Reli na borzi: Te delnice FTSE 100 so najboljše delnice za nakup.

Nedavni delniški trg je številne delnice FTSE 100 potisnil na višje cene.

Delniški trg je cene delnic FTSE 100 potisnil na višjo raven kot v preteklem letu. Vendar več podjetij trguje na nivojih, kjer lahko udobno vstopite na trg in kljub temu rallyju ustvarite dobiček.

Te zaloge FTSE 100 lahko dolgoročno izkoristijo okrevanje trga, kar se verjetno zgodi zaradi svetovnih gospodarskih razmer, ki se počasi izboljšujejo. Obstaja veliko znakov, da se svetovno gospodarstvo izboljšuje, trgi pa kažejo znake okrevanja in v nekaterih primerih celo rally.

Leto 2020 je bilo grobo leto za posameznike, ki so vlagali v delnice FTSE 100. Pandemija COVID-19 in negotovost, ki je obkrožala brexit, sta trge zajela že večji del leta 2020. Vendar je z več cepivi, ki so bila sprejeta v skladu s predpisi, in konec pandemije, ki se je kazala na obzorju. , trgi se vračajo. Z dogovorjenim sporazumom o brexitu podjetja iščejo pot iz krize, ki je zahtevala nekaj spretnega ravnanja.

Kako bosta ta dva scenarija vplivala na trge?

  • Brexit – Glede Brexita je zdaj manj negotovosti, ko je bil dogovor dogovorjen in prehod končan. Ostalo bo še videti, kako se britanski in evropski trg prilagajata trgu po brexitu.
  • COVID-19 – Konec pandemije je na vidiku, več cepiv je prejelo regulativno odobritev in več cepiv v zadnji fazi preskušanj.

Seveda bo izboljšanje tržnih razmer zagotovo vodilo v razprave o tem, katere delnice je v trenutnem tržnem okolju najbolje kupiti na britanski borzi. Obstaja več delnic, v katere vlagatelji lahko vlagajo in imajo od njih koristi, vendar preveč kuharjev pokvari juho, preveč možnosti bo na koncu vlagatelje zmedlo. Bistveno je, da svoje možnosti zožite na dve ali tri delnice, v katere lahko vlagate.

Jasno je, da bo odločitev, katere najboljše delnice v Združenem kraljestvu zdaj kupili, verjetno zmedlo vlagatelje. Naslednje tri delnice, za katere menimo, da lahko v sedanjem tržnem okolju znatno koristijo. Izboljšanje stanja bo pozitivno vplivalo na donosnost teh delnic v naslednjih nekaj letih.

Najboljših 3 najboljših delnic FTSE 100, ki jih lahko kupite zdaj:

1. Lloyds banka

2. BHP

3. Vodafone

1. Lloyds banka – banka, ki se osredotoča na Združeno kraljestvo, bo lahko imela koristi od borze

Delnice podjetij, ki delujejo v Združenem kraljestvu, bodo imele koristi od borznega zbiranja, zlasti dolgoročno. Lloyds Bank je odličen primer, saj večino prihodkov ustvari iz Združenega kraljestva. Banke v Združenem kraljestvu so leta 2020 utrpele izgube, vendar so se obnovile in izterjale izgube. Kar nekaj dejavnikov daje prednost Lloydsu tako kratkoročno kot dolgoročno.

Zaradi izboljšanja gospodarskih napovedi v Združenem kraljestvu se bo povpraševanje po izdelkih in storitvah banke povečalo. Zamrznitev dividend je odpravila tudi Bank of England, kar pomeni, da lahko Lloyds nadaljuje z izplačevanjem dividend. Dividende so bile v Veliki Britaniji ukinjene kot odgovor na pandemijo COVID-19.

Lloyds ima konkurenčno prednost pred tekmeci, zahvaljujoč se osredotočenosti na digitalne storitve in boljšemu finančnemu položaju kot njegovi vrstniki. Glede na te dejavnike bi lahko presegel druge banke FTSE 100.

Preberite več: 10 britanskih delnic, ki jih boste kupili leta 2021, bi lahko podvojilo vaš denar

2. BHP – Zanašanje na okrevanje svetovnega gospodarstva

Kot vlagatelj je zdaj pravi čas, da pogledate podjetja, ki se zanašajo na svetovno gospodarstvo. BHP je en tak primer in verjetno bi lahko bil najboljši delniški nakup za dolgoročno borzo.

Družba BHP je trdno poslovala na finančnem področju in nizka stroškovna osnova je pomenila visoko donosnost. Povpraševanje po surovinah se prav tako povečuje, ko se svetovno gospodarstvo postopno okreva.

Finančni položaj družbe BHP ji omogoča, da vlaga več kot njegovi sovrstniki. Podjetje ima tudi širok razpon premoženja. To deluje kot blažilnik proti šibkejšim dosežkom na trgu in zmanjšuje tveganje za vlagatelje.

Za zaključek je, da so investitorji naslednjih nekaj mesecev priložnost, da vlagatelji vstopijo na trg po konkurenčni ceni. Zahvaljujoč pandemiji COVID-19 je na trgih upad brez primere. Vendar pa konec pandemije na obzorju trgi okrevajo. Še vedno je čas, da vlagatelji vstopijo na trg in ustvarijo dobiček, ko se trg zbere, le če hitro napredujete.

3. Vodafone – priložnost za dividende?

Vodafone je zanimiva možnost za vlagatelje, ki želijo vlagati v delnice FTSE 100. Vodafone ponuja široko varnostno mejo z donosom dividende 6%. To kaže na sposobnost delnic, da dosežejo rast cen delnic v dolgotrajnem reliju delnic.

Obdobje z nizkimi obrestmi lahko poveča tudi privlačnost delnic Vodafone in njihov pasivni dohodek. V zadnjem času se je Vodafone osredotočil na izboljšanje storitev za stranke in zadovoljstvo kupcev. Osredotoča se tudi na digitalne kanale. Če se osredotočimo na te vidike poslovanja, lahko Vodafone ustvari trden položaj, ki lahko v dogledni prihodnosti pomeni donosnost.

Lahko bi bil pozitiven odziv na strategijo Vodafone in videli bi, da je Vodafone trgoval z višjo vrednostjo v primerjavi z drugimi delnicami FTSE 100.

Preberite več: Katere so top 5 delnic dividend, v katere je treba vlagati za leto 2021?

eToro – najboljši borzni posrednik v Veliki Britaniji, kupujte delnice z 0% provizije

posrednik etoro

eToro se je že vrsto let izkazal kot zaupanja vreden na borzi – priporočamo, da ga preizkusite.

Vaš kapital je ogrožen. Lahko se zaračunajo druge pristojbine

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me