Analiza cene Bitcoinov: BTC se konsolidira pod 50.000 USD

Dnevna napoved cene Bitcoin BTC

  • Cena bitcoinov je presegla 50.000 USD in se nato umaknila.
  • BTC je na vrhu kopice zdravih ravni podpore.

13. februarja se je cena Bitcoina od podporne stene v višini 47.000 dolarjev dvignila na 49.575 dolarjev. Ta torek je BTC uspel preseči mejo 50.000 USD in se od takrat umaknil nazaj.

Cena Bitcoinov je nad dvema zdravima ravnema podpore

V zadnjih štirih dneh je cena Bitcoina uspela preusmeriti psihološko raven v višini 49.000 USD z odpora na podporo. Zaradi tega bikovega vzpona RSI zdaj plazi po robu prekupljene cone. Vsako nenadno bikovsko gibanje bi lahko BTC še bolj podcenilo, kar lahko sproži medvedji popravek.

btc / usd dnevni grafikon 021721

Slika: BTC / USD na dan

Slaba stran je, da ima cena Bitcoina dve zdravi podporni steni na 49.000 in 47.000 dolarjev. Prej je pri 49.000 ameriških dolarjih 403.000 naslovov kupilo 301.000 žetonov BTC. Zdi se, da je ta raven dovolj trdna, da absorbira velik prodajni pritisk.

grafikon obsega btc / usd 021721

Slika: IntoTheBlock

Bitcoin rudarji HODLing nad prodajo

Bitcoin rudarji nabirajo več BTC, medtem ko dolgoročni vlagatelji ustvarjajo dobiček, pravi Glassnode. Kljub veliki prodaji rudarjev januarja poročilo Glassnodeja kaže, da so odlivi rudarjev doslej v februarju presahnili.

Grafikon btc / usd glassnode 021721

Slika: Glassnode

Glede na poročilo sta rudarja in dolgoročnejši vlagatelji dva glavna prodajalca Bitcoina med bikovskimi trgi. Glassnode je opozoril, da lahko upadanje rudarskih odtokov sklepamo kot bikovsko, saj so rudarji že pokrili svoje stroške delovanja ali kopičili kovance. Slednji bi lahko bil odgovor na Teslino naložbo v Bitcoin v višini 1,5 milijarde dolarjev.

Izvleček poročila se glasi:

To nakazuje, da so rudarji bodisi zaključili primerno prodajo za kritje stroškov ali pa bi lahko pomenilo tudi, da Teslovo zaupnico vidijo kot pravičen razlog, da močno držijo svoje blagajne.

Z rudarji, ki zdaj držijo svoj Bitcoin, je Glassnode zaključil, da večino kovancev, ki se prodajo na trgih, odlagajo dolgoročni vlagatelji. Podjetje za analitiko je tudi opozorilo, da Coin Days Destroyed (CDD) kaže, da se starejši kovanci prerazporejajo. Glassnode je zaključil, da dolgoročni vlagatelji dobivajo dobiček od oktobra – ko je BTC presegel 12.000 USD. CDD je merilo gospodarske dejavnosti, ki daje večjo težo kovancem, ki že dolgo niso bili porabljeni.

Pregled nigerijske kripto prepovedi

Nigerijski koordinacijski odbor za industrijo blokov (BICCON) se je pridružil drugim akterjem kripto industrije, da bi bankam napadel nedavno direktivo Central Bank of Nigeria (CBN). BICCON je organ, ki zastopa kripto in blockchain deležnike v Nigeriji. CBN je ukaz izvedel 5. februarja 2021 in skuša ločiti kripto entitete iz bančnega sistema.

V nedavni izjavi je BICCON zavrnil trditev CBN, da je nova direktiva le “zgolj ponovitev” tega, kar je povedala že januarja 2017. Direktiva je dejansko prepovedala finančnim institucijam zagotavljanje storitev ljudem in / ali subjektom, ki poslujejo z digitalnimi sredstvi.

BICCON je CBN tudi očital, ker ni poslal nobenega ustreznega obvestila ali sodnega naloga katerega koli pristojnega sodišča. Telo je izpostavilo tudi prenagljenost in nepravilno izvajanje ukaza. V nadaljevanju je razkrilo, kako je ta odločitev vplivala na nekatera kripto podjetja.

Od 5. februarja 2021 so številni računi fizičnih in pravnih oseb zaprti. V enem nenavadnem in izjemnem primeru so bila sredstva na dveh poslovnih računih borze kriptovalut izbrisana in nato sčasoma zaprta.

BICCON je opozoril, da bi se prepoved lahko soočila s pravnimi ovirami, saj “trenutno v državni skupščini ni zakonodaje, ki bi kaznovala ali ilegalizirala trgovino s kriptovalutami v Nigeriji.” Preden je BICCON izdal izjavo, so nekateri člani nigerijskega senata izrazili tudi nasprotovanje direktivi CBN. Po poročilih naj bi nigerijski senat odločitev pojasnil s strani CBN.

Senator Sani Musa je podprl direktivo CBN. Musa je trdil, da so kriptovalute, zlasti Bitcoin, nigerijsko valuto naredile “skoraj neuporabno”. Tudi nigerijska komisija za varnost in izmenjavo je dejala, da podpira direktivo CBN.

Pričakuje se, da bo cena Bitcoinov dosegla te ravni

Cena bitcoinov se bo gibala pod mejo 50.000 USD. Verjamemo, da bo BTC sčasoma obrnil 50.000 USD v močno podporo.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me