Shapeshift-alternatief: 7 andere crypto-uitwisselingen om te overwegen om te gebruiken

Veel mensen gebruiken Shapeshift elke dag. Het biedt een snelle, betrouwbare manier om heel gemakkelijk in cryptocurrencies te handelen. Misschien heb je deze uitwisseling zelf gebruikt, maar houd je je geest open voor andere opties en vraag je je af “Is er een Shapeshift-alternatief?”. Het goede nieuws is dat er zeker is!

In feite zijn er verschillende …

Wat is Shapeshift?

Shapeshift is een uitwisseling van cryptocurrency. Net als vele anderen is het alleen crypto, wat betekent dat u het kunt gebruiken om de ene soort cryptocurrency te ruilen voor een andere, maar niet om crypto te kopen met fiat-valuta’s zoals Amerikaanse dollars of euro’s. Maar in tegenstelling tot de meeste andere beurzen, is Shapeshift een niet-bewarende beurs.

Bewaaruitwisselingen, zoals Coinbase, Kraken of Poloniex, voorzien hun gebruikers van crypto-portemonnee-adressen en uitgewisselde tokens worden in die portefeuilles opgeslagen totdat de gebruikers ze intrekken. Dus als je Coinbase wilt gebruiken om Bitcoin te ruilen voor Ether, dan moeten je bitcoins in je Coinbase BTC wallet staan ​​en ontvang je je Ether in je Coinbase ETH wallet..

Niet-bewaarplichtige uitwisselingen werken een beetje anders. Ze bieden geen portemonnee-adressen voor hun gebruikers. In plaats daarvan gebruiken gebruikers hun eigen persoonlijke portemonnees of die van bewaaruitwisselingen (je kunt hier mijn artikel over het gebruik van Shapeshift met Coinbase bekijken). Dit betekent dat de exchange zelf geen cryptocurrency opslaat, waardoor het een veel minder aantrekkelijk doelwit is voor potentiële hackers.

Zijn er Shapeshift-alternatieven??

Hoewel het waar is dat de meeste uitwisselingen van de custodial variant zijn, is Shapeshift niet de enige in zijn soort. Er zijn verschillende shapeshift-concurrenten. Andere populaire, instant niet-bewaarplichtige crypto-uitwisselingen zijn Changelly, CoinSwitch, SimpleSwap, Godex, Bisq, Switchain en Flyp.me.

Laten we ze eens bekijken.

ShapeShift-alternatief # 1: Changelly

beste shapeshift-alternatief

Changelly somt ongeveer 60 verschillende cryptocurrencies op om te verhandelen en u kunt er zeven (Bitcoin, Ether, Bitcoin Cash, Ripple, Litecoin, Binance-munt en Stellar) kopen met Amerikaanse dollars of euro’s. De wisselkosten zijn vast 0,25%. Gebruikers moeten een account aanmaken om transacties uit te voeren, maar hoeven alleen een e-mailadres op te geven. Er zijn geen persoonlijke gegevens vereist. Er is ook een mobiele app beschikbaar.

ShapeShift-alternatief # 2: Godex

godex

Godex vermeldt ongeveer 210 verschillende cryptocurrencies, maar biedt geen ondersteuning voor het kopen van cryptovaluta met fiatvaluta. Wisselkosten worden vastgesteld op het moment dat u een transactie aanmaakt. Het is niet nodig om een ​​account aan te maken, zodat gebruikers anoniem kunnen handelen.

ShapeShift-alternatief # 3: SimpleSwap

simpleswap

Net als het vorige item op deze lijst, staat SimpleSwap anonieme handel toe en geen ondersteuning voor fiat-valuta. Er zijn meer dan 250 cryptocurrencies vermeld en gebruikers kunnen ervoor kiezen om te handelen met een vaste of variabele koers.

ShapeShift-alternatief # 4: CoinSwitch

shapeshift alternatief

CoinSwitch verschilt van de meeste andere vermeldingen op deze lijst doordat het geen uitwisseling is, maar eerder een uitwisselingsaggregator. Dit betekent dat CoinSwitch gebruikers verbindt met verschillende andere beurzen, waaronder Binance, HitBTC en Changelly, zodat ze de beste deal kunnen vinden. Gebruikers hoeven geen accounts aan te maken, dus anonieme handel is mogelijk. Het systeem van wisselkoersvergoedingen is een beetje ingewikkeld omdat het ook afhankelijk is van de beurs waar de transactie daadwerkelijk plaatsvindt, maar wordt geschat op ongeveer 0,5%. CoinSwitch heeft de meeste cryptocurrencies van de beurzen op deze lijst, met meer dan 300 tokens.

ShapeShift-alternatief # 5: Bisq

bisq

In tegenstelling tot andere vermeldingen op de lijst, is Bisq geen webuitwisseling, maar eerder een volledige desktoptoepassing, beschikbaar voor Windows, Mac en Linux. Het biedt snelle, anonieme handel tussen iets meer dan 100 cryptocurrencies en sommige kunnen worden gekocht met fiat-valuta. Betalingsopties bij Fiat zijn onder meer AliPay, MoneyGram, WeChat pay, Western Union, Uphold en Zelle.

ShapeShift-alternatief # 6: Switchain

shapeshift alternatief

Net als CoinSwitch is Switchain een uitwisselingsaggregator die snelle, anonieme handel tussen cryptocurrencies mogelijk maakt. De muntenlijst is echter niet zo groot. Schakel voornamelijk transacties tussen Bitcoin-, Ether-, Litecoin-, Tether 0x- en ERC-20-tokens die op Binance staan ​​vermeld.

Shapeshift alternatief # 7: Flyp.me

flyp.me

Net als ShapeShift of Changelly is Flyp.me een instant, niet-bewaarplichtige crypto-uitwisseling. En net als SimpleSwap hoeven gebruikers geen account aan te maken om de service te gebruiken, dus anonieme handel wordt ondersteund. De wisselkosten bedragen 0,5%. Er is geen ondersteuning voor fiat-valuta en vermeldt 30 verschillende cryptocurrencies, waaronder Bitcoin, Ether, Litecoin, DASH, BAT, Peercoin en Augur.

Voorbeeld transactie

Het gebruik van deze uitwisselingen is heel gemakkelijk, zelfs voor beginners, omdat ze allemaal eenvoudige, intuïtieve interfaces hebben en Changelly zelfs een mobiele app heeft. Laten we een voorbeeld bekijken …

Laten we Changelly selecteren als een shapeshift.io-alternatief en hun mobiele app gebruiken om 3.6 EOS in te ruilen voor DASH.

  1. Open je Changelly-app, typ 3.6 en selecteer EOS in het veld “You send” en selecteer DASH als het token dat je wilt ontvangen. De app laat u zien hoeveel DASH u krijgt, evenals de wisselkoers, kosten en geschatte tijd om de transactie te voltooien. Tik op ‘Nu ruilen’.changelly ruilen
  2. Hier moet u het portefeuilleadres invoeren waar u uw DASH wilt ontvangen. U kunt het adres kopiëren / plakken of op de groene knop rechtsboven tikken om een ​​QR-code te scannen. Tik op “Volgende”.Changelly ontvangend adres
  3. Nu toont de app u de laatste transactiegegevens, inclusief de transactiekosten voor het netwerk. Als alles naar wens is, tik je op ‘Bevestigen & Betalen ”om het proces te starten. Zodra u dit doet, toont de app het adres waarnaar u uw tokens moet verzenden. In het geval van EOS betekent dit een adres en een memo (voor andere tokens heb je geen memo nodig).changelly bevestiging
  4. Open je portemonnee en gebruik deze om 3.6 EOS naar het opgegeven adres en memo te sturen.changelly overdracht
  5. Terug in de Changelly-app zal het je laten zien dat de transactie is gestart.changelly transactie
  6. Na een paar minuten laat de app u weten dat de transactie is voltooid en dat uw DASH-tokens beschikbaar zijn in uw portemonnee.changelly-transactie voltooid

Dat is het! Zoals u kunt zien, is het proces heel eenvoudig. De andere uitwisselingen op deze lijst werken op dezelfde manier, maar via een webinterface omdat er nog geen mobiele apps voor beschikbaar zijn.

Ten slotte…

Dus het antwoord op de vraag “Is er een Shapeshift-alternatief?” is een solide “ja”. Er zijn veel alternatieven voor Shapeshift en enkele daarvan zijn in dit artikel beschreven. Welke keuze u maakt, hangt mogelijk af van het specifieke token dat u wilt inwisselen, de vergoeding die u moet betalen of uw wens of behoefte aan anonimiteit. Voel je vrij om ze te verkennen. Ze zijn allemaal snel, veilig en zeker de moeite waard.

Lees ook: Shapeshift gebruiken met Coinbase

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me