Algorand (ALGO) uitgelegd

Wat is Algorand?

Algorand is een hoogwaardige blockchain van de volgende generatie met als doel een transparant systeem te creëren waarin iedereen succes kan behalen door middel van gedecentraliseerde projecten en applicaties. Velen hebben dit project ‘Blockchain 3.0’ genoemd, omdat het de bekende schaalbaarheidsproblemen van Bitcoin oplost terwijl de beveiliging en decentralisatie behouden blijven. Algorand heeft het native token $ ALGO, dat zal worden gebruikt als waardeoverdracht op het netwerk. In termen van technologische backbone gebruikt Algorand Pure Proof of Stake (PPO’s) en pseudorandom-functies om te voorkomen dat kwaadwillende aanvallers samenspannen op het netwerk.

Algorand onderscheidt zich van andere high-performance blockchains door de geloofwaardigheid van de oprichter, MIT-professor Silvio Micali. Professor Micali heeft de prestigieuze Turing Award voor computerwetenschappen ontvangen en veel van zijn uitvindingen hebben een directe invloed gehad op de cryptocurrency-scene.

Oprichter van Algorand: Silvio Micali

Silvio Micali is de ontvanger van de Turning-onderscheiding (de hoogste onderscheiding van computerwetenschappers) met innovaties die zijn gebaseerd op zijn onderzoek naar cryptografie, nulkennis, pseudowillekeurige generatie, veilige protocollen en mechanismeontwerp. Bovendien is Dr.Micali de mede-uitvinder van probabilistische codering, Zero-Knowledge Proofs, verifieerbare willekeurige functies en veel van de protocollen die de basis vormen van moderne cryptografie.

Algorand probeert de Blockchain Trilemma te overwinnen

Blockchain kan maximaal 2 van deze eigenschappen hebbenVitalik Buterin stelde voor dat een Blockchain maximaal 2 van deze eigenschappen kan hebben

Momenteel zijn transacties op de blockchain erg traag vanwege de “Blockchain Trilemma”. Dit is een term die is bedacht door Vitalik Buterin, de oprichter van Ethereum.

Volgens dit idee heeft een blockchain drie belangrijke kenmerken: decentralisatie, schaalbaarheid en beveiliging.

De Blockchain Trilemma stelt echter voor dat het erg moeilijk is voor een project om alle drie de functies in een bevredigende staat te hebben. Een netwerk dat gedecentraliseerd is en een harde beveiliging heeft, zou niet schaalbaar zijn. Evenzo heeft een blockchain die gedecentraliseerd en schaalbaar is, weinig beveiliging enz.

Buterin gelooft op een fundamenteel niveau dat een blockchain-netwerk op elk moment slechts twee van de drie functies kan bereiken. De Blockchain Trilemma zou de bron kunnen zijn van schaalbaarheidsproblemen bij de meeste cryptocurrency blockchains. De meeste cryptocurrency-projecten kunnen geen grote aantallen transacties verwerken en tegelijkertijd zorgen voor decentralisatie en beveiliging van het netwerk.

Wat is Algorand – Is het echt een blockchain van de volgende generatie??

Om dit te verhelpen, koos Algorand voor een Pure Proof of Stake (Pure PoS) consensusmechanisme. Interessant is dat het mechanisme een andere benadering hanteert in vergelijking met andere wijzigingen van het PoS-mechanisme.

In plaats van 100% consensus van alle validerende partijen te eisen, voelt Algorand zich bijvoorbeeld prettig bij een tweederde meerderheid. Dit betekent dat je, om Algorand aan te vallen, meer dan een derde van de totale voorraad Algorand moet kopen. Dit zal sowieso oneconomisch zijn en als je zo’n groot volume van het aanbod hebt, heb je een groot aandeel en zou je het niet willen zien mislukken.

De geheime saus van Algorand: cryptografische sortering

Aangezien de huidige blockchain-platforms snelheid als een integraal onderdeel vereisen, heeft Algorand een snelle transactietijd door snelle transactie-finaliteit mogelijk te maken door middel van cryptografische sortering.

Volgens zijn website

“Alle transacties zijn definitief in Algorand. Zodra een blok verschijnt, kunnen gebruikers onmiddellijk vertrouwen op de transacties die het bevat, omdat ze erop kunnen vertrouwen dat het blok voor altijd deel zal uitmaken van de keten. Zelfs als het internet is opgesplitst in meerdere gebruikerspools, bestaat er slechts één veilige en consistente Algorand-keten. [Bovendien]: Noch een paar gedelegeerde gebruikers, noch een vaste commissie zijn verantwoordelijk voor het voorstellen van blokken in Algorand. In plaats daarvan worden alle gebruikers willekeurig, in het geheim en continu geselecteerd om deel te nemen aan het consensusprotocol van Algorand. ”

Het proces van het bevestigen van blokken op het platform omvat twee fasen; het voorstel en de stemfase. Tijdens de voorstelfase wordt een token willekeurig geselecteerd en de eigenaar stelt het volgende blok voor dat moet worden bevestigd. In de stemfase worden 1000 willekeurige token-eigenaren geselecteerd om een ​​commissie te vormen die het voorgestelde blok goedkeurt.

Hoe Algorand uit te zetten?

Een Algorand-transactie in actieEen Algorand-transactie in actie

Iedereen kan deelnemen aan het Algorand-platform als een blokaanbieder door simpelweg zijn of haar adres van offline naar online te veranderen op het Algoexplorer. Gelukkig is deze optie niet afhankelijk van het aantal ingezette Algo-tokens. Mijnbouw is niet vereist, u hoeft alleen het ALGO-token uit te zetten en de knooppunten online te hebben.

Het Algorand-platform ondersteunt twee soorten knooppunten; estafette en participatie. Een belangrijk punt om op te merken is dat de relaisknooppunten niet deelnemen aan de stemming of besluitvorming. In plaats daarvan vergemakkelijken ze de communicatie tussen participatieknooppunten. Relay-knooppunten zijn ook hardware-intensief in vergelijking met deelnemende knooppunten.

Hoewel Algorand is ontworpen om volledig gedecentraliseerd te zijn, is het Algorand Foundation bevat veel ALGO-tokens en dus controle. De verwachting is echter dat het platform de komende maanden meer gedecentraliseerd zal zijn, aangezien de stichting haar positie blijft liquideren. 

U kunt Algorand ook inzetten met uw Ledger cryptocurrency hardware wallet. Bekijk onze Ledger Nano X-recensie.

Algorand 2.0 Protocol-upgrade

Aan 22 november 2019, de stichting Algorand kondigde de volgende grote sprong voor Algorand aan, genaamd Algorand 2.0. Deze release biedt 3 belangrijke functies: Native token uitgifte (Algorand Standard Asset), Atomic swaps voor interoperabiliteit en slimme contractondersteuning via de TEAL-scripttaal.

Algorand Standard Asset (ASA) zorgt voor het eenvoudig aanmaken en uitgeven van tokens, rechtstreeks op de hoofdketen van Algorand. ASA ondersteunt een breed scala aan tokens, zoals fungible tokens (vergelijkbaar met Ethereum’s ERC-20, en ook niet-fungible tokens (gebruikt voor digitale verzamelobjecten). Algorand’s implementatie van tokenized assets is direct op de protocollaag (‘Layer 1’) , waardoor directe toegang tot activa met maximale beveiliging mogelijk is. Dit is een aanzienlijk voordeel ten opzichte van Layer 2 Scaling, waarvoor betalingskanalen nodig zijn om.

“Algorand levert die innovatie met deze nieuwe reeks functies die een indrukwekkende hoeveelheid kansen bieden voor gedecentraliseerde financiering.

Shay Finkelstein (CTO van Securitize)

Algorand vermeld op Coinbase, prijs stijgt met meer dan 30% in één dag

In een complete verrassing voor liefhebbers van cryptocurrency, werd Algorand genoteerd op Coinbase op 17 juli 2020. Mensen vonden het alleen toen ze de aankondiging op zagen Coinbase’s blog, waarbij de Exchange zei dat hun klanten nu $ ALGO kunnen kopen, verkopen, converteren, verzenden, ontvangen of opslaan alle Door Coinbase ondersteunde regio’s. Bekijk zeker onze Coinbase-uitwisselingsreview en enkele hacks en tips om Coinbase-kosten te vermijden.

Mensen waren volledig overrompeld door deze aankondiging, aangezien Coinbase de afgelopen weken had gesproken over 18 andere cryptocurrencies die ze zouden kunnen overwegen. Toch was Coinbase niet een van die 18 cryptocurrencies.

Deze aanbieding zorgde voor een hele golf van activiteit voor $ ALGO, vooral wat betreft de prijzen. Sinds de notering zijn de prijzen voor $ ALGO met 30% gestegen sinds de aankondiging en handelden ze zelfs op $ 0,367 op zijn hoogtepunt.

Algo prijzen Coinbase-lijst$ ALGO-prijzen schoten omhoog na de verrassende Coinbase-notering op 17 juli 2020

Het algemene sentiment voor de toekomst van Algorand is ook positief, met 84% van de gebruikers van Coingecko die aangeven positieve vooruitzichten te hebben voor het project op 17 juli 2020.

Veelgestelde vragen

Hoe gebruik je Algorand?

Het is momenteel niet mogelijk om Algorand te minen met behulp van computerhardware. Algorand maakt gebruik van een proof-of-stake-consensus, dus het is mogelijk om ALGO-beloningen te verdienen door simpelweg uit te zetten Algorand in de portemonnee.

Waar is Algorand gevestigd?

Algorand is een gedecentraliseerd project opgericht door MIT-professor Silvio Micali. De stichting die verantwoordelijk is voor het onderhoud van Algorand, de Algorand Foundation is gevestigd op 888 Boylston St, Boston.

Hoe koop ik een Algorand?

U kunt Algorand kopen op populaire beurzen zoals Binance of Coinbase met de ticker $ ALGO

Hoe zet je algoritand

Algorand kan direct worden ingezet via de mobiele portemonnee-applicatie die op zowel Android- als iOS-apparaten kan worden geïnstalleerd. Om de munt in te zetten, stort ALGO rechtstreeks in de portemonnee. De portemonnee zal in de loop van de tijd automatisch ALGO opbouwen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me