Analiza cene Bitcoinov: BTC se umika s 27.000 USD

Dnevna napoved cene Bitcoin BTC

  • RSI v dnevnem grafikonu se je povzpel v prekupljeno območje.
  • MACD v 4-urnem grafikonu kaže naraščajoč medvedji zagon.
  • Predstavitelji Shark Tank zadnjice nad Bitcoin.

Bitcoin je bil med 12. decembrom in 28. decembrom v primernem vzponu, z 18.000 na 27.000 dolarjev. Kaže pa, da so prodajalci za izplačilo izbrali psihološko raven v višini 27.000 USD, saj se je cena od takrat spustila na 26.780 USD.

Nadaljnja prodaja na kartah?

Čeprav je bil splošni trend nadvse bikovski, nekateri tehnični kazalniki kažejo, da kupci morda razmišljajo o prodaji svojih kovancev. Prvič, v dnevnem grafikonu se je indeks relativne moči povzpel v prekupljeno območje. To kaže, da je trenutno glavna kriptovaluta precenjena.

btc / usd dnevni grafikon 122920

Slika: Dnevni grafikon BTC / USD

4-urni grafikon dodaja še večjo verodostojnost našim medvedjim napovedim. Kot lahko vidimo, konvergenca / divergenca drsečega povprečja (MACD) kaže naraščajoči zagon, zato je nadaljnji padec zagotovo na kartah.

btc / usd 4-urni grafikon 122920

Slika: BTC / USD 4-urni grafikon

Tudi pas Bollingerja v 4-urnem časovnem okviru se je začel stiskati. Stiskanje pasov kaže na nizko volatilnost trga. Zdi se, da cena preživlja konsolidacijsko obdobje, preden pade.

Mark Cuban pohvali monetarno politiko BTC

Zdi se, da je Bitcoin v praznični sezoni naglo skočil, da je nekdanji kritik BTC spremenil svoje stališče do vodilne kriptovalute. V prejšnjem tweetu je milijarder vlagatelj in lastnik Dallas Mavericks Mark Cuban napovedal, da bodo oboževalci, ki kupujejo opremo Mavericks, dobili 25% popust, ko bodo za plačilo uporabljali Bitcoin.

Ponudba darilnih kartic in sprejem Bitcoina kot možnosti plačila se je mnogim strokovnjakom zdela čudna zaradi kubanske zgodovine razvrednotenja sredstva. Septembra 2019 je dejal, da ima kot blago raje banane kot Bitcoin.

V nedavnem tweetu se je zdelo, da Kubanka pohvali programsko monetarno politiko Bitcoina, češ da bi bilo pametno, da bi podjetja, s katerimi se trguje javno, omejila inflacijo svojih deležev..

Kaže pa, da njegov partner Shark Tank ne deli občutka.

G. Wonderful svari, da se bodo regulatorji težko odrezali pri bitcoinih

Shark Tank’s “Mr. Čudovito ”, Kevin O’Leary je pred kratkim opozoril na regulatorje, ki močno zapirajo Bitcoin. Dodal je, da “tudi če bi se bitcoin zvišal še za 2000%, je za institucionalne stranke popolnoma nepomembno.”

V nedavnem intervjuju za CNBC’s Squawk Box so O’Learyja vprašali, ali si je o BTC premislil, ker je mislil, da vlaganje vanj “ni prava valuta”. Odgovoril je in pojasnil, da je “kriptonijanec že leta”. Ko je vzel telefon, je O’Leary pokazal na svojo Bitcoin denarnico.

V to sem vpleten, ker je zabavno, vendar to ni institucionalni izdelek … Ves ta trg, tudi če bi se bitcoin dvignil še za 2000%, je za institucionalne stranke popolnoma nepomemben.

Resnična težava je, če se v to vpletete kot fiduciar in se to regulira, se prereže na polovico ali gre na nič, kdo ve kaj, še nikoli niste videli tožb matične tožbe, ki prihajajo iz te.

O’Learyja so prosili, naj komentira, kako je Mark Cuban, lastnik Dallas Mavericks, nedavno začel ponujati popuste na blago strankam, ki plačujejo z bitcoini. Kuban je pred kratkim dejal tudi, da je Bitcoin bolj religija kot rešitev za karkoli.

O’Leary je odgovoril z besedo, da zelo dobro pozna Kubanko. Dejal je, da je bila kubanska tudi prej citirana, ko je dejal, da so banane večja skupna valuta kot bitcoin. O’Leary je dodal, da ima Kubanec “verjetno prav.”

Moja bistva je namenjena vsem nam … ki spremljamo in delamo v več milijard dolarjev vredni svetovni industriji finančnih storitev, ali to ni nič drugega? Niti enocelična ameba ni.

O’Leary je nadaljeval, da “se finančni trgi ukvarjajo z regulatorji in lahko delujete le v okviru teh pravil.” Zatrdil je, da mnogi institucionalni vlagatelji ne želijo imeti BTC, ker se “bojijo regulatorja.”

Bitcoin aktivnost v nordijski regiji spodbudi cenovno dostopno rudarstvo

Zaradi padca cen električne energije se je rudarstvo kriptovalut v nordijski regiji znatno povečalo. Močno deževje na tem območju je povečalo proizvodnjo hidroelektrarn, Švedska in Norveška pa so imele nekatere najnižje cene električne energije na svetu.

Nedavna sreča rudarjev je posledica večletne slabe marže zaradi višjih stroškov električne energije in nižjih cen za večino digitalnih valut. Po poročanju LiveMinta je Philip Salter, vodja operacij v hongkonškem Genesis Mining, ki upravlja s podatkovnim centrom v Bodnu na Švedskem, dejal:

Tisti, ki so preživeli težko obdobje, kot smo mi, so zdaj zelo srečni. Včasih nismo sploh ustvarjali dobička, v zadnjem letu pa se je naša donosnost več kot potrojila.

Ena najpomembnejših okoljskih koristi, ki izhajajo iz zasnove rudarjenja v nordijski regiji, je, da je električna energija skoraj brez ogljika. Električna energija obsega večinoma hidro, jedrsko in vetrno energijo. Kovanci, ki prihajajo iz nordijske regije, prav tako pomagajo zmanjšati profil političnega tveganja Bitcoinov.

Salter je dodal:

Obstaja zelo pomemben strateški premik od rudarjenja na Kitajskem do rudarjenja v zahodnih državah, kot je Švedska, saj vlagatelji v Bitcoin postajajo bolj javni in želijo več stabilnosti in kritične varnosti. To je eden največjih dogodkov v rudarjenju Bitcoinov, na katere je treba biti pozoren.

Ključne ravni cen, ki jih je treba paziti na BTC

Če cena pade, obstajata dve ključni ravni, na katere bi morali biti pozorni. Prvič, 50-palčni SMA (24.500 USD) na 4-urnem grafikonu in drugič, 20-dnevni SMA (22.600 USD). Če ti dve ravni ne moreta nadzorovati padajočega trenda, bo cena padla pod 20 tisoč dolarjev.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me