OIN Finance ($ OIN): DeFi’s eerste uitstapje naar Ontology

OIN Financiën ($ OIN) een manier bedacht om een ​​Decentralized Finance (DeFi) -project te bouwen dat probeert te leveren wat de meeste Ethereum-producten ook kunnen, maar op een andere blockchain – het Ontology-netwerk. Dit kan mogelijk problemen oplossen als blockchain-congestie en stijgende gasheffingen, wat onlangs een reden tot bezorgdheid is en een reëel obstakel voor massale acceptatie is..

Als eerste DeFi-project dat op Ontology draait, is het interessant om te weten wat ze hebben gedaan en wat ze de komende maanden in petto hebben in de ruimte..

Bekijk onze uitlegvideo over OIN Finance:

Achtergrond

Renard Zhang, CEO van OIN Finance en zijn team begonnen het project met een drieledige missie om DeFi te promoten, een toegangspoort voor DeFi te worden en het te helpen uitgroeien tot een meer volwassen markt. Het team hielp bij het recreëren van de ontwikkelingen van de gedecentraliseerde technologie van het Ethereum-ecosysteem naar de Ontology-blockchain.

Wat is OIN Finance?

OIN Finance is een DeFi-ecosysteem dat zich richt op het bieden van een leningplatform voor liquiditeitspools bovenop het Ontology-netwerk. Het doel is om een ​​cross-chain interoperabel platform te creëren voor diensten zoals lenen, lenen, ruilen en slaan van stablecoins..

Met OIN kunnen gebruikers liquiditeit toevoegen op hun eigen gedecentraliseerde beurzen (DEX) en hun eigen market makers opbouwen via OINSwap. Een ander project binnen het OIN-ecosysteem is OINLend, waar gebruikers leningen kunnen verstrekken of cryptocurrency-activa kunnen lenen.

Andere services die beschikbaar zijn in het ecosysteem zijn OINWallet, OINDAO en de USDO stablecoin. Door de bridge-technologie van OIN kunnen deze op het platform gebouwde services ook toegankelijk zijn voor de Ethereum-gemeenschap.

Voorlopig richt OIN zich op het bouwen van het Ontology-netwerk om goedkope services te bieden en tegelijkertijd de congestieproblemen te vermijden die gebruikers ervaren in de Ethereum-blockchain, meer recentelijk. Zodra het project een voldoende sterke gebruikersbasis heeft op het ONT DeFi-platform, kunnen ze het project verder opschalen.

De weg die voor OIN ligt, is om eerst een gemeenschap van early adopters op te bouwen en hen de kans te geven deel uit te maken van de initiële pool van stakers. Vervolgens kan het beschikbaar worden gemaakt voor het grotere publiek.

Cross-chain interoperabiliteit

De architectuur van OIN maakt de groei van niet alleen het eigen platform maar ook de hele DeFi-ruimte mogelijk door verschillende blockchains met elkaar te verbinden. Het cross-chain-ontwerp stelt het platform open voor andere bestaande netwerken om het aanbod aan een groot aantal gebruikers uit te breiden.

Decentralisatie

Door het consensusalgoritme van Tendermint toe te passen, kunnen knooppunten probleemloos functioneren terwijl ze proberen consensus te bereiken. En via zijn eigen stablecoin zijn er genoeg prikkels voor knooppunten om de gezondheid van het netwerk te blijven beveiligen en behouden.

Dataveiligheid

OIN gebruikt Merkle proof om de gegevens van zijn gebruikers te beveiligen. In een dergelijke opstelling wordt alle informatie over acties die bovenop de Ethereum-blockchain zijn gestart, bewaard in een beveiligde coderegel, zodat ze niet kunnen worden teruggeschreven naar.

De diensten van OIN Finance

OINSwap V1-pool

OIN zal de eerste DEX op Ontology lanceren, waardoor Ontology-gebruikers gemakkelijk hun ONT-tokens kunnen verhandelen met de tokens die worden ondersteund door OIN. De swappool drijft de hele DEX aan, terwijl de prijzen worden bepaald door de heersende marktomstandigheden. V1- en V2-pools zijn momenteel in de maak en er is nog geen officiële lanceringsdatum.

OIN swap v1 poolOIN swap v1 pool

OINSwap V2-pool

Zodra de cross-chain bridge succesvol is en ERC-20-assets van en naar het Ontology-netwerk kunnen lopen, kunnen ze beginnen met de exploitatie van de V2-pool van OIN Swap. Hier worden OIN-tokens gebruikt om de waarde van sommige tokens in OIN Swap weer te geven.

OIN Swap v2-pool

OIN Portemonnee

OIN Wallet kan worden gebruikt om tokens op te slaan die worden ondersteund door het Ontology- en Ethereum-netwerk. Zodra de tweede fase van het project is voltooid, namelijk het succesvol runnen van de Ontology-Ethereum-brug, kan de OIN-portemonnee toegang krijgen tot andere op Ethereum gebaseerde DeFi-projecten. Dit zijn protocollen zoals Curve, Balancer of Compound.

OIN portemonneeOIN portemonnee

USDO

USDO is de stablecoin van het netwerk, gekoppeld aan de Amerikaanse dollar. Het is het eerste gedecentraliseerde stabiele token dat bovenop Ontology is gebouwd. USDO wordt ondersteund door ONT, het oorspronkelijke token van Ontology.

De stablecoin kan worden gebruikt om te storten in OIN Swap of OIN Lend pool om winst te behalen uit staking en liquidity mining.

$ OIN-token

OIN-token is het oorspronkelijke activum van OIN Finance. Het zal worden gebruikt als het governance-token, maar ook voor onderpandbeloningen en verrekeningsvergoedingen.

Via het OIN-token implementeert het platform een ​​community governance-model om operaties te beheren. Het token kan uitgebreid worden gebruikt om transactiekosten, uitzetten of stemmen in de gemeenschap te betalen.

OIN-token is enorm populair. De openbare verkoop van het token was ongeveer 50 keer overtekend en werd op 3 september 2020 gelanceerd op Uniswap, Bitmax en BiBox. OIN op het moment van schrijven is bijna $ 1, deze houders hebben alle reden om extatisch te zijn.

OIN DAO

OIN DAO heeft ook de mogelijkheid om USDO uit te geven. Omdat USDO wordt gedekt door ONT, heeft het zijn eigen pool in het Ontology-platform. Degenen die ONT hebben, kunnen USDO slaan tegen een initieel onderpandpercentage van 300%.

Het verrekeningsmechanisme (vergelijkbaar met hoe liquidaties werken in MakerDAO) treedt in werking als de onderpand van de USDO onder de 180% daalt. Maar als gebruikers geen USDO willen lenen of uitlenen, kunnen ze deze naar OIN Swap of OIN Lend sturen om liquidity mining te doen.

OIN Lenen

De kredietverlening is gedecentraliseerd op het OIN-platform. Via slimme contracten kunnen zowel geldschieters als leners veilig tokens storten om onderliggende activa op het platform te worden. Vervolgens kiest OIN tussen verschillende tokens die worden ondersteund door het Ethereum- en Ontology-netwerk om OIN-tokens te slaan tegen een specifieke wisselkoers.

Een minimale overcollateralisatie van 150% is vereist voor leningen, vergelijkbaar met andere DeFi-leningsprotocollen. De rentekosten worden automatisch bepaald door slimme contracten op basis van verschillende marktfactoren zoals vraag en aanbod.

De rente wordt per blok opgebouwd en een deel daarvan wordt in de reserves gehouden. Dit is bedoeld om geldschieters de mogelijkheid te geven om hun symbolische stortingen op te nemen als ze dat willen.

OIN-ketting

OIN Chain is een laag die bovenop het OIN-platform is gebouwd en is ontworpen om de cross-chain interoperabiliteitsfunctie van het protocol te ondersteunen. Dit zal helpen bij de integratie van Ethereum’s DeFi-projecten om ook meer activa in het Ontology-netwerk te leveren.

Het zal een multifunctionele adapter zijn die zowel Ethereum als Ontology zal overbruggen, evenals meer openbare ketens in andere toekomstige ontwikkelingen.

Liquidity Mining en Staking

De helft van alle OIN-tokenvoorraad wordt gegenereerd door liquiditeitsmining en uitzetten. Het aanbod dat via stakers wordt gecreëerd, wordt afgeleid van USDO-onderpandpools die zijn verzameld op de OIN DAO- en OIN Lend-platforms.

OIN-tokens die zijn gemaakt door middel van liquidity mining, worden geïnjecteerd in de OIN Swap-pools. Zodra de OIN Lend-pool beschikbaar is met zijn cross-chain-architectuur, kunnen ERC-20-compatibele tokens ook worden ingezet.

Precies 40% van alle geslagen tokens wordt elke dag gedistribueerd via staking-beloningen, terwijl de resterende 60% wordt verdeeld als beloningen voor liquiditeitsmining. Via OIN DAO kan de gemeenschap beslissen hoe de verhouding van de dagelijkse beloningstoewijzing voor het netwerk wordt verschoven.

Gevolgtrekking

Als een van de pioniers van DeFi op het Ontology-netwerk, lijken de vooruitzichten voor OIN Finance steeds positiever, vooral met de stijgende gaskosten van Ethereum. Hoewel het aantal DeFi-projecten dat op de Ethereum-blockchain wordt gelanceerd dagelijks toeneemt, blijft de vraag of ze hun activiteiten kunnen voortzetten een overheersende zorg..

Het opzetten van een succesvol proof of concept bovenop andere platforms voor DeFi-projecten kan nuttig zijn voor de gemeenschap en de hele crypto-ruimte in het algemeen. Het voegt tenslotte alleen maar meer opties toe voor gebruikers om de services te verkennen die het beste bij hun behoeften passen.

Decentralized Finance (DeFi) -serie: tutorials, handleidingen en meer

Met inhoud voor zowel beginners als meer gevorderde gebruikers, bekijk onze YouTube DeFi-serie met tutorials over de ESSENTIAL TOOLS die je nodig hebt om te handelen in de DeFi-ruimte, bijv. MetaMask en Uniswap. Evenals een diepe duik in populaire DeFi-onderwerpen zoals Reef.finance ($ REEF) en Polkadot ($ DOT)

De DeFi-serie op deze website behandelt ook onderwerpen die niet op YouTube zijn onderzocht. Voor een inleiding over wat DeFi is, bekijk Decentralized Finance (DeFi) Overzicht: een gids voor de HEETSTE trend in cryptocurrency

Tutorials en handleidingen voor de ESSENTIAL DEFI TOOLS:

 • MetaMask Guide: Hoe een account aanmaken? PLUS tips en hacks voor gevorderde gebruikers
 • Uniswap review en tutorial: Beginnersgids en geavanceerde tips en trucs
 • Serum DEX-gids en recensie
 • SushiSwap ($ SUSHI) uitgelegd
 • 1inch Exchange, Mooniswap en Chi GasToken: de ultieme recensie en gids

Raadpleeg onze DeFi-tokenhandleidingen voor diepgaande informatie over andere specifieke DeFi-projecten. Hier zijn enkele van onze meest POPULAIRE gidsen:

 • AAVE ($ LENDEN)
 • Ampleforth ($ AMPL) review: de essentiële gids voor dit DeFi-protocol
 • ChainLink ($ LINK) -gids: een belangrijke schakel in de DeFi-ruimte
 • Cream Finance ($ CREAM): wat is het?
 • Curve Finance ($ CRV) gids
 • DODOEx ($ DODO): een revolutionaire leverancier van on-chain liquiditeit
 • Linear Finance ($ LINA): de toekomst van synthetische uitwisselingsplatforms?
 • Polkadot ($ DOT): alles wat u moet weten over de DeFi-lieveling van China
 • RAMP DeFi: hoe ontgrendelt het de waarde van ingezette activa?
 • Reef Finance ($ REEF): het alles-in-één defi-platform
 • Solana ($ SOL) uitgelegd
 • The Graph ($ GRT) – Het volgende niveau van gedecentraliseerde apps
 • Trustswap ($ SWAP) uitgelegd – Volgende generatie DeFi-transacties
 • Yearn.Finance fuseert het DeFi-ecosysteem
 • Wing Finance ($ WING) – Een kredietgebaseerd DeFi-leningplatform

Binnenkort komen er meer video’s en artikelen als onderdeel van onze DeFi-serie, dus zorg ervoor dat u zich ABONNEERT op onze Youtube kanaal en (voorlopig) GRATIS wekelijkse nieuwsbrief zodat u op de hoogte kunt worden gebracht zodra ze verschijnen!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me