Top 5 knjig z najboljšo vrednostjo za naložbe

"Več kot boste prebrali, več stvari boste vedeli. Več kot se naučiš, več krajev boš obiskal. ??"

– Dr. Seuss, lahko berem z zaprtimi očmi!

… in morda več denarja boste zaslužili, če berete knjige, ki lahko vplivajo na vaše življenje, delo ali igro. Večina uspešnih ljudi rada bere o svojem poslu, strasti in življenju. Uspešni vlagatelji niso nič drugačni.

Skratka, bistvenega pomena je, da se naučimo biti uspešni, branje pa je ključni element tega učenja, kar velja za tiste, ki imajo izkušnje ali so novi, ki cenijo naložbe ali vrednotijo ​​knjige o vlaganju.

Tukaj na Trgovanje Izobraževanje, mislili smo, da bomo sestavili seznam knjig, ki vam bodo dale najboljšo platformo za naložbeni uspeh. To so klasike na tem področju in vsi, ki jih zanima maksimiranje donosnosti ali učenje, kako postati uspešen vlagatelj vrednosti, bi jih morali spraviti pod pas takoj, ko bodo sposobni.

"Izobraževanje vrednega vlagatelja: moje preobrazbeno iskanje bogastva, modrosti in razsvetljenja" avtor Guy Spier

Izobraževanje vrednostnega vlagatelja, Guy Spier

Poiščite ga na Amazonu >>

Eno temeljnih branj, ki pomaga ustvariti in razviti pravilen odnos in uspešno miselnost, da postane učinkovit vlagatelj vrednosti. Morda ne vsebuje vseh tehničnih podrobnosti, ki jih ponujajo druge knjige, vendar se osredotočenost na vedenjske elemente vlaganja kaže, kako pomembne so za uspeh. Knjiga vključuje tudi Spierjeva orodja za vlaganje, instrument za uspešno naložbo, ki ga je ustvaril za izpopolnitev lastnega sistema naložb. Obstaja nekaj skupnih pravil, kot so "nehajte preverjati tečaj delnice" in "ne pogovarjajte se z vodstvom in drugimi manj znanimi". Knjiga, ki bi jo morali prebrati vsi na terenu.

Glej tudi: Kako razmišljati kot investicijski guru?

"Umetnost naložbe vrednosti: kako najboljši svetovni vlagatelji premagajo trg" John Heins in Whitney Tilson

Umetnost vrednega vlaganja Johna Heinsa in Whitney Tilson

Poiščite ga na Amazonu >>

Ustvarjeno iz intervjujev z globalno uspešnimi investitorji, "Umetnost vrednotenja" ponuja odgovore na ključna vprašanja, ki bi si jih morali zastaviti vsi, ki jih zanima naložba vrednosti. Vprašanja, kot so: Kakšne tržne neučinkovitosti moram izkoristiti? Kakšen je moj geografski fokus? Katere metodologije naj uporabim? To je odličen vir za novega ali porabljenega vlagatelja. Prvi bo odkril dober vodnik za oblikovanje zmagovalne naložbene strategije; slednji bodo uživali in imeli koristi od izzivov nekaterih zelo uspešnih vrstnikov.

"Analiza varnosti: šesta izdaja" Benjamin Graham in David Dodd, Predgovor Warren Buffett

Analiza varnosti: šesta izdaja Warrena Buffetta

Poiščite ga na Amazonu >>

"Načrt za vlaganje, ki mu sledim že 57 let". Ta odlomek je povzet iz predgovora Warrena E. Buffetta – precej močnega priporočila za to knjigo. Vsakdo, ki bo pridno bral to knjigo, se bo zavedel, da čeprav bi to veljalo za stari učbenik, je še vedno dokončno delo, ki zagotavlja ustrezen priročnik za sodobnega vlagatelja. Edicija iz leta 1940 "Analiza varnosti" je biblija vrednostnega vlaganja. McGraw-Hill nadaljuje svojo častno tradicijo s to šesto izdajo, ki bo merilo za naslednjo generacijo vrednostnih vlagateljev.

Ljudje preberejo tudi: 5 pametnih načinov, kako vložiti 1000 dolarjev

"Priročnik idej: preizkušeni okvir za iskanje naložb z najboljšo vrednostjo" John Mihaljevic

Priročnik idej Janeza Mihaljeviča

Poiščite ga na Amazonu >>

Bistveni vir pionirskih raziskav in idej nekaterih vodilnih svetovnih investicijskih družb in upravljavcev denarja, "Priročnik idej" se ponaša s seznamom naročnikov, ki se glasi kdo je kdo z visokimi financami in se opisuje kot "lijak ideje" za voditelje denarja na svetu. Mednje spadata Joel Greenblatt in Guy Spier, John Mihaljevic pa prvič razkrije okvir za iskanjem neizkoriščenih investicijskih idej te elitne skupine.

"Dhandho investitor: metoda z nizkim tveganjem za visoke donose" avtor Mohnish Pabrai

Vlagatelj Dhandho, avtor Mohnish Pabrai

Poiščite ga na Amazonu >>

Mohnish Pabrai je indijsko-ameriški podjetnik in investitor, ki je ustanovil partnerstvo po vzoru Warrena Buffetta v petdesetih letih prejšnjega stoletja. Ta partnerski sklad je premagal S&P 500 se stalno vrača od samega začetka. Bistvo te knjige je, da morajo donosnosti poslovnih naložb obstajati sočasno z tveganimi priložnostmi. Nekaj, o čemer nam že vrsto let govorijo številni akademiki, in nekaj, s čimer bi se strinjal en Warren Buffet. Pabrai v knjigi prizna, da je malo "kloner", in lahko bi naredil veliko slabše (v resnici mu je šlo zelo dobro) kot kloniranje Buffeta.

Morda vam bo všeč tudi: 5 uspešnih podjetnikov, ki so začeli z nič in s čim se naučite iz njihovih zgodb

Če ste z veseljem prebirali ta članek iz Trading Education, mu podelite všeček in ga delite z vsemi, za katere menite, da jih lahko zanima..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me