Bitcoin tehnična analiza: BTC odmori pod 50.000 USD

Dnevna analiza cene Bitcoin BTC

  • Cena Bitcoina je pri celotni oceni izgubila skoraj 9.000 USD.
  • Parabolični SAR se je iz bikovega v medvedji spremenil.

V zadnjih 48 urah je cena Bitcoina padla s 57.380 na 48.750 dolarjev. Kot smo že omenili in kot je opozoril Joseph Young, je linija za podporo v višini 48.000 USD izjemno pomembna. Poglejmo, kaj se dogaja v zakulisju.

Cena Bitcoinov strmo pada

Cena BItcoina je padla za skoraj 9.000 ameriških dolarjev, saj so prodajalci prevzeli popoln nadzor nad trgom. Obstajata še dva znaka, ki nam povesta, da splošni obeti niso videti posebej dobri:

  • MACD se bo kmalu spremenil iz bikovega v medvedji.
  • Parabolični SAR se je spremenil s pozitivnega na negativnega.

btc / usd dnevni grafikon 022321

Slika: BTC / USD na dan

Cena Bitcoin je pod močno stopnjo odpornosti. Na spodnji strani je zelo močna podpora za 20-dnevno SMA (48.000 USD). Ta podpora je ključnega pomena, saj bo nadaljnji odmor pod to vrstico BTC pripeljal do 50-dnevnega SMA (40.000 USD).

grafikon obsega btc / usd 022321

Slika: IntoTheBlock

Janet Yellen: Bitcoin je neučinkovit za transakcije

Janet Yellen, nedavno imenovana ministrica za finance ZDA, je dejala, da se Bitcoin pogosto uporablja v nezakonitih transakcijah in da je to neučinkovita oblika plačila. Na nedavnem dogodku DealBook DC Policy Project je Yellen komentirala ukrepe, ki jih morajo ZDA sprejeti pri gospodarskem okrevanju po COVID-19. Predvsem je razpravljala o vlogi, ki jo pri tem igrajo digitalna sredstva, saj lahko olajšajo “hitrejše in cenejše” načine plačila.

Vendar pa po Yelleninem mnenju sedanje oblike kriptovalut predstavljajo “številna vprašanja”, ki jih je treba temeljito preučiti. Nekatere od teh težav vključujejo “varstvo potrošnikov in pranje denarja.” Zanimivo je, da so njeni komentarji prišli med strmim popravkom cene Bitcoina.

V nadaljevanju je razbila vodilni kripto z besedami, da je “izjemno neučinkovit za izvajanje transakcij” in je zelo špekulativno bogastvo. Yellen je že trdila, da je porast kripto industrije povečal tveganje za ranljivosti, saj jih kriminalci pogosto uporabljajo za nedovoljena dejanja.

Yellen je tudi namignila, da bi se ameriška centralna banka lahko pridružila drugim centralnim bankam, da bi sledila naraščajočemu trendu digitalne valute centralne banke (CBDC). ZDA so v zadnjih nekaj letih razpravljale o tej ideji, vendar so ostale neodločne. Po drugi strani je Kitajska znatno napredovala in aktivno preizkuša svojo različico z različnimi preizkusi.

Analitik pravi, da bi severnoameriški Bitcoin ETF lahko kmalu razbil 1 milijardo dolarjev premoženja v upravljanju

Prvi severnoameriški Bitcoin-borzni sklad (ETF) bo po poročanju analitika Bloomberga kmalu dosegel milijardo dolarjev premoženja v upravljanju (AUM). V nedavnem tweetu je višji analitik Eric Balchunas napovedal, da bi lahko namen Bitcoin ETF več kot podvojil sedanji AUM. Namen Bitcoin ETF trguje pod oznako BTCC na borzi v Torontu (TSX).

Kanadski Bitcoin ETF BTCC je danes trgoval s 350 milijoni USD (CAD + USD), kar je 40-odstotni skok od včeraj (kljubuje tipičnemu padcu drugega dne) in 3-krat več kot kateri koli drugi ETF (nerealno). Sorazmerno gledano je to približno približno 5 milijardam ameriških dolarjev v ZDA (ali približno 7-krat več kot GBTC). Dvodnevni AUM je ocenjen na 330 milijonov dolarjev.

Poleg tega bo BTCC do konca prihodnjega tedna verjetno dosegel milijardo dolarjev v AUM. Največji ETF v Kanadi znaša le 8 milijard dolarjev. Drugi največji je 5 milijard dolarjev. Ne bi bil presenečen, če bi to [ali] v naslednjih nekaj mesecih minilo (ali obema) (razen mogočega samozaposlitve, kar je mogoče).

Izdajatelj sklada Purpose Investments je poročal, da je Bitcoin ETF v prvih dneh po začetku prodaje v AUM dosegel 421,8 milijona dolarjev. Trdila je tudi, da je v prvi uri na trgu zabeležila 80 milijonov dolarjev prometa.

Direktor podjetja Som Seif tudi predvideva, da se bo ETF znatno povečal in da bo sklad pomagal pospešiti rast celotnega kriptovalutnega sektorja. Omenil je, da lahko z namenom, da Bitcoin vlagateljem postane bolj dostopen prek ETF, Purpose pospeši postopek “vključevanja kriptovalut v glavni tok”.

Mastercard in Visa sta primer za Bitcoin

MasterCard je že pred tem napovedal, da dodaja podporo za nekaj kriptovalut v svojem plačilnem omrežju. Družba je ugotovila, da bo dodatek kriptovalut svojim strankam omogočil, da “prihranijo, shranijo in pošiljajo denar na nove načine”, hkrati pa ustvarjajo nove priložnosti tudi za trgovce.

Približno v istem času je tudi Visa potrdila svoje načrte, da bo še naprej delala na področju plačil s kriptovalutami in ramp, kar kaže, da ima podjetje dolgoročne načrte za ta sektor. Napad obeh plačilnih družb na kripto je le en primer vse večje vključenosti mainstream tehnologije in plačilnih podjetij, ki se v Bitcoin poglabljajo kot naložba in tudi oblika plačila. Glede na poročilo Cointelegraph je analitik Bitcoin Tone Vays dejal:

Bitcoin še ni vstopil v začetek faze sprejemanja, še vedno je v fazi špekulacij / naložb. Največja novica v okolici, Elon Musk & Tesla je Bitcoin kupoval kot strateško rezervo, namesto da bi imel denar. Mastercard & Visa zanima prvi korak za dejansko posvojitev za uporabnike, a ko se uporabniki dejansko udobno poslužujejo / porabljajo / prejemajo Bitcoin prek strele, počasi začnejo postopno opuščati Visa & Mastercard iz njihovega življenja.

Napoved Mastercarda prihaja v času, ko število potrjenih plačil na dan v Bitcoin omrežju nenehno narašča. Število plačil v omrežju se meri s številom prejemnikov, ki prejmejo sredstva v transakciji.

btc / usd blockchain diagram 022321

Slika: Blockchain.com

Metrika poudarja vrednost omrežja Bitcoin kot zanesljiv način prenosa sredstev brez sodelovanja tretjih oseb. V zadnjem letu so potrjena plačila na dan dosegla najvišjo vrednost s približno 500.000 na 869.000.

Podrobnosti, kako nameravata Visa in Mastercard pristopiti k obdelavi plačil s kriptovalutami prek svojih omrežij, so še vedno nekoliko nejasne. Jasno pa je, da bodo ta podjetja, ki se bodo preselila v prostor s kriptovalutami, okrepila legitimnost industrije.

Odkar PayPal strankam omogoča, da kupujejo, prodajajo in zadržujejo kripto na svoji platformi, so Bitcoin in druga digitalna sredstva dodatno legitimirani kot razred sredstev, ki ga zdaj sprejemajo tradicionalna finančna podjetja. Yavin, upravni partner Cointelligence Fund, je v komentarju o splošnem sprejemanju Bitcoina dejal Cointelegraphu, da kriptovalute resnično “dobivajo večji zagon kot kdaj koli prej”.

Množične korporacijske naložbe podjetij, kot sta Tesla in MicroStrategy, so močno povečale priljubljenost Bitcoina. Vendar pa je Google Trends pokazal, da je zanimanje za iskanje Bitcoinov še vedno pod ravnjo iz leta 2017, kljub znatnemu povišanju cen in vse večjemu sprejemanju podjetij.

To verjetno pomeni, da kiti in korporacije poganjajo trg, medtem ko mali vlagatelji večinoma ostajajo ob strani. Sprejetje teh velikanov pa lahko spremeni način, kako trgovci na drobno in posamezniki gledajo na digitalna sredstva. Po besedah ​​Arbela Arifa, ustanovitelja in izvršnega direktorja podjetja Shopping.io, so velika podjetja, ki delujejo kot “most, ki običajnega kupca poveže s takšnimi kriptovalutami, ključnega pomena za celotno industrijo, saj kripto po vsem svetu resno jemljejo kot obliko plačila.”

Pričakuje se, da bo cena Bitcoinov dosegla te ravni

Pričakujemo, da se bo cena Bitcoina spustila na 20-dnevno SMA (48.000 USD). Kaj pa se zgodi po tem, je popolnoma odvisno od dejanj, ki jih kupci in prodajalci sprejmejo na tem območju.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me