Bitcoin tehnična analiza: BTC pade pod psihološko raven 35.000 USD

Dnevna analiza cene Bitcoin BTC

  • Bitcoin medvedi so padli že četrti dan zapored.
  • MACD v dnevnem grafikonu se je iz bikovega v medvedji spremenil.

Bitcoin medvedi ostajajo pod nadzorom že četrti dan zapored. V tem odseku se je cena Bitcoina znižala za 40.000 do 34.250 dolarjev in izgubila skoraj 5.750 dolarjev pri vrednotenju. Poglejmo, kako so stvari v zakulisju.

Bitcoin zruši že četrti naravnost dan

Med tem padcem je cena padla pod psihološko raven 40.000 in 35.000 dolarjev. Zaradi tega padca se je zagon trga obrnil z bikovega na medvedji, kar dokazuje konvergenca / divergenca drsečega povprečja (MACD).

btc / usd dnevni grafikon 011221

Slika: Dnevni grafikon BTC / USD

Po IOMAP-u IntoTheBlock bi lahko cena bitcoinov padla na 31.000 USD, preden bi naletela na pomembno podporo. Prej na tej ravni je 350.000 naslovov kupilo 262.000 žetonov BTC.

grafikon obsega btc / usd 011221

Slika: IntoTheBlock

Ali bodo Biki povrnili cene?

Če pogledamo 4-urni grafikon, lahko vidimo, da je 4-urnemu grafikonu uspelo spremeniti parabolični SAR iz medvedjega v bikovski. Indeks relativne trdnosti (RSI) se giblje vzdolž 42,45. To kaže, da so kupci pripravljeni zvišati ceno, če si povrnejo zagon.

btc / usd 4-urni grafikon 011221

Slika: BTC / USD 4-urni grafikon

4-urni grafikon je v istem časovnem obdobju utripal signal za nakup z rdečim devetim svečnikom v zaporednem indikatorju TD. Po utripanju tega znaka je cena skočila z 31.450 na 35.500 dolarjev, preden je naletela na odpor pri 50-baren SMA.

btc / usd 4-urni grafikon 011221

Slika: BTC / USD 4-urni grafikon

Bitcoin in drugi kovanci, likvidirani v enem dnevu, so vredni 2,4 milijarde dolarjev

Premoženje kriptovalut (Bitcoin, Ether, XRP in drugi žetoni) v vrednosti več kot 2,4 milijarde USD je bilo v enem dnevu likvidirano na borzah izvedenih finančnih instrumentov, pravi Bybt. To se zgodi, potem ko se je cena Bitcoina pred kratkim na borzi Bitstamp zrušila na najnižjo najnižjo vrednost v višini 33.447 USD.

Grafikon bitne znamke btc / usd 011221

Slika: Tradingview.com

Bitcoin se je znižal za 20,5% glede na najvišjo raven v višini 42.000 USD (8. januarja). Altcoins so doživeli še pomembnejši udarec, Eter (ETH) se je strmoglavil na 1010 dolarjev, potem ko ni znižal svoje dolgoletne najvišje vrednosti v višini 1.448 dolarjev.

Od 2,4 milijarde dolarjev izbrisanih dolge pozicije predstavljajo 88,42% (2,16 milijarde dolarjev). V 24 urah je bilo likvidiranih le kratkih hlač v vrednosti 282,63 milijona dolarjev. Binance je bil največji likvidacijski obseg (903,31 milijona USD), sledila sta Huobi (523,53 milijona USD) in Bybit (494,55 milijona USD).

Po poročanju Bloomberga je Luno’s Vijay Ayyar dejal, da bi to lahko bil začetek veliko bolj strmega popravka.

Ugotoviti je treba, ali je to začetek večje korekcije, vendar smo zdaj videli to prekinitev parabole, zato je morda le.

Gab promovira Bitcoin, saj platformo preplavijo podporniki Trumpa

S 5000 uporabniki, ki se pridružijo na dan, in 18 milijonov obiskov spletnih mest, Gab – platforma za socialno mreženje – preživlja naravni napad DDoS. Predsednik uprave Gaba Andrew Torba je pred kratkim dejal, da:

Promet še naprej raste, še več strežnikov je danes na poti.

Platforma ima lastne strežnike in je po poročanju Trustnodes po Mastodonu uspela dobiti mobilno aplikacijo, ki jo ni mogoče prepovedati. Ker je bil Parler pred kratkim prepovedan v Googlu, Appleu in Amazonu, uporabniki platforme (večinoma sestavljeni iz konservativcev) nimajo druge izbire, kot da poskusijo Gab.

Ker je bila Gabu leta 2018 prepovedana uporaba številnih platform (vključno s plačilnimi procesorji), nima običajnih storitev, kot je Amazon oblak. Platforma je sprejela Bitcoin in v želji, da bi postala Twitterjeva alternativa, si Gab trenutno vzame čas, da svoje uporabnike obvesti o tem, kje je BTC. “Bitcoin je denar za svobodo govora,” je pisalo. Družba je dodala:

Podjetja in posamezniki so vedno bolj odrezani od tradicionalne obdelave plačil, bank in še več na spletu. Sem spadata Gab.com in naš ustanovitelj Andrew Torba, ki ju je VISA uvrstila na črno listo, pa tudi plačilne procesorje, kot je Paypal. Bitcoin rešuje to težavo.

Kar zadeva Bitcoin, bi lahko približno 70 milijonov Trumpovih volivcev, ki se selijo v Gab, povečalo ozaveščenost o Bitcoinih. Platforma pojasnjuje, kako jo lahko uporabniki uporabljajo za podporo platformam, ki jim zdaj ponujajo pot za javno razpravo.

HSBC prepoveduje Bitcoinerje

Ena največjih bank v Združenem kraljestvu, HSBC, po poročanju The Timesa ne bo dovolila, da bi Bitcoinerji izkoristili svoj dobiček po rekordnem rallyju sredstva. Medtem druge večje banke nočejo sprejeti kreditnih kartic za nakupe kriptovalut.

Številna bančna podjetja v Veliki Britaniji že vrsto let nasprotujejo kriptovalutam. Po prejšnjem poročilu U.Today so HSBC in Barclays blokirali račune britanskega kolesarskega trgovca, potem ko je opravil transakcijo z borzo kriptovalut.

Zaskrbljenost zaradi pranja denarja je v veliki meri navedena kot razlog za njihovo nepripravljenost za ravnanje z virtualnimi sredstvi. Vendar Danny Scott, izvršni direktor borze kriptovalut CoinCorner, pravi, da se tradicionalno sovražne britanske banke zdaj ogrevajo za Bitcoin.

Že nekaj časa nismo imeli nobene banke, ki bi strankam zavračale ali oteževale likvidacijo svojih bitcoinov. Mislim, da banke postajajo bolj prijetne z bitcoinom – če je vir teh sredstev jasen, ni nobenih težav.

BTC ravni cen za ogled

Najpomembnejša raven za Bitcoin je 50-bar SMA (36.000 USD) v 4-urnem časovnem okviru. Če bodo kupci uspeli preseči to raven, bodo kratkoročno obrnili negativni zagon. Slaba stran je, če bodo medvedi zanikali to kratkoročno bikovsko korekcijo, bodo lahko ceno znižali na 31.000 dolarjev podporne ovire. Kupci morajo to raven zagovarjati za vsako ceno, da preprečijo preboj pod 30.000 USD na bitcoin.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me