Bitcoin tehnična analiza: BTC grozi, da bo prebil nad 52.000 ameriških dolarjev, ko bo cena parabolična

Dnevna analiza cene Bitcoin BTC

  • Cena Bitcoin trenutno utrjuje svoj položaj nad 50.000 USD.
  • V zadnjih treh dneh je BTC pridobil >4000 dolarjev.

Cena Bitcoina je v tem mesecu skočila s 33.000 na skoraj 52.000 dolarjev, njegova skupna ocena pa je skoraj 20.000 dolarjev. Glavno vprašanje, ki se zdaj spominja na vse, je – ali se bo BTC prebil čez 52.000 in vstopil v 53.000.

Cena Bitcoinov vstopi na neznano ozemlje

V zadnjih treh dneh je cena Bitcoina skočila s 47.800 na 51.900 dolarjev in narasla >4.000 USD skupne ocene. Zaradi tega skoka je RSI, ki je lebdel po robu prekupljene cone in se povzpel višje. To bi lahko pomenilo, da je medvedki popravek pred vrati.

btc / usd dnevni grafikon 021821

Slika: BTC / USD na dan

Če pa se popravek zgodi, cena Bitcoina verjetno ne bo padla predaleč, saj sedi na robustnih podpornih stenah na 49.000, 47.500 in 47.000 dolarjev. Raven 49.000 USD je še posebej močna, saj je skoraj 400.000 naslovov v tej coni kupilo neverjetnih 273.000 BTC žetonov.

Tabela obsega btc / usd 021821

Slika: IntoTheBlock

4-urni grafikon cen Bitcoinov nam pove, da je splošni zagon na trgu še vedno bikovski, zato je na kartah zagotovo nadaljnja rast.

btc / usd 4-urni grafikon 021821

Slika: BTC / USD 4-urna

Peter Brandt: Cena Bitcoinov je parabolična

Peter Brandt, veteran trgovec, je dejal, da je Bitcoin sredi še enega paraboličnega napredka.

btc / usd parabolična karta 021821

»Bitcoin doživlja tretji parabolični napredek v zadnjem desetletju. Parabolični napredek na aritmetični lestvici je izredno redek – trije na dnevniku so zgodovinski. “

Glede na grafikon se je parabolični napredek začel konec leta 2018, ko je Bitcoin znašal približno 3.100 ameriških dolarjev. Sredstvo se je od te ravni povečalo za 1,331%. Brandt je dejal, da je videti tri parabolične napredovanja na logaritemskem grafikonu v desetih letih resnično “zgodovinsko”. Ima skoraj 45 let trgovskih izkušenj.

Matematično se parabolični napredek prepozna po naraščajočem kotu vzpona. Trgovci na splošno iščejo takšne formacije zaradi obetavnih neizmernih donosov. Brandt je tudi opozoril pred vlaganjem, ko postane očiten parabolični napredek.

»Previdno sporočilo o paraboličnem napredku: Ko je parabolični napredek očiten, je že pozno, da postanemo kupec. Vlak je zapustil postajo. Če že niste lastnik trga, ko opozorim na parabolični trend, potem ne kupujte na podlagi mojega grafikona. “

Parabolični trendi so lahko zelo negotovi, saj je zelo težko časovno določiti vrh, ko se odkupna blaznost poveča in številke kar naraščajo. Vendar neizmernih premikov navzgor še dolgo ni mogoče vztrajati. Zato jim običajno sledijo ostri trendi.

Že januarja 2018 je Brandt opazil, da je bil kršen prejšnji parabolični napredek Bitcoina. Sledil je 80-odstotni popravek, ki ga je natančno napovedal. Zdaj Brandt pričakuje, da bi do podobnega zmanjšanja lahko prišlo takoj, ko bo tekoča parabolična poteza končana.

80-odstotni popravki so najpogostejši, kadar se krši parabolični napredek.

5% finančnih direktorjev podjetij za nakup bitcoinov v letu 2021 – Anketa

Gartner je izvedel nedavno raziskavo, ki je pokazala, da namerava 5% podjetij vlagati v Bitcoin (BTC) kot korporativno sredstvo leta 2021. 11% od 77 anketirancev je reklo, da bi to lahko storili do leta 2024.

Vsi udeleženci raziskave, vključno s 50 finančnimi direktorji in drugimi vodstvenimi delavci, so pokazali zelo različna stališča glede na različne panoge. Največ zanimanja za Bitcoin je vodil tehnološki sektor. 50% vprašanih iz te panoge pričakuje, da bo kriptovaluto imelo v prihodnosti, ne glede na velikost organizacije.

Večina anketiranih (84%) je izrazila svoje glavne pomisleke glede vlaganja v finančno tveganje, ki izhaja iz velike volatilnosti Bitcoina. Zdi se, da so drugi sprejeli čakalni postopek.

Več kot 70% udeležencev je izjavilo, da je ena glavnih stvari, ki jo želijo vedeti, kaj drugi počnejo z Bitcoinom. Gartnerjev vodja raziskav Alexander Bant je opozoril:

Finančni voditelji, katerih naloga je zagotoviti finančno stabilnost, niso nagnjeni k špekulativnim skokom na neznano ozemlje. Pomembno je vedeti, da gre za novonastali pojav v dolgi časovni premici premoženja podjetij. Finančni voditelji, katerih naloga je zagotoviti finančno stabilnost, niso nagnjeni k špekulativnim skokom na neznano ozemlje.

Drugi pomisleki, ki so jih izrazili anketiranci, so bili nenaklonjenost tveganju odbora (39%), počasno sprejemanje kot sprejeta oblika plačila (38%), nerazumevanje (30%), kibernetska tveganja (25%) in zapletena računovodska obravnava (18% ).

Študija predstavlja znatno povečanje ozaveščenosti iz Gartnerjeve raziskave iz leta 2018, v kateri je le 66% direktorjev informacijske tehnologije poznalo tehnologijo veriženja blokov.

Pričakuje se, da bo cena Bitcoinov dosegla novo visoko raven

Pričakujemo, da se bo cena Bitcoina presegla mejo 52.000 USD in se utrdila nad to psihološko ravnjo.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me