kot ključna platforma v oblaku še naprej raste.”

Tržna kapitalizacija je 45,9 milijarde dolarjev, cena delnice pa je trenutno enaka 280,00, kar, kot vidite, ni najcenejša delnica, a tudi ni najdražja.

Čeprav se je ta blagovna znamka že uveljavila kot vodilno podjetje, ki bo del nje, je zagotovo več prostora za veliko rast, ko svet gre naprej v digitalni svet.

DocuSign je rast zaloge, ki jo toplo priporočamo vlagateljem, ki želijo v svoj portfelj dodati zalogo rasti.

2. Airbnb (ABNB)

V redu, ker je svet realno na čakanju že skoraj 12 mesecev, je priča, da se mednarodna potovanja skoraj ustavijo, a Airbnb na splošno še vedno kaže dobre rezultate.

Letošnje leto je bilo turbulentno Airbnb s 32% nižjimi prihodki in s prilagojenim poroča o čisti izgubi v višini 341 milijonov USD v prvem četrtletju.

Vendar pa je podjetje v drugem, tretjem in v zadnjem četrtletju doseglo izjemno okrevanje in vodi dosedanje rezervacije, bolj kot velika imena hotelov.

Ko se svet zavzema za etiko na delo na daljavo in s posamezniki, ki nestrpno pričakujejo počitnice ali le majhen mini odmor po vsem svetu, sta to samo dva močna dejavnika, zaradi katerih je to podjetje zaloga rasti.

Od danes je ocena Airbnba 34,6 milijarde dolarjev, kar je dobro povišanje z 18 milijard dolarjev na začetku leta.

Poleg tega znaša dosedanja cena delnice Airbnb 165,34.

Z novim letom, ki se nam bliža, se vse dobro počutimo, upamo, da se bomo spet vrnili v novo normalno stanje, ko bomo lahko spet postavili jet-set po vsem svetu.

Ta zaloga za rast bo dober dodatek vaši kategoriji zalog za rast.

3. LendingTree (DREVO)

LendingTree svetu močno prikazuje, kaj lahko doseže delnica s srednje veliko tržno kapitalizacijo, kar lahko vodi v prihodnost, v prihodnjih letih pa se lahko pretvori v delnico z velikim kapitalom. (vse je mogoče).

To leto, LendingTree je preživela številne državljane in lastnike podjetij po vsej ZDA.

Spletna poslovna platforma prek platforme povezuje posameznike, ki želijo posojila gledati z vidika kreditnih kartic, posojil, zavarovanja in še veliko več..

Platforma omogoča posojilojemalcem, da kupujejo konkurenčne obrestne mere in druge oblike finančnih storitev, skupaj s povezovanjem posojilojemalcev z vlagatelji, da dobijo najboljše izdelke, ki ustrezajo njihovim individualnim potrebam.

LendingTree ima do danes tržno kapitalizacijo 3,58 milijarde USD s ceno delnice 275,63 od tega poročila.

Kot potrjujejo poročila podjetja v tretjem četrtletju, je LendingTree pripravljen na hitro naraščajoče leto 2021 in svetlo prihodnost.

Bodimo realni, koronavirus ali brez njega, finančne storitve so vedno v povpraševanju.

Glede na letošnje dogodke je znamka nedvomno dovolila in arhivirala fantastične rezultate, morda celo boljše, kot so pričakovali na začetku leta.

Zaradi česar je LendingTree odlična rast zalog za nakup do leta 2021.

4. Intuitivni kirurški poseg (ISRG)

Intuitivni kirurški ustvarjalci robotske kirurške opreme, vključno z mojstrovino, kirurškim sistemom da Vinci.

Kirurški da Vinci je robotski kirurški sistem, ki ga mora upravljati človeški operater.

Kirurgi lahko izvajajo minimalno invazivne operacije, ki se izvajajo z majhnimi instrumenti. Vsak instrument je nameščen na koncu treh ali štirih operativnih rok, zraven pa je dodana 3D kamera, ki omogoča boljši vid.

Ta tehnološka mojstrovina naj bi postala menjalnik iger v medicinskih gledališčih po vsem svetu.

Prednosti izdelka vključujejo izboljšan dostop do težko dostopnih predelov, izboljšan obisk, ki ga s prostim očesom morda ne vidi, in večjo kirurško natančnost, če naštejemo le tri velike prednosti izdelka.

Vendar na medicinskem področju ni nič poceni.

Vsaka oprema znaša 2 milijona dolarjev, kar je velik izplačilo za podjetja.

Torej v luči tega, ISRG je šel še korak dlje in ustvaril dogovor o zakupu za bolnišnice, ki imajo lahko neomejen dostop do tega fantastičnega dela opreme v svoji bolnišnici.

Od drugega četrtletja je bilo po vsem svetu nameščenih nekaj manj kot 6000 da Vincijevih kirurških sistemov, kar je skupaj 9% več kot v enakem obdobju lani..

Čeprav ta delnica ni poceni, boste videli, da ima cena delnice dokaj visoko, njen P / E (razmerje med ceno in dobičkom) znaša 89,89.

Kljub temu je Intuitive Surgical potegnil številke in povpraševanje po večjih po vsem svetu je močno, zaradi česar te zaloge niso le rastna zaloga, temveč zaloga z velikim kapitalom, ki je za zdaj popoln dodatek k vašemu portfelju in za prihodnost.

5. PayPal (PYPL)

Še ena napredna zaloga za rast, za katero bi že mnogi slišali, je PayPal.

PayPal je vodja digitalnih plačil, ko se svet počasneje premika proti brezgotovinskim plačilom in ko se svet postopoma premika po spletu.

Kot pri številnih podjetjih po vsem svetu, velikih ali majhnih, so izdelki, ki so bili prisiljeni postati proizvodi, ki jih je treba imeti, namesto izdelkov “vzemi ali pusti”, so brezstična plačila postala eno izmed vseh.

PayPal se je izkazal za vodilnega v revoluciji digitalnih plačil z več kot 321 milijoni aktivnih računov po vsem svetu, saj njegova članska baza raste v prihodnosti. V tretjem četrtletju je bilo ustvarjenih 15,2 milijona novih računov, kar je 55% več kot v enakem obdobju lani..

PayPal se je tudi letos zapisal v zgodovino svojega poslovanja, saj je ustvaril največji skupni prihodek v višini 5,46 milijarde USD.

Vodilno podjetje potrošnikom ponuja tudi obroke brez obresti “Kupite zdaj, plačajte pozneje” z različnimi možnostmi za državljane ZDA in Združenega kraljestva.

Ta zaloga, kot je zgoraj omenjena zgoraj, stane, da je del nje.

Trenutna cena delnice PayPal znaša 240,42, na zadnji strani pa ima družba statistiko cene do prodaje 14. To je trdna srednja vrednost.

Ta gojitvena zaloga obdaja veliko hrupa. Po ogledu in pregledu številk, ki jih je podjetje prineslo, in v prihodnosti pričakuje, da se bo v letu in prihodnjih letih močno razvijalo in raslo.

Rast zaloge v letu 2021 – Zadnja opomba

Čeprav na tem seznamu ni omenjen, bo en sektor, ki naj bi v prihodnjih letih močno naraščal, industrija konoplje.

In še posebej zaloga, ki izstopa iz množice, je Canopy Growth.

Vodilno kanadsko podjetje za konopljo posluje od leta 2013. V preteklih letih je bilo vodilno podjetje za proizvodnjo in prodajo medicinske marihuane, dokler Kanada ni legalizirala rekreacijske uporabe marihuane, kar je blagovni znamki omogočilo, da ima vse.

Leta 2018 je ameriški proizvajalec in prodajalec Constellations Brands vstopil v rastočo blagovno znamko z ogromnim 38-odstotnim lastništvom podjetja.

Ker si ZDA prizadevajo, da bi nekega dne lahko legalizirale rekreacijsko uporabo konoplje v večini ali celo ne v vseh ameriških zveznih državah, je to ena zaloga, ki bo zagotovo dodala raznolikost in rast vašemu portfelju.

Če želite prebrati in izvedeti več o statistiki Canopy Growth in izvedeti več o najboljših zalogah konoplje, imamo na voljo vse statistike v naših 11 najboljših zalogah konoplje.

Pripravljen za potop v Borza?

5 najboljših delnic za začetnike

Če ste nov v trgovanju z delnicami in trenutno iščete noge, se več kot verjetno sprašujete, katere delnice so trdne, dobro zaloge.

Tu imamo pet najboljših na seznamu, ki so idealne izhodiščne zaloge, ki jih lahko dodate v svoj začetni portfelj.

Čeprav je omenjenih pet na seznamu rastnih zalog, je omenjenih pet tudi dobrih zalog, v katere lahko naložite za začetek, vendar pa lahko pokažejo nekoliko večjo nestanovitnost kot ta velika imena.

5 zalog za začetnike

1.. Facebook

2.. Amazon.com

3.. Microsoft Corporation

4.. Netflix

5.. Apple Inc.

Varno je reči, da ste že slišali za teh pet najboljših igralcev, omenjenih zgoraj, in obstaja veliko jasnih razlogov, skupaj s številnimi dodatnimi dejavniki, zakaj so sestavili ta seznam, da so trdne zaloge za začetnike, ki trgujejo z delnicami..

Kot začetniški trgovec z delnicami je najprej pametno, da čim več raziskujete izbrane delnice.

Čeprav bodo delnice z velikim kapitalom manj nestanovitne kot delnice z manjšo kapitalizacijo, vseeno predstavljajo nekatere elemente tveganja, saj pri naložbah ni nikoli nič zagotovljeno.

1. Facebook (FB)

Platforma socialnih medijev, ki je socialne medije dvignila na višjo raven.

Facebook ima tudi Instagram, WhatsApp in Facebook messenger pod svojim tehnološkim dežnikom, zaradi česar je najuspešnejše tehnološko podjetje za socialne medije v tovarni.

Po zadnjih poročilih družbe v tretjem četrtletju septembra, so prihodki podjetja v primerjavi z lanskim letom zrasli za 22%, vključno z 28-odstotnim povečanjem cene delnice.

Facebook je pripravljen za nadaljnjo osupljivo rast leta 2021 in za predvidljivo, saj se družba z najnovejšimi dodatki in posodobitvami razvija in teži v prihodnost družbenih medijev.

Ker znaša tržna kapitalizacija okoli 780 milijard dolarjev, je cena delnice lahko cenejša od tistega, kar bi si mislili kupiti, zlasti v primerjavi z drugimi delnicami z velikim kapitalom.

Kakor trenutno znaša cena delnice družbe znaša 267,09.

Drugače pa, čeprav s poslovne strani podjetja izgleda odlično, lahko pride do morebitnih tožb, ki bi lahko končale v mešanici.

To je od nekdaj skrbelo za svetovno blagovno znamko, saj gre za platformo za družabne medije in situacije se lahko pojavijo nepričakovano, lahko pa tudi drago.

Toda v širši sliki je Facebook in bo več kot verjetno še naprej največja in prevladujoča platforma družbenih medijev na svetu v letu 2021 in še dolga leta.

2. Amazon.com (AMZN)

Amazon, Amazon, Amazon, kje začnete s tem mega-hit svetovnim prodajalcem.

Mega-hit spletni prodajalec ima do danes več kot 112 milijonov ameriških naročnikov Amazon Prime, kar naročnikom omogoča pretakanje filmov in glasbe, enodnevne ali enodnevne ali dvodnevne dostavne storitve in še veliko več.

Kot potrditev, Amazon Prime je plačljiva naročnina po ceni 120 USD na leto ali 13 USD na mesec.

Podjetje za hitro e-poslovanje ima tržno kapitalizacijo 1,61 bilijona dolarjev in ima tudi zelo visoko ceno delnic v primerjavi z drugimi velikimi družbami.

Leto 2020 je pospeševalno vplivalo na blagovno znamko, saj je njen prihodek naraščal skozi vsako četrtletno poročilo.

Zadnje poročilo podjetja, ki je tretje četrtletje, kaže na nadaljnje 37-odstotno povečanje glede na rezultate tretjega četrtletja prejšnjega leta.

V zadnjem mesecu, Amazonka je tudi objavil svojo novo pustolovščino, ki na svojem seznamu ponuja spletno lekarno.

Brez znakov upočasnitve kmalu, le arhiviranje in prizadevanje za večji uspeh, saj je podjetje s 77-odstotnim odstotkom več kot v enakem obdobju, ne moremo ustaviti te prevladujoče svetovne blagovne znamke.

Zato je, če je cena delnice znotraj vaših finančnih zmožnosti, to ena zaloga, ki jo je treba kupiti in obdržati.

Preberite več: Napoved cene delnic Amazonke za leto 2021 in pozneje

3. Microsoft Corporation (MSFT)

Podjetje, ki nam je prineslo Microsoft Windows, ki nam je spremenilo življenje, kakršno poznamo.

To ne vključuje tistega, kar so arhivirali skupaj s temi izjemnimi tržnimi sistemi.

Microsoft Corporation je ustvaril brskalnik Internet Explorer, Microsoft Office Suite, elektroniko, osebne računalnike in še več.

Šteje se, da je ena od “petih velikih” potencial rasti tajkunskega podjetja še vedno velik.

Letos je bilo milijarde ljudi po vsem svetu omejeno na delo na daljavo zaradi COVID-19, ki je ustvaril Mircroftov prihodek v višini 143,02 milijarde USD.

Microsoftova podjetja za računalništvo v oblaku dobro napredujejo, med njimi sta Office 365 in Azure, kar glede na letošnje dogodke ni presenečenje.

Microsoftova cena delnice, ki trenutno znaša 222,10, naj bi v novem letu skočila višje, čemur je bil priča novi skok tečaja z novo zasvojenostjo Azure Sphere.

Morgan Stanley’s je Microsoftovo delnico označil za “eno izmed najboljših v letu 2021”.

In ta mega znamka je naš seznam močnih zalog za začetnike, ki jih lahko kupite za svoj začetni portfelj.

4. Netflix (NFLX)

Eno je gotovo, večina od nas je bila letos Netflix – bingerji v določeni točki.

Produkcijska hiša, ki prikazuje veliko filmov od klasike do lastnih Netflixovih izvirnikov, je do danes skoraj dosegla 200 milijonov naročnikov, ZDA in Kanada pa največ.

Čeprav so novice o cepivih razsvetljujoče in ker se želimo približati normalnosti, niz novega širjenja virusa mnogim povzroča dvome.

Toda za Netflix bi to lahko samo še bolj koristilo podjetju, saj je uveljavljanje zakona o ostanku doma po vsem svetu.

Če pogledamo prihodnost Netflixa, se govori tudi, da bi lahko razbito produkcijsko podjetje celo prispevalo k nakupu kinematografskih znamk, saj nadaljuje svojo uspešno pot.

Poleg uspešnosti je bila nova izvirna priredba Netflix “The Queen’s Gambit” razglašena za najbolj gledano serijo na pretočni platformi doslej.

Zabavno podjetje, ki je varen in trden dodatek za začetek vašega delniškega potovanja. Ker zabavno podjetje ne kaže nobenih znakov upočasnitve, je pravzaprav ravno obratno, saj se zdi, da se še naprej veje.

5. Apple Inc (AAPL)

Značilni ikonski logotip jabolka, ki ga bodo vsi že poznali, je Apple.

Apple ima presenetljivo tržno kapitalizacijo, ki naj bi znašala 2,24 bilijona dolarjev, kar je že samo branje številk dovolj presenetljivo.

Toda ameriška proizvodna družba ne kaže nobenih znakov upočasnitve, saj znamka še naprej vsako leto ustvarja in izdaja svoje nadgrajene telefone iPhone, računalnike, računalniško programsko opremo in še več.

Ena najnovejših kreacij AAPL, ki je bila letos objavljena v svetu, novi iPhone 12 pro max.

IPhone ne privlači samo Appleovih potrošnikov samo zaradi svoje nove nadgradnje, ampak telefon vključuje tudi najnovejšo generacijo 5G.

Blagovna znamka zna tudi dobro časovno urediti čas, saj telefon na trg pride ravno takrat, ko se začnemo približevati prazničnim časom.

Tako kot večina zgoraj omenjenih podjetij je Apple tudi v letu 2020 nadaljeval z rastjo, saj se je prodaja povečala in prihodek prišel, kar se je v intenzivnih obdobjih blokade povečalo.

Tako kot vsa podjetja, ki krasijo seznam, je tudi nakup prave delnice ob pravem času ključnega pomena.

Ko je vrednotenje videti idealno, je najbolj primeren čas, da postanete del in potencialni nakup zadevnega podjetja.

Ker bo Apple v bližnji prihodnosti, je ta zaloga z veliko kapico dolgoročna in odličen dodatek na vašem potovanju z delnicami.

8 najboljših zalog dividend, ki jih želite dodati v svoj portfelj leta 2021

Mnogi vlagatelji iščejo najuspešnejše delnice dividend ali, če ne, vsaj kakšno dobro potencialno dividendo, ki ima potencial.

Obstajajo številni razlogi, zakaj vlagatelji želijo imeti te delnice ne samo zaradi dohodka, temveč tudi zaradi raznolikosti v svojem portfelju..

Znano je, da imajo delnice dividend, tako kot splošne delnice, številne prednosti in slabosti.

Glavna prednost in kaj je dividendna zaloga, to je periodično izplačilo, ki delničarjem izplačuje iz prihodkov podjetja. Večina podjetij, ki ponujajo dividende, se delničarjem izplača četrtletno (štiri vsako leto).

Čeprav je ključna privlačnost za delnice dividend, da vlagatelji prejmejo nekaj dohodka iz izbranih delnic, je možnost, da imajo DRIP (program za ponovno naložbo dividend) na voljo tudi vlagateljem, velik igralec.

Načrt za ponovno naložbo dividend je močno orodje za vlagatelje.

DRIP omogoča delničarjem, da samodejno reinvestirajo svoj dobiček za nakup več delnic in običajno po diskontirani ali provizijski stopnji.

Poleg tega so nekatere delnice dividend dejansko najbolj uspešne delnice na borzi.

Jasna razlika med delnicami z dividendami in nedividendnimi delnicami je precej jasna.

Medtem ko dividendne delnice dajejo dohodek svojim delničarjem, ustvarjene iz njenih prihodkov, bodo nedividendne delnice svoje prihodke od prihodkov ponovno vložile v posel, da bi dosegle večjo rast.

Kar bo nato privedlo do večje cene delnic za podjetja.

Zdaj pa si oglejmo 8 delnic dividend, za katere se zdi, da bodo imele dobro leto 2021.

1.. Honeywell International

2.. PepsiCo

3.. AbbVie

4.. Johnson in Johnson

5.. Chevron

6.. Coca-cola

7.. Diamondback Energy

8.. McDonald’s

1. Honeywell International Inc (HON)

Honeywell International naj bi bil ena od dividend, ki bo verjetno imela obetavno leto 2021, kot je prikazano letos in je tudi dolgoročno ohranjanje v vašem portfelju.

Dosedanji 1,7-odstotni donos dividende, ki se izračuna tako, da se letno izplačilo dividende deli s trenutno ceno delnice družbe.

Po zahtevnem prvem in drugem četrtletju se je Honeywell International povišal z delnicami in je trenutno eno največjih ameriških industrijskih podjetij na trgu..

Medtem ko Honeywell še naprej stremi naprej, so delničarji, ki so bili del žarečih delnic dividend že od samega začetka ali blizu, v zadnjih letih opazili tržne donose..

Kot so poročali, da v zadnjih 10 letih celotna donosnost podjetja znaša 493%.

Podjetje si je močno prizadevalo razvijati se v podatkovnem polju, saj se zdi, da bo prihodnja rast v prihodnjih letih prejela nekaj velikih zaslužkov.

HON je dobra delnica za dividende, s katero lahko dodate svoj portfelj.

2. PepsiCo (PEP)

Ogromna znamka gaziranih pijač, ki je bila ustanovljena leta 1965, je nedvomno ena najboljših blagovnih znamk pijač in prigrizkov na trgu še danes..

Nadigrala je letošnjega največjega tekmeca Coca-Colo, ki ima Pepsi veliko prednost pred tekmeci s svojim oddelkom za prigrizke in hrano, ki dobro stoji za vodilno ikonsko znamko.

Kot je danes, je donosnost terminske dividende za PepsiCo 2,84%, kar je v letu 2020 za 6% več.

V zadnjih 12 mesecih je bila povprečna stopnja rasti dividend na delnico PepsiCo 5,00%.

Toda v večjem obsegu v zadnjih 10 letih je bila stopnja rasti dividend na delnico PepsiCo 8,10% na leto..

S trdno mednarodno prisotnostjo blagovne znamke in prostorom za rast v prihodnjih letih bodo prihodki blagovne znamke zagotovo še naprej rasli, kot napovedujejo podjetje in analitiki.

3. AbbVie (ABBV)

Podjetje za biofarmacevtiko, ki temelji na raziskavah, je letos že večkrat sodelovalo na številnih seznamih, saj je kot najuspešnejša delnica dividend del prihodnosti..

Blagovna znamka, ki je do zdaj najbolj priljubljena kreacija, je Humira. Zdravilo, ki se uporablja za zdravljenje različnih oblik artritisa, Crohnove bolezni in še več.

S tržno kapitalizacijo več kot 185 milijard dolarjev je to velikansko podjetje za biofarmacevtijo tudi zaključilo nakup in dodalo Allergan v mega znamko.

Danes je donos dividend 4,56%.

V zadnjih treh letih je stopnja rasti dividende na delnico družbe dosegla 87,72%.

Podjetje naj bi v prihodnjih letih dobro raslo s svojimi zdravili Humira, saj se še naprej distribuira po vsem svetu..

4. Johnson in Johnson (JNJ)

Drugo svetovno velikansko podjetje, ki je znano po vsem svetu, je Johnson in Johnson.

JNJ, delnica modrega čipa, ki še naprej vsako leto prinaša prihodke in delničarjem izplačuje dividende, hkrati pa nenehno raste..

To je dejansko ena ključnih privlačnosti vlagateljev za nakup te delnice in to počne že več kot 50 let.

Čeprav bo blagovna znamka letos nekoliko zaostala za AbbVie po ceni delnice, je JNJ še vedno trdno pripravljen na rast in hkrati prikazuje nadaljnje rezultate.

Johnson in Johnson sta razdeljena na tri poslovne enote, ki so farmacevtski izdelki, medicinski pripomočki in izdelki za zdravje potrošnikov, ki imajo skupaj znane velike blagovne znamke..

Geografska prodaja podjetja je seveda vodilni dejavnik znamke, ZDA predstavljajo polovico prodaje.

Čeprav se je JNJ letos soočal z izzivi, v nedavnih poročilih potrjuje, da so medicinski pripomočki znamke najbolj prizadeti, saj so bolnišnice preobremenjene s trenutno pandemijo Covid-19.

Dividendni donos znaša 2,64%, kar je za podjetje z več kot 50-letnimi izkušnjami impresivno, saj kaže svojo zanesljivost, saj je vsako leto večje.

5. Chevron Corporation (CVX)

Čeprav je bilo leto za naftno industrijo težko, se je Chevron njihov čas pametno prilagodil in izkoristil.

Chevron je oktobra zaključil nakup družbe Noble Energy, zaradi česar je podjetje zdaj največje naftno podjetje v smislu tržne kapitalizacije.

Letos leto ni bilo najboljše za podjetje, kljub temu pa je še vedno veliko pozitivnih ugotovitev, zakaj je ta delnica globalnih dividend enaka vašemu portfelju.

Podjetje je dividendo povečalo na velikodušnih 6%, kar mnogi vlagatelji upajo, da bodo v enem letu arhivirali iz zalog.

Od leta 2020 je Chevron zrasel za skoraj 8% in je znašal 1,29 USD na delnico.

Medtem ko je prikazana radodarnost nove dividende, del išče tudi v bilanci stanja družbe.

Za podjetje, ki je po tržni kapitalizaciji največji proizvajalec nafte, je njegova bilanca stanja impresivna in tisto, kar se marsikomu zgleduje in ki deluje bolje kot njegovi konkurenti, vključno z najnižjo neto zadolženostjo.

Ni čudno, da 10 analitikov spremlja S&P Global Market Intelligence imenujejo to delnico dividend močnim nakupom.

6. Coca-Cola (KO)

Ker smo govorili o njenem največjem tekmecu, bo glede na uspešnost podjetja v preteklih letih Coca-Cola na seznam prišla kot dobra dividenda.

Blagovna znamka pijač se je v zadnjih 50 letih povečala za donos dividend, analitiki pa so v letu 2021 napovedali nadaljnjo rast prihodkov v višini 36,6 milijarde USD..

Njegova dividendna donosnost, ki trenutno znaša 3,1% in je prinesla 41 centov na navadno delnico, je bila delničarjem izplačana ob zadnjem izplačilu 15. decembra 2020.

Tudi v času svetovne pandemije, čeprav morda ni glavna prednostna naloga na seznamih potrošnikov, naj bi Coca-Cola naredila večje korake, ko se v novo leto odpravljamo z novimi upi na normalno..

7. Diamondback Energy (FANG)

Ko gremo v prihodnost, bo energetski sektor še naprej imel ključno in ključno vlogo v svetu.

Analitiki so Diamondback Energy zelo pohvalili, saj pozorno spremljajo podjetje in so ga za zdaj in v prihodnosti označili tudi za “radodarno” dividendo.

S tržno kapitalizacijo 7,55 milijarde USD in dividendnim donosom 3,33% ta naftna družba ni le vodilna dividendna delnica, temveč tudi delnica, ki je bila predvidena in kaže fantastično rast.

Zato se analitiki zelo zavzemajo za rast podjetja, ki vodi v dolgoročno, z 20-odstotno skupno donosnostjo leta 2021.

8. McDonald’s (MCD)

Česa ni ljubiti v tej ikonični verigi hitre prehrane, ki je ujela milijarde src po vsem svetu, McDonald’s.

McDonald’s ima dividendni donos 2,4% in kljub srhljivim učinkom je COVID-19 nastal na podjetja, saj so podjetja iz gostinstva zmanjšala svoje dividende..

Po drugi strani pa je McDonald’s storil nasprotno, saj je odbor oktobra oktobra napovedal 3,2-odstotno povišanje glede na prejšnjo ceno delnice na 1,25 dolarja na delnico..

Če lahko McDonald’s poveča dividendo v enem izmed najbolj preizkuševalnih let na svetu doslej, potem to vse pove za podjetje.

Pred skoraj 50 leti je bil McDonald’s znan kot močan igralec dividend, saj vsako leto še naprej povečuje skupne prihodke..

Glede na to, da je bil svet večkrat omejen na dolgoročne ukrepe za zaklepanje, je McDonald’s v svojem tretjem četrtletju poročal, da je skupni prihodek znašal 5,4 milijarde USD, kar je le za 2% manj kot v enakem obdobju lani.

Ko se je podjetje izjemno hitro prilagodilo novim varnostnim ukrepom, je McDonald’s pritegnil pozornost številnih vlagateljev, saj se je njegova zaloga povečala za 8,6%.

McDonald’s trenutno trguje po ceni 212,02 na delnico, letna donosnost dividende pa 2,4%.

Če ste vlagatelj, ki išče stabilnost z dividendnimi delnicami, se je McDonald’s izkazal kot močan izvajalec, ki ga vlagatelji svetujejo, naj dodajo svoj portfelj.

Kako začeti potovanje z delnicami?

Če menite, da ste pripravljeni začeti svojo borzno pot, morate zdaj vedeti, kje začeti.

Obstaja veliko spletnih platform za trgovanje, ki so na voljo na spletu in jih je mogoče najti tako hitro, kot lahko rečete “Pojdi”.

Vendar pa iskanje pravega posrednika na pravi trgovalni platformi ni samo priporočljivo, ampak je ključnega pomena, da se odločite pametno. Kot zadnja stvar, ki jo želite postati žrtev, je ukrivljeni posrednik, katerega namen je skrbeti za samo eno osebo.

Pri iskanju, da začnete svojo trgovsko pot, je priporočljivo najti spletno trgovalno platformo z reguliranimi licencami in enako za posrednika, ki deluje v vašem imenu..

eToro, vodilna svetovna družabna in trgovska platforma ponuja vse to v prostem času. Spletna platforma za trgovanje vam olajša začetek trgovanja z delnicami, brez stresa, učinkovito in hitro.

Z veliko količino dostopnega gradiva za trgovanje in recitiranje, ki je na voljo, kadar koli se vam zdi potrebno.

Iskanje posrednika in odprtje trgovalnega računa lahko z eToro opravite v nekaj minutah, skupaj z dostopom do vsega, kar potrebujete.

Če se vam zdi, da je vadba tisto, kar morate nadaljevati, preden vskočite, vam eToro ponuja dostop do virtualne platforme za trgovanje, kjer lahko vadite, dokler vam ni všeč.

Spoznavanje strategij, vedenje, kako deluje trgovanje z delnicami, in razumevanje trgovanja na lastne oči je najboljši način za učenje in temeljito razumevanje trgovanja z delnicami.

Z dodatno koristjo, če ne vlagate lastnega denarja.

Pri trgovanju z delnicami ni hitenja, vedno je pametno, da si vzamete čas in se temeljito dogovorite, kako deluje trgovanje z delnicami, in vedno vlagate v svoja finančna sredstva.

Srečno trgovanje.

eToro – vrhunski borzni posrednik, kupujte delnice z 0% provizije

posrednik etoro

eToro se je že vrsto let izkazal kot zaupanja vreden na borzi – priporočamo, da ga preizkusite.

Vaš kapital je ogrožen. Lahko se zaračunajo druge pristojbine

Končni ključi za ponev

Če se spomnite česar koli od naših najboljših zalog za nakup leta 2021, navedite te ključne točke.

  • Najboljših 20 delnic, ki jih lahko kupite in dodate v svoj portfelj za leto 2021, so tako močne kot pozitivne kot tudi lastni elementi tveganja.
  • Jasna je razlika med zalogami dividend in zalogami brez dividend. Pred naložbo se prepričajte, kaj želite pridobiti.
  • Enako je pred naložbo vredno opraviti dodatne ali čim večje raziskave izbranih zalog.
  • Biti pameten, medtem ko vlagaš, je ključni element. Priporočljivo je ustvariti proračunske liste in voditi ločene računovodske izkaze.
  • Če ste začetnik, je pametno, da ne sprejemate napotkov ali se prepuščate Penny Stocks.
  • Nazadnje, praksa je popolna na vašem trgovskem potovanju. Vzemite si čas za vajo na spletni virtualni platformi, da boste razumeli in izvedeli, kako deluje trgovanje z delnicami.

Če bi radi prebrali našo 20 najboljših delnic za nakup v letu 2021 – vključno z najboljšimi delnicami, ki jih mora vsak vlagatelj dodati v svoj portfelj, prosim delite s kom drugim, za katerega menite, da bi ga zanimalo.

Prosimo, upoštevajte: Pretekla uspešnost ni pokazatelj prihodnje uspešnosti. Vrednost naložb se lahko znižuje, pa tudi navzgor. Vsa mnenja, novice, raziskave, analize, cene ali druge informacije, ki jih vsebuje to spletno mesto, so predstavljene kot splošni tržni komentar in niso investicijski nasvet. Trading Education ni odgovoren za kakršno koli izgubo, ki bi izhajala iz kakršne koli naložbe, ki temelji na priporočilih, napovedih ali drugih posredovanih informacijah.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me