Katere bodo naslednje zaloge, ki bodo eksplodirale leta 2021? 10 Paziti

Ali je to naslednjih 10 zalog, ki bodo eksplodirale leta 2021??

Se sprašujete, kam investirati leta 2021? Iščete, kakšne zaloge se bodo povečale leta 2021? Zaskrbljeni, da bo borza leta 2021 propadla? Ali pa se morda celo zaloge podvojijo leta 2021? Potem ste na pravem mestu!

Naslednje zaloge bodo eksplodirale leta 2021 prihajajo iz različnih okolij in panog. Nekateri med njimi po hitrem letu 2020 nabirajo hitrost, drugi pa dosegajo nove dosege.

In nekatere zaloge so kot raketne ladje, ki čakajo na izstrelitveni ploščadi in so pripravljene, da se vsako sekundo poženejo v stratosfero. Vse, kar potrebujejo, je ta majhen pritisk in BOOM, ki eksplodirajo na neznano ozemlje in “pogumno gredo tja, kamor ni šel še noben človek”.

Prav te sočne delnice imajo velik potencial, da trgovcem z delnicami ustvarijo veliko bogastva če lahko jih opazijo in vstopijo ob pravem času.

Ampak trgovci z delnicami jih ne opazijo vedno ob pravem času, včasih te zaloge streljajo mimo njih in so presenečeni, da jih niso nikoli videli. Preprosto niso bili dovolj pozorni!

Leto 2021 je lahko še posebej zanimivo za borzo. V prvi vrsti še vedno nadaljujemo s pandemijo koronavirusa in gospodarstvo bo od tega leta morda nekoliko okrevalo (upam).

To bi lahko pomenilo to delnice, ki so se borile ali celo zvišale vrednost, bi lahko imele možnost za okrevanje, predstavitev borznih trgovcev z odličnimi nakupnimi možnostmi.

Na koncu pa bodo zaloge, ki bodo resnično eksplodirale, tiste, ki potrošnikom ponudijo nekaj zares edinstvenega, česar preprosto ne morete dobiti nikjer drugje.

Te zaloge so ponavadi industrijski motilci, voditelji in reševalci težav. Njihova inovacija jim daje vrednost.

V tem članku si bomo ogledali 10 možnih zalog, ki bodo eksplodirale leta 2021! Preverite jih vse in ne pozabite opravite svoje raziskave!

Naslednjih 10 zalog bo eksplodiralo leta 2021!

Tu je naš seznam zalog, ki bodo eksplodirale leta 2021:

 1. Peloton Interactive – Rast do 348% v letu 2020!
 2. MarketAxess – Današnja najhitreje rastoča zaloga?
 3. Taylor Wimpey – Priprava na odboj po težkem letu 2020?
 4. Shopify – Bi se lahko do leta 2025 zvišal za 300%?
 5. Rolls Royce – Vodilni v letalski in vesoljski industriji so v porastu
 6. Kvadrat – Prihodnost pošiljanja denarja?
 7. Veeva Systems – Edinstvena kombinacija računalništva v oblaku, znanosti in farmacevtskih izdelkov
 8. Spirit Airlines – Najboljša priložnost za nakup leta 2021?
 9. Netflix – Kralj pretakanja je še vedno močan
 10. Priključite napajanje – Prihodnji voditelji okolju prijazne tehnologije?

Če želite danes investirati v naslednje delnice, ki bodo eksplodirale, ni boljšega mesta za to kot eToro. Preprosto kliknite spodnjo povezavo, da se prijavite še danes!

Katere so naslednje zaloge, ki bodo eksplodirale?

1. Peloton Interactive (PTON) – Rast do 348% v letu 2020!

Peloton Interactive trguje z delnicami z znakom “PTON” in je videti pripravljen na eksplozijo leta 2021!

Pod vodstvom izvršnega direktorja Johna Foleyja Peloton Interactive izredno dobro posluje že od začetka leta 2020. Tako dobro, pravzaprav, Ameriški predsednik Joe Biden celo ima enega.

Peloton Interactive izstopa od drugih znamk opreme za vadbo, ker ne prodajajo samo sobnih koles, ampak tudi lahko se tudi naročite na spletne treninge, ki se jih lahko udeležite prek zaslona kolesa.

Ali naj kupim zaloge Peloton? In ali je zaloga Peloton dober nakup?

No, glede na Wall Street Zen, Zaloga pelotona naj bi bila v 12 mesecih dosežejo približno 200 USD in dajte delnici “močan nakup”.

Gov Capital je še bolj bikov, napoveduje, da bo cena delnic Pelotona 473,215 $, glede na njihov sistem napovedovanja v približno istem obdobju.

Ker je pandemija še vedno v polnem razmahu, ni presenetljivo, da tak izdelek deluje tako dobro. Večina nas je zaljubljenih doma, kjer ni nikogar, da bi telovadili, in z ljudmi komuniciramo manj kot včasih.

Connor Smith piše za Barronovo novembra 2020 izjavil, da „[t] he pandemija je delnice Pelotona v letu 2020 povečala za 348%“. In še ni videti konca, kdo ve, koliko višje bi lahko šel.

nedvomno je treba priti še veliko več Peloton Interactive. Zato je številka ena na našem seznamu naslednjih zalog, ki bodo eksplodirale.

Ste razmišljali o nakupu Zaloga PTON?

2. MarketAxess (MKTX) – Današnja najhitreje rastoča zaloga?

MarketAxess je zanimiva finančna družba, ki deluje kot finančna platforma za institucionalne vlagatelje in posrednike pri trgovanju z obveznicami, ki so večinoma investicijske stopnje in / ali dolg z visokim donosom.

Dan Caplinger iz Pestra norca poudaril, da je morda eden največjih razlogov za nakup delnic MarketAxess leta 2021 ta, kako še naprej je naraščal med pandemijo, tudi potem ko so se cene delnic v letu 2019 zvišale za 80%.

Če pogledamo zgodovino cen MarketAxess, se je v zadnjem letu izkazal izjemno dobro. Po navedbah Yahoo Finance, 10. februarja 2020 se je MarketAxess odprl pri 342,01 USD. Leto kasneje se odpira pri 567,07 USD!

Tudi trgovci z delnicami morajo biti pozorni Konkurenti MarketAxess teh je veliko (vključno z MetaTraderjem, enim največjih orodij za trgovanje, ki ga ponuja večina posrednikov).

Toda kaj bi trgovcem z delnicami moralo dati zaupanje, je, da rastejo izjemno dobro. Po navedbah MarketBeat, MarketAxess je poročal o zaslužku v višini 1,91 USD na delnico v zadnjem četrtletju 2020.

Poleg tega napovedujejo tudi, da bo MarketAxess dosegel zaslužek v višini 2,27 USD na delnico do drugega četrtletja 2022.

Še bolj bikovski so Vlagatelj v denarnico, ki to napovedujejo MarketAxess bo čez leto dosegel 703.833 USD, velik porast!

Na splošno bo Market Axess verjetno ostal v našem portfelju naslednjih delnic, ki bodo eksplodirale še vrsto let.

Ste razmišljali o nakupu Zaloga MKTX?

3. Taylor Wimpey (TW) – Priprava na odboj po težkem letu 2020?

Ko razmišljate, ali bi morali kupiti delnice Taylorja Wimpeya, se morate najprej spomniti, da je eno največjih podjetij za gradnjo hiš v Veliki Britaniji in je že v preteklosti pridobivalo različna podjetja da še naprej raste.

Pravzaprav Taylor Wimpey je nastala kot združitev dveh družb Taylor Woodrow in George Wimpey že leta 2007.

Če pogledam nazaj na Taylor Wimpey zgodovinska cena delnice, lahko vidite, da se je podjetje v preteklih letih nekoliko nihalo gor in dol, februarja 2020 dosegla vrh približno 232,40 funtov preden si vzamete nos.

Nekaterim bo morda težko verjeti, da je Taylor Wimpey dobra naložba.

Toda kar morate zapomniti, je to podjetje je praktično prenehalo z vsemi deli februarja 2020, ko so bili v Veliki Britaniji uvedeni ukrepi za zaklepanje. To je pomenilo dolgo obdobje, ko se nobena gradbena dela niso izvajala.

Vstop zdaj je lahko odlična priložnost, če trgovci verjamejo, da se bo spet okrepil, ko se bodo ukrepi zaklepanja sprostili.

Alejandro Arrieche piše za Capital.com se strinja, da je Taylor Wimpey v “padcu, ki ga je vredno kupiti”.

Izjavil je: “Zdi se, da kombinacija zaostrenega povpraševanja in zgodovinsko nizkih hipotekarnih stopenj spodbuja stanovanjski trg, saj je večina graditeljev domov v Veliki Britaniji poročala o porastu novih naročil”.

Po navedbah Agencija za napovedovanje gospodarstva, Cena delnice Taylor Wimpey je napoved do decembra 2021 doseči največ 153 funtov.

Ne opazimo, da bi se Taylor Wimpey kmalu upočasnila, zato je med najboljšimi v letu 2021.

Ste razmišljali o nakupu TW zaloga?

4. Shopify (TRGOVINA) – Ali se lahko do leta 2025 poveča za 300%?

Shopify je na prvi pogled kanadska platforma za e-trgovino, kjer lahko trgovci ustanovijo spletno trgovino.

Zaradi česar se nekoliko bolj razlikujejo od tekmecev, je uvedba njihovegaShopify POS“(Prodajno mesto), ki trgovcem omogoča, da svoje izdelke prodajo tudi osebno.

Shopify se je prvotno začel ukvarjati s spletno trgovino opreme za deskanje na snegu in prerasel v ogromno podjetje, ki je enables nekaterih od največjih svetovnih blagovnih znamk za doseganje potrošnikov prek spleta, vključno z The Economist, Heinz, Penguin Books in Red Bull.

Nekateri analitiki, kot npr Samad Samana, napoved Shopifyjeva zaloga za leto 2025 doseči več kot 300% do skupne ocene 10 milijard USD!

Toda ta zahtevek je bil že novembra 2020, ko je bila trenutna cena Shopifyja blizu 988 dolarjev. Od februarja, cena je že 1.432,99 USD, kar lahko pomeni, da je Samanina ocena lahko precej nizka.

Trgovci z delnicami, ki razmišljajo, ali bi morali kupiti delnice Shopify, bi si morali ogledati zgodovino cen Shopify, da bi dobili idejo o njihovem potencialu.

Od februarja 2020 je Shopify trgoval do 479,11 USD. In če pogledamo današnjo ceno, se ta praktično potroji!

Menimo, da bi bila zaloga Shopify lahko veliko večja od zaloge do konca leta 2021.

Ste razmišljali o nakupu TRGOVINA zaloge?

5. Rolls-Royce (RR.L) – Vodilni v letalski in vesoljski industriji so v porastu

Rolls Royce je eno redkih podjetij s sedežem v Združenem kraljestvu, ki je našlo seznam naslednjih delnic, ki bodo eksplodirale.

Čeprav je Rolls-Royce znan po svojih luksuznih avtomobilih, je tehnično bolj “vesoljsko” podjetje in presenetljivo drugi največji proizvajalec letalskih motorjev na svetu, in od tod izvira njihova resnična vrednost.

Vsakdo, ki se sprašuje, ali je delnice Rolls-Royce dobro kupiti, bi moral začeti s preučevanjem njihove zgodovine.

Ustanovljeni pred več kot 100 leti, bodo tisti, ki poznajo svoje avtomobile, vedeli, da je imel Rolls-Royce nerodno pot, celo leta 1971 je začel prostovoljno likvidacijo.

Morda ni preveč presenetljivo, saj imajo podjetja z luksuznimi avtomobili, katerih izdelki so zelo dragi, včasih težave z ustvarjanjem dobička.

Toda ti dnevi so v veliki meri za njimi. Preučevanje napovedi tečaja delnice Rolls-Royce za leto 2021, Jonathan Smith piše za Yahoo Finance je rekel, da verjame cena bo dosegla do 210p “z razteznim ciljem 240p”.

Po navedbah Statista, Rolls-Royce predstavlja 30% trga letalskih motorjev, njihov glavni tekmec pa je General Electric. Izstopajo po visoki kakovosti svojih izdelkov, za katere je znano, da so nekateri izmed najboljših na svetu.

Če pogledate zgodovino zalog Rolls-Royce, lahko dobite idejo, česa so zaloge sposobne, januarja 2020 dosegla najvišjo vrednost 238,98 funtov in najnižjo 212,67 funtov, po navedbah Investing.com.

Ste razmišljali o nakupu RR zaloga?

6. Kvadrat (SQ) – Prihodnost pošiljanja denarja?

Square je podjetje za finančne storitve, ki ponuja široko paleto različnih izdelkov, predvsem s poudarkom na omogočanju mobilnih plačil.

Zanimivost: Generalni direktor Squarea je Jack Dorsey, ki je tudi izvršni direktor družbe Twitter (tako da veste, da jih verjetno podpirajo nekateri veliki igralci).

Primarni izdelek Square je njegov Denarna aplikacija ki uporabnikom omogoča enostavno pošiljanje in prejemanje denarja, pa tudi doniranje denarja za pomemben namen ali celo nasvet strokovnjakom. Uporabnikom ponuja tudi možnost najema posojil.

Sama narava aplikacije postavlja delnice Square in PayPal v neposredno konkurenco med seboj. Pravzaprav je Square morda le najboljše varovanje pred PayPalom.

Toda v resnici lahko PayPal celo predstavlja zelo šibko konkurenco proti Squareu, kot je PayPal je pred kratkim začel zaračunavati neaktivne račune, poteza, ki jim ne bo prinesla nobenega tekmovanja za priljubljenost.

Napoved delnic Square-a za leto 2021 je videti precej dobro. CNN ocenjuje, da bi v 12 mesecih Square lahko dosegel največ 304 dolarjev.

In Gov Capital daje Kvadratna zaloga napoved 2025 1300,774 USD, ki je humung!

Ne pozabite pa, da se konkurenca v zvezi z bančništvom in aplikacijami za pošiljanje denarja v zadnjih letih precej segreje z več različnimi aplikacijami – celo Facebook-ova aplikacija Messenger uvaja zmožnosti pošiljanja denarja.

Ste razmišljali o nakupu SQ zaloga?

7. Veeva Systems (VEEV) – edinstvena kombinacija računalništva v oblaku, znanosti in farmacije

Podjetje Veeva Systems, ki sta ga ustanovila Peter Gassner in Matt Wallach, je morda najbolj zanimiva izbira delnic tega članka.

Veeva Systems je podjetje za računalništvo v oblaku, ki ponuja storitve za farmacevtske in vede o življenju. Gre za zelo specifično nišo, ki pa bi na koncu lahko revolucionirala delovanje aplikacij, povezanih z zdravjem.

Morda ni preveč presenetljivo, da naj bi se leta 2021 Veeva Systems dobro znašla, saj ker koronavirus še vedno divja, številna farmacevtska podjetja potrebujejo pomoč pri raziskavah in razvoju.

Pokrivajo najrazličnejše potrebe, kot so programska oprema in podatki (ki se lahko uporabljajo v raziskovalne namene), podporo pa ponujajo tudi prek svojih partnerjev.

Pogled v Veevo, jasno je, da so rastoče podjetje. 31. januarja 2020, Veeva je poročala o zaslužku od1.104,1 milijona ameriških dolarjev, v primerjavi z 862,2 milijona dolarjev pred enim letom, 28-odstotno povečanje medletno “.

Poleg tega je Veeva sodelovala z širok spekter drugih podjetij, vključno z Adobe, AWS in Microsoftom.

In nato pogled na napoved zalog Veeva Systems, CNN daje Veeva a visoka ocena 340 USD in nizka ocena 255 USD za naslednjih 12 mesecev, mediana je 320 USD, kar je še vedno višje kot v času pisanja.

8. Spirit Airlines (SAVE) – najboljša priložnost za nakup leta 2021?

Spirit Airlines je zanimiv izbor za naš seznam. Za tiste, ki jih ne poznajo, so super poceni letalski prevozniki s sedežem v ZDA (delujejo tudi v nekaterih delih Latinske Amerike in Karibov) in so osmi največji komercialni letalski prevoznik v Severni Ameriki.

Vprašanje pa je, ali bi morali trgovci z delnicami zdaj kupovati zaloge Spirit Airlines? Verjetno je zelo slab čas, da postanete letalski prevoznik – malo nas načrtuje, da bi kmalu odšli nikamor.

In res, Marca 2020 se je zaloga Spirit Airlines močno zrušila, ampak pomembno je, da so spet začeli počasi trenirati navzgor, in prav to gibanje je najpomembnejše. 2021 bi lahko bil najboljši čas za nakup zalog Spirit Airlines.

Trgovci z delnicami bi morali pozorno spremljati statistiko, povezano s potovanji letalskih prevoznikov, zlasti okoli poletja in božiča, kjer ljudje bolj verjetno letijo, da bi dobili občutek, ali je naložba v Spirit Airlines vredna tveganja.

Po poročanju zgodovine tečajev delnic Spirit Airlines Yahoo Finance, letalska družba je maja 2020 dosegla letno najnižjo stopnjo 8,01 USD, od takrat pa se je do februarja 2021 povzpela na 32,68 USD, odlično okrevanje.

In če pogledamo napoved zalog Spirit Airlines za leto 2021, MarketBeat predlaga, da 52-tedenski doseg Spirit Airlines lahko doseže do 44,80 USD.

Preberite več: Najboljših 8 turističnih zalog za nakup leta 2021

9. Netflix (NFLX) – Kralj pretakanja je še vedno močan

Ali obstaja kakšna boljša zaloga kot Netflix? Verjetno ne! V zadnjem desetletju, Netflix je od motenj v panogi postal vodilni v industriji – čeprav nedvomno se tekmeci začenjajo uveljavljati.

Če pogledamo zgodovino tečajev delnic Netflixa, je ta od začetka precej naraščala, zlasti se je uveljavila v začetku leta 2020.

Po navedbah Makrotrendi, Netflix je začel leta 2020 pri 329.8100 USD. V času pisanja je nad to številko več kot 200 USD.

In Denarnica za vlagatelje je pozitiven glede prihodnosti Netflixa, Netflix je v enem letu napovedal 640.408 ameriških dolarjev, v petih letih pa 964.439 dolarjev, zaradi česar bi delnice Netflixa lahko postale velika dolgoročna naložba.

Trgovci, ki se sprašujejo, ali bi morali kupiti delnice Netflixa, morajo spremljati svoje tekmece, predvsem Amazon Prime Video, Disney +, Hulu in HBO Max, ki postajajo veliki igralci v pretočni igri.

Trgovci z delnicami bi te druge delnice morda celo šteli za dobro varovanje pred Netflixom, če se stvari ne bodo dobro izkazale.

Glede Netflixa smo zelo naklonjeni, tako kot večina analitikov. Kadar koli se delnice vrnejo nazaj, razmislite o nalaganju več.

Ste razmišljali o nakupu Zaloga NFLX?

trgovina z delnicami neetflix

10. Priključite napajalnik (ČEP) – Prihodnji voditelji okolju prijazne tehnologije?

Plug Power vodijo izvršni direktor Andrew J. Marsh in predsednik George C. McNamee in razvija vodikove gorivne celice za zamenjavo običajnih baterij. Menda njihova tehnologija omogoča polnjenje baterij v nekaj minutah.

Vsakdo, ki se sprašuje, “ali naj kupim zalogo Plug Power?”, Bo to navdušen januarja 2021, Plug Power je podpisal sporazum s francoskim proizvajalcem avtomobilov Renault, in bo ustanovil skupno podjetje do konca prve polovice leta 2021.

Njihov cilj je postati vodilni v LCV (lahka gospodarska vozila), kot so dostavna vozila in tovornjaki. Če jim uspe, Zaloga Plug Power bi se lahko celo začela kosati s Teslo.

Obstaja celo možnost, da bi Renaultovo partnerstvo v prihodnosti vodilo v partnerstva z drugimi evropskimi proizvajalci avtomobilov in prešlo tudi na druge vrste vozil. Celotna ideja bi lahko revolucionirala avtomobilsko industrijo in jo pripeljala do 21. stoletja.

Če pogledamo napoved zalog družbe Plug Power za leto 2021, Vlagatelj v denarnico napoveduje, da bo zaloga v enem letu vredna 75.086 USD.

Za povrh so dali še Plug Power a 2025 napoved zalog od 102,051 USD, kar kaže na to, da je morda dobra zaloga, da na njej sedite nekaj let.

Ste razmišljali o nakupu Zaloga vtiča?

Zaključek

Vedeti, katere zaloge bodo eksplodirale, je lahko izziv – še posebej, če ste novinec v naložbah, ki slabo razume, kako raziskovati zaloge. Glede na to je v tem članku opisano naslednje zaloge, ki bodo eksplodirale leta 2021.

Če ste danes pripravljeni dodati naslednje zaloge, ki bodo eksplodirale v vaš portfelj – eToro vam to omogoča brez provizije..

eToro – Nakup najboljših delnic z 0% provizije

posrednik etoro

eToro se je že vrsto let izkazal kot zaupanja vreden na borzi – priporočamo, da ga preizkusite.

Vaš kapital je ogrožen. Lahko se zaračunajo druge pristojbine

Kam naj investiram leta 2021?

Vi ste tisti, ki morate odgovoriti na to vprašanje! Lahko vam damo samo kazalce, vi pa se morate odločiti, kaj storiti s temi podatki.

Ne pozabite, da lahko ljudje na internetu gostijo najrazličnejša mnenja o tem, kam dati denar. Trgovci imajo lahko znanje v nekaterih panogah, v drugih pa ne, zato lahko tisto, kar bi lahko izgledalo kot odlična izbira delnic za enega trgovca, drugemu izgleda grozno..

Če pogledamo nazaj v leto 2020, so bile napovedi divje, vendar nihče ne bi mogel napovedati globalne pandemije!

Spominja nas na samo naravo napovedi – niso prepričani, ne moremo z gotovostjo uganiti, kaj se bo zgodilo v prihodnosti. Ocene lahko delamo samo na podlagi tega, kar vemo iz preteklosti.

“Pričakuj nepričakovano” je citat, ki se ga veliko vrže (od kod točno prihaja, kdo ve?), Vendar v kontekstu borze resnično zveni resnično.

Moral bi se psihično pripraviti na šokiranje, presenečenje in celo razočaranje. The res se lahko zgodi najhujše, tudi v najboljših časih in na to se morate znati odzvati.

Toda na koncu pride do naslednjih vprašanj:

 • Kakšen trgovec z delnicami ste?
 • Ali dnevno trguješ?
 • Ste dolgoročno v njem ali pa imate določen interes za določeno vrsto delnic?
 • In poleg tega, kakšen je vaš apetit za tveganje? Nizko ali visoko?

Če iščete kaj bolj potencialno tveganega, je Rolls-Royce morda primeren za vas.

Čeprav vas bolj zanimajo finance (in razumete tehnologijo, ki stoji za njimi), bi MarketAxess in Square lahko bili odlična izbira.

Potem je tu Netflix in Peloton, ki se lahko nadaljujeta, če nadaljujeva svoj karantenski življenjski slog.

Trgovci z delnicami, ki iščejo industrijske motilce, bi morali opazovati Shopify in Plug Power, ki imata velike možnosti, da se potisneta na vrh svoje panoge..

Nazadnje bi morali trgovci z delnicami preučiti delnice, ki imajo možnost rešiti resnična vprašanja v različnih panogah in delih sveta.

Na primer, Taylor Wimpey kot eno največjih podjetij za gradnjo hiš v Veliki Britaniji ima veliko koristi od trenutne stanovanjske krize in Veeva Systems lahko revolucionirata farmacevtsko industrijo.

Možnosti za leto 2021 je veliko, samo poskrbite, da boste zadovoljni!

Ključne točke

Če se še kaj spomnite, kaj je naslednja zaloga, ki bo eksplodirala leta 2021? 10 Če želite biti pozorni, navedite te ključne točke.

 • Motilec trga, reševalci problemov in vodilni v industriji vodijo do eksplozije največjih delnic leta 2021. Številne najboljše zaloge v tem letu ponujajo nekaj edinstvenega, česar potrošniki ne morejo dobiti nikjer drugje – to jim daje vrednost.
 • Nekatere zaloge na tem seznamu se od leta 2020 še vedno obnavljajo, na primer Spirit Airlines. Zaradi česar so popolne priložnosti za nakup, ko se postavijo na noge.
 • Mnoge napovedi za leto 2020 so šle naravnost skozi okno! Nihče ni pričakoval pandemije in še vedno lahko moti delniški trg, zato imejte to v mislih.
 • Na koncu je tisto, v kar se boste odločili vlagati, odvisno od vas! Ne vlagajte v delnice, ki jih ne razumete. Morali bi dobro poznati panogo in razumeti vrednost zalog.

Pogosta vprašanja

Še vedno niste prepričani, kaj lahko pričakujete od borze v letu 2021? Mogoče vam bodo ta pogosta vprašanja pomagala.

Ali se bo borza leta 2021 zrušila?

To je vprašanje, ki je bilo vsem v mislih v zadnjih nekaj letih, toda do zdaj se mu zdi, da smo se temu izognili in še vedno vidimo nasprotujoče si napovedi ekonomistov in trgovcev.

Mnogi so verjeli, da bo pandemija privedla do propada borze v letih 2020 ali 2021 in res je bila skrb precej resnična, vendar ugriza, ki smo ga pričakovali, nismo nikoli videli.

Business Insider, ko je citiral direktorja Jefferiesa Desha Peramunetillekeja, je izjavil, da “[trg verjetno ne bo videl] daljšega odvijanja” in daVlagatelji se ne bi smeli bati, da bi leta 2021 kupili kakršne koli padce.

Pojasnilo, da čeprav je Wall Street vse opozarjal, da obstaja borzni mehur, se leta 2021 verjetno ne bo pojavil.

Dejavniki, ki bi lahko porušili mehurček, vključujejo “nepričakovano povišanje obrestnih mer” ali “popolni ponovitev” COVID-19, takojšnje zvišanje davkov v ZDA, “hromi tehnični predpisi” in stopnjevanje ameriško-kitajske tehnološke vojne “, vendar Peramunetilleke je dejal, da je verjetnost, da se kaj od tega zgodi, majhna.

Pestra bedaka‘Sean Williams je imel nekoliko drugačno mnenje. Medtem ko nas je opominjal, da je „S.&P 500 je končal leto 2020 višje za 16% [in] začel leto 2021 na visoki ravni “, meni tudi, da bi morali biti borzni trgovci pripravljeni na možnost 20-odstotnega upada delniškega trga.

Williams navaja, da “kadar koli razmerje Shiller P / E preide zgoraj in vzdrži 30 na rallyu bikovih trgov, je sčasoma prišlo do minimalnega 20-odstotnega upada”, pri čemer navaja, da se je zadnjič dvakrat to zgodilo “Velika depresija in pika com bubble «.

Ali so zrušitve delniških trgov povzročili trgovci ali tehnične okvare?

Višji sodelavec v Forbes, Simon Moore, nas opominja, da “dogodki zrušitve so pogosto tehnični dogodki ki jih poganjajo trgovinska neravnovesja “.

S tem misli to v preteklosti se zrušitve ponavadi dogajajo zaradi tehničnih razlogov in ne zaradi dejanj trgovcev in nas opominja, da imamo zdaj na voljo naprave, kot so odklopniki, ki preprečujejo zrušitve.

Moore verjame, da bi nas morali bolj skrbeti, “možnost nižjih donosov v prihodnjih letih”.

Torej, morda vse skupaj zlom borze, kot ga običajno opredeljujemo, se verjetno ne bo zgodil leta 2021, vendar moramo vseeno upoštevati, da upad delniškega trga še vedno obstaja.

Kako bo videti borza leta 2021?

Leta 2021 bomo morda videli gospodarsko okrevanje, ki bi lahko spodbudilo delniški trg.

Ryan Ermey, piše za Želod raste navaja, da bodo “z okrevanjem gospodarstva zaloge še naprej naraščale” in dodal, da “analitiki pričakujejo rast gospodarstva leta 2021”, Ko se povečuje distribucija cepiva.

Poleg tega je Ermey še dodal, da Wells Fargo pričakuje, da bodo “mala podjetja vodila v letu 2021, velika podjetja, ki naj bi zaostajala za povprečnimi zalogami“.

Glede na to je morda pametno, da se bolj osredotočimo na manjša podjetja kot na večja.

John Jennings piše za Forbes je dal, kar je imenoval, “nezadovoljivo” napoved za leto 2021, rekoč: “[m] y napoved za to, kaj se bo trg vrnil leta 2021, je enaka moji napovedi za leto 2020: verjetno bo gor, morda pa bo dol”.

Ključne besede obstajajo “verjetno” in “morda”. Torej, čeprav je zanj vsaj leta 2021 verjetneje, da se bo borza zvišala, še vedno obstaja verjetnost, da “morda” ne bo.

Druga stvar, na katero bi morali biti pozorni trgovci z zalogami, je, če zaloge, ki so se med pandemijo dobro odrezale, lahko prenehajo naraščati, ali vsaj izgubiti zagon.

Leta 2020 so bile zaloge podobne Netflix, Amazon in Zoom v resnici dobro, predvsem zato, ker so bila podjetja, ki so jih ljudje lahko uporabljali iz udobja svojih domov z internetno povezavo.

Če leta 2021 opazimo močno okrevanje od koronavirusa, bodo morda te zaloge stagnirale, saj se bodo navade potrošnikov spremenile.

Reddit, GameStop in Robinhood

Morda je ena najzanimivejših zgodb, ki bi jih trgovci z delnicami morali imeti v mislih za leto 2021, Reddit in GameStop.

Kot CNNOpisal jo je Allison Morrow, gre zelo za “zgodbo Davida in Golijata”. Z mladimi ljubiteljskimi dnevnimi trgovci na strani Reddit WallStreetBets igrajo vlogo Davida in prodajalci kratkih prodajalcev na Wall Streetu v vlogi Goliath.

Morrow je cilje Redditorja razložil takole: »Povišajte cene delnic, da si ustvarite dobiček, in hkrati prisili investitorje v ustanavljanje, da opustijo medvedje stave proti težavnim podjetjem, kot so GameStop (GME), AMC (AMC), Macy’s ( M) in več drugih “.

Zdaj, čeprav morda sprva mislite, da bi skupina amaterskih dnevnih trgovcev imela malo možnosti proti “profesionalcem” z Wall Streeta, bi vam verjetno morali povedati, da Skupina WallStreetBets ima 8,8 milijona sledilcev.

Skupini je uspelo zvišati ceno zalog GameStop na 347,51 USD, njenega najvišjega doslej in več hedge skladov, katerih cilj je bil GameStop, je postalo precej zaskrbljeno.

Zakaj je vse to pomembno za trgovce z delnicami?

Pomembno je, ker bomo tega lahko videli več v celotnem letu 2021. Reddit postaja središče, kjer lahko trgovci na dan prodajajo na drobno skupaj in imajo resničen vpliv na trg.

Torej, od koder dobite svoje borzne novice, se prepričajte, da vsake toliko časa preverite tudi Reddit.

Toda počakajte, v tej zgodbi je še več …

Kmalu zatem je Robinhood, mobilna aplikacija za trgovanje, kmalu zašel v težave, ko so blokirali svoje trgovce, da še naprej kupujejo GameStop in druge delnice, ki jih je Redditors potisnil navzgor, kar jim je le omogočilo, da zaprejo svoje pozicije.

Robinhood je kot razlog za blokado navedel “volatilnost” kar je razjezilo številne Redditorje, ki so z aplikacijo kupovali zaloge GameStop. Zanje se je zdelo, da se je Robinhood združil s hedge skladi in prodajalci na kratko na Wall Streetu.

Vprašanje je združilo politično levico in desnico v ZDA, ljudje na obeh straneh pa so se strinjali, da Robinhood ne bi smel trgovcem preprečevati odpiranja in zapiranja pozicij.

Morda bomo opazili odmik od Robinhooda in celo potencialno preiskavo tovrstnih dejavnosti v letu 2021.

Preberi več:

Najboljših 9 zalog, ki vas bodo obogatile

10 najboljših britanskih delnic, ki jih je treba upoštevati za leto 2021

Najboljših zalog FTSE 100 za nakup leta 2021

Kako izbrati najboljše zaloge za nakup

Ali je Apple Stock dobra naložba?

Prosimo, upoštevajte: Pretekla uspešnost ni pokazatelj prihodnje uspešnosti. Vrednost naložb se lahko znižuje, pa tudi navzgor. Vsa mnenja, novice, raziskave, analize, cene ali druge informacije, ki jih vsebuje to spletno mesto, so predstavljene kot splošni tržni komentar in niso investicijski nasvet. Trading Education ni odgovoren za kakršno koli izgubo, ki bi izhajala iz kakršne koli naložbe, ki temelji na priporočilih, napovedih ali drugih informacijah.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me