Napovedovanje cene Ethereuma: ETH se umika s stopnje 1.800 USD

Dnevna tehnična analiza Ethereum ETH

  • Cena Ethereum je našla podporo pri 20-bar SMA.
  • Upor v višini 1.765 USD je močna ovira.

To sredo je cena Ethereuma dosegla 1800 ameriških dolarjev, vendar se je od takrat umaknila. Medvedi so uspeli potisniti ETH pod 1.750 dolarjev in trenutno trgujejo okoli 1.735 dolarjev. Poglejmo si podrobneje s tehnično analizo.

Cena Ethereuma je močno odporna na 1.765 USD

Indeks relativne moči se giblje vzdolž roba prekupljenega območja, zato je možna nadaljnja rast cene Ethereum. Vendar pa trenutno obstajajo močne odporne ovire v višini 1.765 USD, ki ETH potiskajo navzdol.

eth / usd dnevni grafikon 021121

Slika: ETH / USD na dan

Glede na IOMAP je prej na tej ravni 182.250 naslovov kupilo 922.000 RTH žetonov. Slaba stran je, da cena Ethereuma sedi na več zdravih podpornih stenah.

grafikon obsega eth / usd 021121

Slika: IntoTheBlock

V 4-urnem grafikonu cen Ethereum je ETH lahko 20-palčni SMA preusmeril s podpore na odpor. Poleg tega MACD kaže naraščajoč medvedji zagon. Oboje je zelo negativno.

et / usd 4-urni grafikon 021121

Slika: ETH / USD 4 ure

Podružnica Zvezne rezerve poziva DeFi k spremembi paradigme

Louis Federal Reserve, podružnica ameriške centralne banke, je nedavno na svoji spletni strani objavila članek o decentraliziranih financah (DeFi). Prispevek je napisal Fabian Schär, profesor na univerzi v Baslu, ki ima strokovno znanje na področju blockchain in DeFi tehnologij..

Schär je v prispevku poudaril, da bi DeFi lahko privedel do “spremembe paradigme v finančni industriji”. Članek pravi, da je DeFi v primerjavi s tradicionalnimi finančnimi storitvami še vedno majhen, vendar ima veliko koristi v smislu “učinkovitosti” in drugih dejavnikov finančnega sistema..

“Sklepam, da je DeFi še vedno tržna niša z določenimi tveganji, vendar ima zanimive lastnosti tudi glede učinkovitosti, preglednosti, dostopnosti in komponiranosti. Kot tak lahko DeFi lahko prispeva k močnejši in preglednejši finančni infrastrukturi. “

V prispevku je razpravljeno tudi o tem, kako so pametne pogodbe Ethereum sestavljive, kar pomeni, da lahko sodelujejo pri iskanju pomembnih novosti in koristi. Poleg tega je Schär pojasnil ključne sestavne dele tega, kako delujejo decentralizirani protokoli (kot sta Aave in Uniswap) in zakaj so boljši od centraliziranih storitev.

Številni kripto strokovnjaki so se na papir odzvali pozitivno. Fred Ehrsam, soustanovitelj Paradigma, je na Twitterju delil svoje misli.

“Podružnica Zvezne rezerve imenuje DeFi potencialno spremembo paradigme. Tega si ne morete izmisliti.”

Čeprav je podružnica Zvezne rezerve delila ta članek, to ni potrditev njenega mnenja. Podružnica je preprosto gostila razpravo. Prispevek pride v času, ko se zdi, da je sposobnost preživetja prostora DeFi močnejša kot kdaj koli prej.

Ali lahko EIP-1559 pošlje ceno Ethereuma na 20.000 USD?

Pristojbine za plin v omrežju Ethereum v zadnjih nekaj mesecih naraščajo, povprečna cena transakcije se trenutno giblje okoli 25 USD. Ryan Berckmans, ustanovitelj podjetja Predictions Global, je pred kratkim dejal, da mora trenutna raven pristojbin odražati ceno sredstva v višini 2500 USD.

Z težko pričakovanim predlogom za izboljšanje Ethereuma EIP-1559 omrežje blockchain upa, da bo ublažilo te neverjetno visoke pristojbine. Berckmans je predlagal, da se bodo, ko se bo to zgodilo, morda pozneje letos, nekatere provizije začele povečevati za imetnike ETH prek mehanizma gorenja, ki bi lahko ceno sredstva dosegel do 20.000 USD.

Namen programa EIP-1559 je spremeniti sedanji sistem avkcijskih pristojbin, tako da vsi plačajo najnižjo ponudbo, ki je bila vključena v blok. Pristojbine bi se prilagodile glede na obremenitev omrežja in povpraševanje. To bo omogočilo, da z njim povezani protokoli samodejno določijo nižje cene plina.

Predlagani sistem bi dinamično porabljal pristojbine, kar bi vplivalo tudi na ponudbo ETH. To bi moralo sčasoma zmanjšati izdajo sčasoma, ko se začne dokazovanje deleža. Po Berckmansovem mnenju bo EIP-1559 Eter vrnil imetnikom in ne rudarjem, saj se zaradi opeklin provizij poveča pomanjkanje sredstev.

Trenutno morajo rudarji prodati svoj ETH, da pokrijejo stroške. Torej brez tega prodajnega pritiska ima sredstvo več prostora za rast vrednosti. Prihodnost Ethereuma ne bo vključevala rudarjenja in bo zmanjšala izdajo in oskrbo z žetoni ETH 2.0.

Ko se pristojbine še naprej povečujejo, se EIP-1559 začne izvajati pozneje letos, Ethereum pa čez dve leti preide na dokazilo o deležu, zato se zdi, da bodo pristojbine, ki nastanejo imetnikom ETH, verjetno, IMO, spodbudile ETH na 20 tisoč dolarjev..

Pričakuje se, da bo cena Ethereuma dosegla te ravni

Cena Ethereuma se bo verjetno znižala na 50-barov SMA (1.675 USD) na 4-urnem grafikonu, preden bo spet poskočila.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me