Mark Douglas: Denne handelsbibelen vil endre måten du ser markedet på

Mark Douglas: Denne handelen "bibel" vil endre måten du ser markedet på

Som handelsmann vil du komme over tonnevis av artikler og bøker om handelspsykologi. Men dette var ikke alltid tilfelle, og i mange forstander er det et veldig moderne konsept.

Deretter kom handel i sonen: Mestre markedet med tillit, disiplin og en vinnende holdning, og alt endret seg.

Trading in the Zone av Mark Douglas er høyt ansett av handelsmenn over hele verden for sin innsikt og detaljer om emnet handelspsykologi. Noen omtaler det til og med som “bibelen om handelspsykologi.

Mark Douglas er kjent innen handelsverdenen og er for tiden president for Trading Behavior Dynamics, som leverer opplæringsprogrammer for å hjelpe med handelspsykologi ved finansinstitusjoner.

Hans unike innblikk i handelspsykologien gjør dette til en av de mest nyttige handelsbøkene som er tilgjengelige i dag, og er uten tvil en av de viktigste handelsbøkene som noensinne er skrevet.

Bokens betydning, om noe, har bare økt gjennom årene da det har blitt tydelig at de aller fleste detaljhandlere taper penger. Noen hevder at opptil 95% taper pengerdet reelle tallet er faktisk diskutabelt – og deretter slutte helt.

Mark Douglas mener at disse tapene skyldes dårlig handelspsykologi og den resulterende mangelen på pengestyring.

Hvis du bare leser en bok om handelspsykologi, gjør den til denne.

Mark Douglas og hvorfor han betyr noe for handelsstrategien din

Mark Douglas var en erfaren forfatter med et bredt utvalg av bøker under beltet. I løpet av sin karriere innen økonomi jobbet han med hedgefond, penger ledere og noen av største gulvhandlere.

Før det ble Douglas utdannet ved Michigan State University, med hovedfag i mellommenneskelig kommunikasjon og statsvitenskap.

Douglas begynte å trene handelsmenn i 1982 og samlet en mengde erfaring med å lære dem hvordan de kan utvikle den rette mentaliteten rundt den.

Denne opplevelsen var avgjørende for bøkene hans; han vet nøyaktig hvordan han skal snakke med handelsmenn, hvordan de tenker og forstår hva som angår dem.

Han skrev sin bok under antagelse om at alle handelsmenn vil skape en inntekt de kan stole på. Boken er også for handelsmenn som fullt ut forstår at handel ikke er en bli rik-ordningen eller bare et alternativ til en sparekonto – det kan være en heltidsjobb.

I 1990 skrev Douglas sin første bok The Disciplined Trader som fikk ham moderat suksess og oppmerksomhet. Mye av hans suksess ble imidlertid oppnådd med Trading in the Zone i 2000.

Etter det, Douglas skrev først og fremst sammen med medforfatter Paula T. Webb, som spesialiserer seg på velstandspsykologi. Fra 2010 og utover holdt de to seminarer og workshops rundt om i verden om handelspsykologi.

Dessverre Douglas gått bort i en alder av 67 år i 2015. Du kan finne ut mer om Mark Douglas karriere innen økonomi her.

Utmerkelser

Douglas arbeid ga ham mange priser, spesielt i finansrelaterte publikasjoner.

Den mest prestisjefylte er Bull / Bear Award, som han vant i 2006, 2008 og 2011, og igjen i 2015 og 2017.

Andre bøker av Douglas

Douglas sine andre bøker inkluderer:

 • The Disciplined Trader. Douglas første bok om handel, utgitt i 1990.
 • The Complete Trader. Skrevet med medforfatter Paula T. Webb, publisert i 2015.
 • Little Book of Trading Performance. Også medforfatter av Paula T. Webb, 2016.
 • Bli “The Disciplined Trader”. Også medforfatter av Paula T. Webb er en oppdatert versjon av The Disciplined Trader, 2014.
 • Enkel visdom for velstående handel. Også medforfatter av Paula T. Webb, 2013.

Douglas har også skrevet om hvordan man kan bli en vellykket forfatter og en rekke motivasjonsbøker.

Mange av bøkene hans er oversatt til en rekke forskjellige språk, inkludert tysk, japansk, fransk, kinesisk (forenklet og tradisjonell), italiensk, koreansk, polsk, portugisisk, tsjekkisk og spansk.

Hvis engelsk ikke er ditt morsmål, er det verdt å se om det er en oversettelse tilgjengelig.

Du kan også sjekke ut andre bøker som er vurdert av Trading Education her.

Hva lærer Trading in the Zone?

handel i sonen av Mark Douglas

Handel i sonen kan lære handelsmenn en rekke leksjoner om risikostyring, konsistens og å finne nye nivåer av oppfyllelse og fornøyelse fra vellykkede handler.

Den viktigste leksjonen som handelsmenn kan ta bort, er å lære å forstå grunnårsaken til vanlige handelsfeil.

Douglas fremhever at mange dårlige handler ofte er et resultat av dype rotte emosjonelle problemer, som påvirker en næringsdrivendes interaksjoner med markedet.

I barndommen, vi opplever alle feil på forskjellige måter og vi lærer oss gradvis å overvinne disse følelsene av vondt.

Vår oppvekst fører til mønstre som er så dypt flettet inn i psyken vår at vi er uvitende om virkningen de gir.

En mislykket handel vil uunngåelig føles som en fiasko og kan raskt vekke negative følelser fra barndommen vår. Denne boka kan lære mestringsmekanismene som trengs for å unngå disse negative følelsene.

Å overvinne negative følelser knyttet til fiasko kan hjelpe handelsmenn til å bli konsistente i deres handler som konsistens er det som trengs for å lykkes.

Psykologi og vellykkede handelsstrategier

I mange tilfeller, følelsen av fiasko kan føre til at handelsmenn jager tapene sine på hvilket tidspunkt de ikke lenger følger en handelsstrategi, men spiller og setter alt i fare.

Som vi nevnte tidligere, ble handelspsykologi sjelden diskutert før Trading in the Zone ble publisert. Det var et helt nytt konsept.

Vellykkede handler ble sett på som strengt resultatet av eksepsjonell markedsanalyse, mens mislykkede handler var det motsatte.

Vi vet nå at dette ikke er den fullstendige historien.

I virkeligheten, resultatet av en handel er resultatet av beslutningene vi tar. Avgjørelser som kan påvirkes av presset som følger med risikoen for å tape penger og hvordan vi reagerer på et slikt press.

Disse beslutningene er også påvirket av personlighetstrekk som frykt og grådighet, for eksempel. Dette er egenskaper som utgjør vår personlighet, men vi er ikke alltid klar over det. De påvirker vår handelsplan, handelsstil og til og med mål vi setter oss.

Videre forklarer Douglas hvordan hvis du vinner mye, vil du ha en positiv holdning. like måte, hvis du mister mye, vil du ha en negativ holdning. Dette påvirker deretter hvordan du utfører dine neste handler.

Trading in the Zone søker å hjelpe leserne med å justere holdningene til handel, slik at det er mulig å handle uten frykt eller grådighet, noe som resulterer i eliminering av hensynsløs oppførsel.

Et spill med sannsynlighet

Boken har som mål å hjelpe mennesker med å handle på en måte som er fri for psykologiske begrensninger, hvor et tap blir sett på som et mulig utfall snarere enn en fiasko.

Douglas forklarer at den riktige måten å tenke på handel er et spill av sannsynlighet. Det er ingen rett eller galt, vinn eller tapt, bare sannsynlighet.

Tross alt, finansiell handel bør sees på som en virksomhet og med hver bedrift, må eiere sette følelsene sine til side og ta passende beslutninger for virksomhetens overlevelse.

Tap bør aksepteres og flyttes videre fra.

Mark Douglas dekker omfattende prosessene som kreves for å hjelpe handelsmenn med å analysere markedet med et klart, lidenskapelig synspunkt, som forhåpentligvis vil føre leserne til å tjene penger.

De berømte fem ‘sannhetene’

En av de mest nyttige seksjonene Trading in the Zone dekker er Douglas berømte fem ‘sannheter’ teori, som kan oppsummeres som:

 1. Alt er mulig.
 2. Det er ikke nødvendig å vite hva som vil skje videre for å tjene penger.
 3. Seire og tap følger ikke et mønster, de fordeles tilfeldig.
 4. En kant er en indikasjon på høyere sannsynlighet, det er aldri en sikkerhet.
 5. Markedet er unikt i hvert øyeblikk.

Douglas mener at når en næringsdrivende godtar disse sannhetene, er de i stand til å legge igjen sin psykologiske bagasje.

Rådene er å velge din kant, holde seg til den og handle slik at over tid tilfeldig fordeling vil på et eller annet tidspunkt falle i din favør.

De fire frykter

I Trading in the Zone skrev Douglas også om det han kaller de fire fryktene. De er:

 • Frykt for å gå glipp av (FOMO). Dette er frykten for at du går glipp av en mulighet mens alle andre tjener på den.
 • Frykt for tap. Dette er frykten for å miste det du allerede har.
 • Frykt for å være feil. Dette er frykten for at din neste handel ikke skal ordne seg, en tillitskrise.
 • Frykt for å la en gevinst bli et tap. Dette er frykten for å miste alt du har fått.

Douglas lærer oss viktigheten av å handle med tillit. Vi må fjerne frykt fra vår virksomhet, men må forbli disiplinert.

Finn den på Amazon >> handel i soneboken

Er det noen forbedringsområder??

Hos Trading Education, Vi vil råde enhver næringsdrivende å lese denne boken. I skrivende stund har den en rangering på 4,2 av 5 på Goodreads og 4,9 av 5 på eBay.

Handel i sonen har også stått tidstesten også.

Publisert i 2000, mange handelsmenn lærer fortsatt mye av det til tross for hvor mye handel har endret seg de siste (nesten) to tiårene, spesielt med bruk av Internett og detaljhandel..

Hva sier kritikerne?

Trading in the Zone har mange kritikere, både når det gjelder hvordan boken er skrevet og nøyaktigheten av innholdet.

Du burde være forberedt på en rekke langvarige metaforer som finnes i hele boka.

Boken er også veldig repeterende. Noen sier til og med at hvis du kutter ut repetisjonen, vil det være veldig kort. Så du kan ende opp med å skumme og lese noen deler hvis de føler seg for like.

Mange av bokens kritikere setter spørsmålstegn ved Mark Douglas ’autoritet om handel, og sa at han faktisk ikke er en handelsmann. Han er i stedet en trener for handelsmenn.

Disse kritikerne føler at med mindre du er en vellykket handelsmann, er det farlig å coache eller gi råd til andre handelsmenn fordi du ikke har vært i deres sko.

Hvis det ikke er nok, Douglas har avslørt at han tapte mye penger noe som har ført til at mange er skeptiske til hans handelskunnskap.

På toppen av det er det mange som sier at boka er utvannet med for mye psykobabble.

Med det mener vi psykologiske termer, uttrykk og forklaringer som egentlig ikke betyr mye i handelssammenheng eller er tvilsomme når det gjelder vitenskapelig nøyaktighet.

men, vi oppfordrer leserne til å se forbi dette og fokusere på det positive og praktisk ting boken lærer.

Til forsvar for boken, mens noen kan kalle Douglas forfatterskap for psykobabble og banke det faktum at han devaluerer teknisk analyse, bør det påpekes at teknisk analyse også noen ganger kalles en pseudovitenskap., spesielt av akademikere.

I den virkelige handelsverdenen er begge viktig.

Viktige kapitler å lese

viktige kapitler å lese i handel i sonen

Hvis du ønsker å ta bort nøkkelpunktene, uten å bruke for mye tid på å lese hele boka, vil vi anbefale å lese de syv første kapitlene:

 • Veien til suksess: grunnleggende, teknisk eller mental analyse
 • The Lure (and Dangers) of Trading
 • Tar ansvar
 • Konsistens: En sinnstilstand
 • Oppfatningens dynamikk
 • Markedets perspektiv
 • Trader’s Edge: Thinking in Probabilities

Avslutt deretter med det siste kapitlet – kapittel 11, Thinking Like A Trader – som trekker alt sammen. Og helt på slutten er det også en øvelse som anbefales på det sterkeste.

Når det er sagt, er boka bare 240 sider lengst og kan lett leses på kort tid.

Det er også en rekke handelsmenn som vil anbefale å lese denne boka minst en gang i året for å minne seg selv om hva den lærer.

Hvem ville ha størst nytte av denne boka?

Handel i sonen passer best til tre typer handelsmenn:

1. Nybegynnere som fremdeles prøver å finne sin plass i handelsverdenen.

Å handle i sonen kan hjelpe mentalt med å forberede nybegynnere på det de skal til og få dem til å forstå hvor viktig handelspsykologi er for å unngå feil og gjøre vellykkede handler.

2. Handlere som ikke er trygge på sine handler. Det er mange risikoer involvert i handel, og uten tillit kan handelsmenn aldri ta dykket.

Noen ganger trenger folk bare å stole på instinktene sine, og det er det Trading in the Zone kan lære.

Næringsdrivende kan oppdage at når de gjør en feil hvis de hadde fulgt deres første instinkter, kan de ha unngått det. I stedet følte de seg engstelige og bestemte seg mot deres opprinnelige instinkter, som tapte dem penger.

3. Handlere som taper mer enn de tjener. Denne boka kan hjelpe dem med å evaluere de potensielle årsakene til at dette skjer.

Med det kan de tenke på sin egen mentalitet og forhåpentligvis identifisere psykologiske grunner som får dem til å gjøre feil. Enda viktigere, prøv å finne løsninger på disse problemene.

Hvor kommer handel i sonen til kort?

En viktig ting å huske på Trading in the Zone er at den fokuserer på handelspsykologi, som er en del av å lære å handle.

Du trenger fortsatt å lære de tekniske grunnleggende og hvordan markedet faktisk fungerer. Uten dem vil du ikke vite hva du gjør. Tillit til dine handler komplimenter en næringsdrivende, det gjør deg ikke til en handelsmann.

På en måte da, selv om dette absolutt er en bok du må lese, bør det ikke være din første lesning. Ideelt sett, du bør fokusere på å lese noe mer teknisk først.

Når det er sagt, endres den tekniske siden sjelden. Når du har lært det, kan du være sikker på at du vet det.

Vår personlighet kan imidlertid være mer komplisert å forstå ettersom alle er forskjellige. Mange av oss kjenner oss ikke så godt, eller i det minste, ikke så godt som vi tror vi gjør.

Det kan være vanskelig å isolere destruktiv atferd som kan påvirke dine handler negativt. Ofte trenger vi noen som hjelper oss med å peke oss i riktig retning.

Da kan det bli enda mer komplisert når du begynner å prøve å endre atferd, noe som for noen kan ta år eller til og med livet ut.

For å finne ut mer om handelsstrategier og teknikker, ta en titt på artiklene våre eller kontakt vårt kunnskapsrike team.

Hvis du likte å lese denne artikkelen fra Handelsutdanning, vennligst gi den en like og del den med alle andre du tror det kan være av interesse også.

Mestre handelspsykologi med dette gratis kurset for forex trading

mestre handelspsykologi med handelsutdanning

Mens du kan bruke $ 42,50 på en innbundet versjon eller $ 17,99 på en Kindle-versjon av denne boken, kan det være et mye klokere investeringsvalg å registrere deg for vårt gratis valutahandelkurs, The Ultimate Guide To Forex Trading..

Normalt vil det koste deg £ 2500, men du kan få det gratis.

Du lærer følgende:

 • Stiftelse i Forex trading
 • Mekanikk for Forex trading
 • Avansert analyse i Forex
 • Avanserte Forex Trading Strategies

Kurset vårt er også designet med tanke på fleksibilitet du kan studere når du vil hvor du vil.

Du kan ta alt på nettet med lesemateriell som PDF-filer, online videoer og spørrekonkurranser, eller du kan besøke oss på vårt London-kontor.

Hvis kurset ditt er så bra, hvorfor er det gratis??

Godt spørsmål og svaret er ganske enkelt; våre partnermeglere betaler for det.

De betaler for det fordi de vet at utdannede handelsmenn varer lenger enn uerfarne. Uerfarne handelsmenn har høyere risiko for å tape penger og slutte tidlig.

Utdannede handelsmenn er derimot mer sannsynlig å lykkes og fortsette å handle med megleren sin.

Så for dem handler det om å skaffe seg langsiktige handelsmenn. Bedre for deg, bedre for dem.

Finn ut mer om The Ultimate Guide To Forex trading her. Registrer deg i dag og få gratis valutasignaler også!

Kilder:

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me