PlotX ($ PLOT): voorspellingsmarkten op de blockchain plaatsen

PlotX stelt mensen in staat om de volgende mogelijke uitkomst in kaart te brengen en wordt beloond voor correcte voorspellingen. Dit hele concept is afkomstig van voorspellingsmarkten. Voorspellingsmarkten zoals sportweddenschappen zullen naar verwachting in 2024 in de Verenigde Staten een waardering van $ 155,49 miljard bereiken. De markten werden ook ondersteund door de opkomst van online casino’s en goksites. In sommige gevallen hebben meer dan een paar spelers gebruik gemaakt van de kracht van blockchain-technologie om transparantie te bieden in een markt die geheim werd gehouden en onder oneerlijke opstellingen verkeerde..

Met de groeiende populariteit van open finance (OpFi), helpen blockchain-gebaseerde platforms gebruikers om de richting van de markt te voorspellen en, net als in de traditionele voorspellingsmarkt, beloond te worden als hun voorspelling klopt. PlotX is zo’n platform.

Bekijk mijn interview met Ish Goel, medeoprichter van PlotX:

Achtergrond: Wie zit er achter PlotX?

Het project leeft volgens de populaire mantra van Abraham Lincoln dat de toekomst alleen kan worden voorspeld door deze in het heden te visualiseren. PlotX heeft een toegewijd team onder leiding van Ish Goel, Nitika Goel, Kartic Rakhra en Satheesh A. Bovendien zijn de uitgebreide ervaringen van het team verspreid over verschillende sectoren..

Ish Goel is bijvoorbeeld sinds 2016 betrokken bij Ethereum en won in 2017 de London Blockchain Week Hackathon. Ondertussen leidde Nitika Goel de ontwikkeling van Nexus Mutual en was medeoprichter GovBlocks. De belangrijkste partners van PlotX zijn ook GovBlocks, Matic en Venrai.

PlotX-teamPlotX-team

Wat is PlotX?

PlotX is gebouwd op de Ethereum-blockchain en is een netwerk dat tracht handelen in gedecentraliseerde financiën (DeFi) “eenvoudig en leuk te maken!” door een voorspellingsmarkt aan te drijven met het oog op handelaren in cryptovaluta.

De kern van het platform is een gedecentraliseerde applicatie (Dapp) waarmee virtuele valutahandelaren de toekomst van Bitcoin (BTC), Ether (ETH) en andere cryptocurrencies op wekelijkse, dagelijkse en uurbasis kunnen voorspellen. Het project houdt ook rekening met gedecentraliseerde financieringsplatforms (DeFi) zoals Uniswap die een geautomatiseerd market maker-model gebruiken..

Met name de beslissing om marktvoorspellingen te doen, komt ergens vandaan, d.w.z. de problemen die worden aangetroffen bij gecentraliseerde platforms die voorspellingsdiensten aanbieden. De belangrijkste problemen zijn onder meer de hoge kosten van het gebruik van conventionele systemen, het garanderen van billijkheid en tegenpartijrisico’s.

Geprobeerd maar mislukt, tijd om het opnieuw te doen

Hoewel het creëren van cryptocurrency-centrische voorspellingsmarkten is geprobeerd op gedecentraliseerde systemen, was de tijd er niet rijp voor. Daarom zag het weinig of geen adoptie.

Als een DeFi-gericht voorspellingsplatform streeft PlotX ernaar om crypto-gebaseerde voorspellingen mogelijk te maken met behulp van gedistribueerde grootboektechnologie. Het maakt marktcreatie in de keten mogelijk met behulp van slimme contracten. PlotX maakt participatiemining mogelijk via een gamified-ervaring door inspiratie te halen uit yield farming of liquidity mining zoals gebruikt in DeFi-protocollen.

Bovendien streeft PlotX ernaar om onmiddellijke beloningen en korte marktcycli te bieden en een mechanisme toe te passen dat de risico’s spreidt. Door risico’s te spreiden, kan een gebruiker zijn blootstelling aanpassen om verliezen als gevolg van verkeerde voorspellingen te beperken. Met deze optie verliezen gebruikers ongeveer 20% van hun totale voorspellingsinzet.

PlotX-platformPlotX-platform

Het ingezette bedrag kan echter worden aangepast aan de risicobereidheid van de gebruikers, beginnend bij 1x, 2x, 3x, 4x en 5x. Merk op dat hoe hoger het risico, hoe hoger de beloning en het potentiële verlies.

Governance op PlotX

Het protocol maakt gebruik van een op de gemeenschap gebaseerd bestuursmodel door het gebruik van een gedecentraliseerde autonome organisatie (DAO) die stemt en voorstellen initieert met betrekking tot wijzigingen in het systeem.

Deze aanpak speelt een cruciale rol bij het bieden van on-chain governance in een op blockchain gebaseerde voorspellingsmarkt. Voor niet-blockchain-geschillenbeslechting heeft het platform echter een adviesraad. Het bestuur heeft geen rechten op fondsen en zijn rollen worden zwakker naarmate de gemeenschap sterker wordt.

Om dit model aan te drijven, weerspiegelt het platform de aanpak die wordt gebruikt door Nexus Mutual. Bovendien bevat het slimme contracten die zijn gebouwd op het GovBlocks-netwerk om de betrokkenheid van de gemeenschap te versterken.

Het platform maakt ook gebruik van slimme contracten waarmee beslissingspunten kunnen worden bewerkt, tokenhouders om problemen aan de orde te stellen en waarmee de tokenhouders tot overeenstemming kunnen komen..

PlotX’s componenten van een gezond DeFi-voorspellingsprotocol

Hoe creëert PlotX een gezond DeFi-voorspellingsprotocol? Dit is via verschillende functies in het PlotX-protocol als volgt:

Marktcreatie – Dit zorgt ervoor dat het netwerk verschillende cryptocurrency-paren voor voorspelling maakt. Een typische markt op het platform kan zijn: “Wat wordt de prijs van ETH / BTC op 17 oktober om 18.00 uur GMT.”

Marktpositionering en prijsstelling – Een positie kan variëren van neutraal, bullish tot bearish en kan alleen worden beïnvloed door de ervaring van een gebruiker bij het handelen in digitale valuta. EEN formule wordt gebruikt om een ​​positieprijs in de keten te berekenen. De kansen met betrekking tot deelname veranderen.

Positie kopen – Om in een positie te kopen, moet een gebruiker crypto inzetten, zoals ETH. Een gebruiker kan in meer dan één positie kopen, afhankelijk van het aantal ingezette tokens, het vereiste bedrag voor elke positie, enz..

Handel in posities – Hier kunnen gebruikers posities op een gedecentraliseerde manier verhandelen en posities verlaten voordat ze vervallen.

Marktafwikkeling – Slotkoersen worden berekend op basis van gegevens die worden verstrekt door gedistribueerde orakels zoals Chainlink.

Marktbeloningsclaims – Beloningen worden uitgekeerd zodra de markt sluit. De uitreiking van beloningen wordt echter stopgezet in geval van een geschil totdat het geschil is opgelost. Een geschil kan echter alleen worden ingediend binnen de afkoelingsperiode, die wordt gegeven nadat de markt is gesloten.

PlotX Alpha en PlotX Token ($ PLOT) gebruiksscenario’s

Alpha is een versie van PlotX die bestaat op het Kovan-testnetnetwerk van Ethereum. Hoewel het systeem grotendeels ETH gebruikt bij het doen van voorspellingen, heeft het een native token genaamd PLOT. Het token zorgt voor:

· P2P-commissies.

· Referral mining – Bestaande gebruikers kunnen vrienden en familie uitnodigen en beloond worden.

· Community mining – Meer mensen naar het platform lokken met behulp van beloningen die kunnen worden ontmijnd.

· Play mining – Gebruikers worden beloond voor het uitzetten van PLOT voordat ze deelnemen aan marktvoorspellingen.

Governance mining – De stemkracht hangt af van het aantal ingezette PLOT.

· Liquiditeitsmining via uitzetten.

PlotX ($ PLOT) mainnet lancering en aanbieding

Op 13 oktober 2020 wordt PlotX gelanceerd op het Ethereum-mainnet. Bij de lancering zijn BTC / USD- en ETH / USD-handelsparen beschikbaar voor gebruikers om te voorspellen bij het gebruik van PLOT en ETH.

Op dezelfde dag om 13:00 uur (UTC) wordt het oorspronkelijke token-PLOT vermeld op Uniswap.

Gevolgtrekking

Omdat het een niet-bewarend protocol is, hebben PlotX-gebruikers toegang tot het platform met behulp van hun MetaMask-portemonnee of een van hun mobiele portefeuilles. De gebruikers van het netwerk kunnen ook inloggen met hun e-mailadres. Ze moeten echter gecentraliseerde financieringsbruggen integreren om te profiteren van de voordelen van een voorspellingsmarkt in de DeFi-wereld.

De afhankelijkheid van het project van de Ethereum-blockchain en het ETH-token stelt gebruikers in staat om optimaal te communiceren met OpFi-protocollen, aangezien de meeste op dezelfde keten zijn gebouwd. Nu online voorspellingsmarkten grip krijgen in de gecentraliseerde ruimte, biedt PlotX een superieure service voor mensen in de gedecentraliseerde wereld.

Decentralized Finance (DeFi) -serie: tutorials, handleidingen en meer

Met inhoud voor zowel beginners als meer gevorderde gebruikers, bekijk onze YouTube DeFi-serie met tutorials over de ESSENTIAL TOOLS die je nodig hebt om te handelen in de DeFi-ruimte, bijv. MetaMask en Uniswap. Evenals een diepe duik in populaire DeFi-onderwerpen zoals Reef.finance ($ REEF) en Polkadot ($ DOT)

De DeFi-serie op deze website behandelt ook onderwerpen die niet op YouTube zijn onderzocht. Voor een inleiding over wat DeFi is, bekijk Decentralized Finance (DeFi) Overzicht: een gids voor de HEETSTE trend in cryptocurrency

Tutorials en handleidingen voor de ESSENTIAL DEFI TOOLS:

 • MetaMask Guide: Hoe een account aanmaken? PLUS tips en hacks voor gevorderde gebruikers
 • Uniswap review en tutorial: Beginnersgids en geavanceerde tips en trucs
 • Serum DEX-gids en recensie
 • SushiSwap ($ SUSHI) uitgelegd
 • 1inch Exchange, Mooniswap en Chi GasToken: de ultieme recensie en gids

Raadpleeg onze DeFi-tokenhandleidingen voor diepgaande informatie over andere specifieke DeFi-projecten. Hier zijn enkele van onze meest POPULAIRE gidsen:

 • AAVE ($ LENDEN)
 • Ampleforth ($ AMPL) review: de essentiële gids voor dit DeFi-protocol
 • ChainLink ($ LINK) -gids: Een belangrijke schakel in de DeFi-ruimte
 • Cream Finance ($ CREAM): wat is het?
 • Curve Finance ($ CRV) gids
 • DODOEx ($ DODO): een revolutionaire leverancier van on-chain liquiditeit
 • Linear Finance ($ LINA): de toekomst van synthetische uitwisselingsplatforms?
 • Polkadot ($ DOT): alles wat u moet weten over de DeFi-lieveling van China
 • RAMP DeFi: hoe ontgrendelt het de waarde van ingezette activa?
 • Reef Finance ($ REEF): het alles-in-één defi-platform
 • Solana ($ SOL) uitgelegd
 • The Graph ($ GRT) – Het volgende niveau van gedecentraliseerde apps
 • Trustswap ($ SWAP) uitgelegd – Volgende generatie DeFi-transacties
 • Yearn.Finance fuseert het DeFi-ecosysteem
 • Wing Finance ($ WING) – Een kredietgebaseerd DeFi-leningplatform

Binnenkort komen er meer video’s en artikelen als onderdeel van onze DeFi-serie, dus zorg ervoor dat u zich ABONNEERT op onze Youtube kanaal en (voorlopig) GRATIS wekelijkse nieuwsbrief zodat u op de hoogte kunt worden gebracht zodra ze verschijnen!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me