Bo Ripple zamenjal Swifta? Strokovno mnenje

21. stoletje bo zašlo kot stoletje inovacij, za katerega je značilen pojav novih motečih tehnologij. Kljub temu, da živijo spremembe v tehnologiji, pa v zadnjih štirih desetletjih izstopa pojav čezmejnega in mednarodnega nakazila denarja v različnih jurisdikcijah z različnimi predpisi. Da bi si zlahka ovili glavo, je trg nakazil trenutno ocenjen na 55 bilijonov dolarjev. Od tega ogromnega zneska znašajo 31 milijard dolarjev – kar je ogromno in celo boleče je, da celoten postopek traja približno tri do štiri dni. Ironično je, da kljub očitni vrzeli ni bilo takojšnje rešitve, ki bi omogočila isti dan ali celo nenamensko poravnavo sredstev. 

Vendar to ne bo trajalo. Leta 2004 je Ryan Fugger zasnoval projekt Ripple. Njegov namen je bil ustvariti decentraliziran denarni sistem, ki bi lahko učinkovito opolnomočil ljudi in skupnosti za ustvarjanje lastnega denarja. To je bilo praktično pred uradno predstavitvijo Bitcoina leta 2009.

Pet let kasneje, Valovanje, podjetje za nakazila s sedežem v San Franciscu sta ustanovila Chris Larsen in Jed McCaleb. To podjetje je imelo ambiciozne načrte. Načrtoval je revolucijo denarnih nakazil z zmanjšanjem časa nakazila z nekaj dni na nekaj sekund. Izstopa pa to, da ima podjetje dejansko daljšo in globoko zgodovino. 

Pri tem se razvoj ni ustavil. Leta 2011 je Jed McCaleb začel razvijati sistem digitalne izmenjave, v katerem so se transakcije preverjale s konsenzom članov mreže. Leto kasneje je Jed McCaleb povabil Chrisa Larsena. Oba sta želela nagovoriti Ryana Fuggerja s svojim konceptom digitalne valute. Nekaj ​​mesecev kasneje je Ryan Fugger rešil, pri čemer sta Jed McCaleb in Chris Larsen ustanovila OpenCoin.

Od takrat napredek, ki ga je dosegel Ripple, ni nič manj eksploziven. Lani je na primer ekipa Ripple razvila tri izdelke: XCurrent, XRapid in XVia. Izdelek XCurrent trenutno uporablja več kot 100 podjetij po vsem svetu. Med vsemi izdelki izstopa XRapid, ki implicitno uporablja digitalno sredstvo XRP. Poleg hitrosti in razširljivosti uporaba XRP kot premostitvene valute pri čezmejnih transakcijah omogoča odpravo naših nostro računov.

XRapid uporablja XRP, v zameno pa je XRP fiatni koridorji na zahtevo za XRP / EUR, XRP / USD, XRP / JPY, XRP / MXN, kar odpravlja potrebo po nostro računih. Že samo to omogoča takojšnjo poravnavo, ki učinkovito diskvalificira potrebo po zakasnitvi, ki prevladuje v klasičnem sistemu nakazila. Projekt pilotira nekaj podjetij, ki želijo vključiti učinkovitost XRapida.

xrapid valovanje

Do zdaj se je izdelek izkazal za uporabnega po uspešnih preizkusih konverzije USD / MXN s strani Cuallixa leta 2018. Pretvorba je uporabila XRP kot likvidnostno orodje za pretvorbo USD za XRP prek podprtih ameriških borz in kasneje XRP do MXN prek mehiških borz s poravnavo, končano v nekaj sekundah.

PREBERITE Generalni direktor Ripplea očisti FUD o Rippleu in XRP, Cites Maintenance Healthy XRP Ecosystem

Letos več podjetij testira Xrapid. Nekateri med njimi vključujejo: MoneyGram, Currencies Direct, Mercury FX, Western Union, IDT, Cambridge Global Payments, Viamericas. Institucije, ki poleg Cuallixa pilotirajo Xrapid, so Zip Remit in SBI načrtuje uporabo učinkovitosti Xrapida, čeprav ni utemeljeno..

Vprašanje, ki je vsem na ustih: Bo Ripple zamenjal SWIFT?

Prepričan sem, da to ni pravo vprašanje za pristop k tej situaciji. Poleg tega mislim, da Ripple še ni zrel za zamenjavo SWIFT-a, vendar vidim prostor, kjer bodo lahko sobivali znotraj istega tržnega segmenta. Vprašati bi se morali: Ali bo Ripple v prihodnjih letih uspel, postal vodilni na čezmejnem trgu denarnih nakazil in si zagotovil 50-odstotni tržni delež v prihodnosti?

Trenutno je SWIFT monopol na trgu nakazil. Zgodovina kaže, da je vodilnega na trgu težko spustiti. Spodbudno pa je, da ima Ripple kljub vsemu dovolj moči, da premaga in postane zmagovalec v tej bitki za prevlado nad SWIFT-om. 

Hitrost

hitrost valovanja xrp

Kateri so argumenti, zaradi katerih mislim, da bo Ripple uspel? Najprej lahko govorimo o hitrosti prenosa sredstev ali poravnave. Prek SWIFT-a bodo trajali vsaj štirje dnevi pri premikanju sredstev med različnimi celinami. Prenos prek XRapida se poravna največ v 4 sekundah. Letos so finančne institucije, ki pilotirajo z XRapidom, poročale o prihrankih do 70 odstotkov, kar je še en udarec za dragi SWIFT.

Nadarjen in osredotočen Ekipa

Drugi argument v prid Rippleu je nadarjenost in resnost projekta in ekipe. Ripple je tudi zelo dober v lobiranju in ima ključne povezave, ki bi kasneje ogrozile njihov obstoj in / ali uspeh. Preko njihovega živahnega oddelka za trženje je podjetju uspelo prepričati osebnosti, kot sta Madonna in Ashton Kutcher, da oglašujejo podjetje. Poleg tega bo letos nekdanji ameriški predsednik Bill Clinton imel osrednjo besedo na konferenci SWELL 2018. SWELL 2018 je dogodek, ki ga je sprožil Ripple.

Pot, po kateri bo Ripple ukinil SWIFT, bo težka, če ne celo nemogoče. Načrtujemo počasen in postopen postopek, ki bo nedvomno trajal leta. Sprva bi lahko Ripple trdo delal, da bi posnel med pet in 10 odstotkov celotne storitve nakazila, preden razvije prepotreben zagon. Ni treba posebej poudarjati, da je bitka za prevlado v veliki meri odvisna od tega, kako Ripple uvede XRapid, predvsem pa, kako SWIFT ponovno nastopi v konkurenci. 

Povečana likvidnost

Nedvomno bi morale biti težave z likvidnostjo prednost podjetja Ripple, in način njihovega oblikovanja ustreznih rešitev je v celoti odvisen od njihovega strateškega pristopa. Dobra stvar je, da so trdi pri delu. Letos jih podpirajo, XRP pa je na voljo na več borzah na različnih celinah. Dejansko lahko trgovci položijo ali dvignejo XRP za fiat kot USD, GBP, JPY, CAD, MXN ali Euro. To še ni vse, nekatere borze in skladi ustvarjajo bazo XRP zaradi učinkovitosti in hitrosti, ki jo vleče. 

Uspešna decentralizacija

PREBERITE Zbiranje partnerjev iz Malavija in Ripple za zbiranje sredstev za sirote in otroke, ki potrebujejo pomoč

Poleg tega je Ripple na poti k decentralizaciji in do zdaj je bil najmanj uspešen. Iz zanesljivih podatkov je, da število valilnikov, ki niso Ripple, presega 50 odstotkov, kar pomeni, da Ripple ni pristojen in da se mora posvetovanje opraviti pred izvajanjem kakršnega koli razvoja v verigi.. 

Kaj ima SWIFT na voljo za tekmovanje Wade Off??

Poskušal sem najti podatke o načinih izboljšanja ali spreminjanja storitve sporočanja SWIFT za ta članek, vendar je bilo težko. Na uradni strani nismo našli konkretnih podatkov o izboljšanju storitve sporočanja SWIFT. Čeprav pravijo, da načrtujejo posodobitev svoje programske opreme, ni nobenih podrobnosti o tem, kaj bodo izboljšali. 

Vendar sem našel nekaj zanimivih informacij o SWIFT-u. Julija 2018 je SWIFT v povprečju dnevno zabeležil 30,5 milijona sporočil FIN. Promet se je v primerjavi z julijem 2017 povečal za 9,5%, tako da je današnja rast znašala + 11,7%.

(Po nekaj raziskavah na internetu sem leta 2018 našel naslednje informacije o SWIFT-u. Glede na najnovejše opravljene teste se je trajanje prenosa SWIFT-ja skrajšalo na 11 ur in 3 minute.)

vsi trgi 3serije vseh trgih

Kot lahko vidite, se je število dnevnih sporočil SWIFT iz leta v leto povečevalo. To pomeni, da se trg nenehno širi.

Zaključki

Nekateri verjamejo, da bo Ripple v nekaj letih odstranil SWIFT. Nisem prepričan v to. Trenutno Ripple nastaja, vendar je SWIFT dozorel in je najbolj prevladujoča storitev prenosa sredstev in namesto bank. Kljub temu ni gneče na trgu in Ripple si lahko udobno zagotovi mesto v čezmejnem transferju marekt. Soobstajajo lahko na istem tržnem segmentu, saj Samsung tekmuje z Appleom ali Intel z AMD. Pravzaprav je konkurenca med dvema podjetjema na istem tržnem segmentu nekaj običajnega v svetovnem gospodarstvu. Nazadnje bo z leti dovolj, da bo Ripple dosegel 40-50% tržni delež, da bo lahko rekel, da je podjetje uspešno.

SWIFT – dokler izboljšuje hitrost, ostaja storitev sporočanja, medtem ko Ripple vozi tehnologijo veriženja blokov. S to inovativno tehnologijo, ki jo ima na voljo, SWIFT nikoli ne bo odpravil potrebe po nostro računih in takojšnji poravnavi. Za uspeh bi moral SWIFT vlagati in ustvariti lastno tehnologijo veriženja blokov – draga naloga, ki bo trajala nekaj časa, preden bo izpopolnjena. 

Če bo Ripple XRapid uporabil na čim več finančnih subjektih, bomo v prihodnjih letih priča pravi revoluciji. Bila bo intenzivna bitka, vendar v takih bitkah pogosto vlada tehnologija. Zato bo Ripple, razen če SWIFT oblikuje in uvede novosti, zastarel.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me