Uitwisselingen

Als u klaar en bereid bent om wat bitcoin te kopen, moet u vertrouwd raken met bitcoin-uitwisselingen. In het recente verleden zijn er veel Bitcoin-uitwisselingen opgedoken en daarom moet u voorzichtig te werk gaan. Er zijn veel aspecten waar u rekening mee moet houden voordat u de juiste beurs kiest. Ons doel is om u enkele van de beste beurzen te bieden om bitcoins en andere cryptocurrencies te kopen.

In dit gedeelte gaan we ervan uit dat u de basisprincipes van cryptocurrencies begrijpt en hebt geconcludeerd dat het een waardige investering voor u is. Als u nog steeds wazig bent met betrekking tot Bitcoins, moet u de onderstaande bloglinks volgen naar individuele artikelen die wat meer licht zullen werpen op uw geïnteresseerde gebied. Voor nu zijn hier de basisprincipes.

Wat is een Bitcoin-uitwisseling?

Een Bitcoin-uitwisseling is in feite een digitale marktplaats waar personen die geïnteresseerd zijn in het handelen in Bitcoins deze cryptocurrency kunnen kopen en verkopen met behulp van altcoins of fiat-valuta’s (USD, EUR, enz.). Een bitcoin-uitwisseling fungeert als tussenpersoon tussen de verkopers en kopers van Bitcoins.

De Bitcoin-uitwisselingsplatforms zullen over het algemeen Bitcoin-kopers matchen met verkopers. En net als bij het verhandelen van aandelen, kunnen handelaren in de Bitcoin-uitwisselingssector besluiten om bitcoins te verkopen of te kopen door een limietorder of een marktorder in te voeren. De twee zijn verschillend – hier is hoe ze verschillen. Met een marktorder geeft een handelaar de beurs de autoriteit om zijn / haar Bitcoins tegen de beste prijsmarkt op andere online platforms te verhandelen. Aan de andere kant, met een limietorder, vertelt de handelaar het beursbedrijf om zijn / haar Bitcoins te verhandelen voor een prijs die ofwel lager is dan de geldende vraag, ofwel boven het geldende bod. Dit hangt natuurlijk af van het feit of men verkoopt of koopt.

Soorten Bitcoin-uitwisselingen

Enkele van de soorten Bitcoin-uitwisselingen zijn:

Handelsplatformen

Dit zijn de websites die zijn ontworpen om verkopers en kopers met elkaar in contact te brengen voor de Bitcoin-transactie. Voor elke transactie wordt een vast bedrag in rekening gebracht.

Directe handel

Dit zijn platforms die handelaren directe peer-to-peer-handel bieden. Met dit type Bitcoin-uitwisseling kunnen alle handelaren uit alle delen van de wereld hun Bitcoins en valuta inwisselen. Bij directe handel is er geen vaste marktprijs. Elke verkoper stelt zijn / haar eigen marktprijs vast.

Makelaars

Dit zijn websites die zijn gemaakt om iedereen Bitcoins te laten kopen tegen een vooraf bepaalde prijs. Makelaars bepalen de prijs. U kunt deze cryptocurrency-makelaars zien als deviezenhandelaren.

Waar u op moet letten voordat u lid wordt van een Bitcoin Exchange

Voordat u zich committeert aan een uitwisseling en uw Bitcoins verhandelt, is het belangrijk dat u uw huiswerk maakt. Hieronder staan ​​enkele factoren waarmee u rekening moet houden voordat u direct in een uitwisseling springt.

Reputatie

De gemakkelijkste en beste manier om meer te weten te komen over een beurs, is door online naar recensies te zoeken die zijn geschreven door toprecensiesites in de branche en door individuen. U kunt ook om advies vragen op verschillende Bitcoin-forums. Hieronder vind je van elk platform onze beoordelingen zodat je een weloverwogen keuze kunt maken, zonder zelf teveel onderzoek te doen.

Vergoedingen

Alle beurzen hebben informatie over vergoedingen op hun websites gepleisterd. Voordat u zich bij een van hen aansluit, moet u ervoor zorgen dat u het proces van storten, transacties en de opnamekosten begrijpt. Ja, de tarieven verschillen sterk van de ene beurs tot de andere.

Betaalmethoden

Wat zijn enkele van de betalingsmethoden die beschikbaar zijn op het Bitcoin-uitwisselingsplatform? Heeft de uitwisseling een bankpas of creditcard? PayPal? Overschrijving? Een Bitcoin-uitwisseling met beperkte betalingsmethoden kan lastig te gebruiken zijn. Houd er rekening mee dat als u een creditcard gebruikt om Bitcoins te kopen, u verificatie moet verstrekken en dat u een hogere premie en prijs moet betalen omdat het risico op fraude groter is. Bij bankoverschrijvingen duurt het proces langer omdat de transactie door de banken moet worden geverifieerd.

Geografische beperkingen

Bepaalde beurzen bieden specifieke functies die alleen toegankelijk zijn vanuit vooraf bepaalde landen. Voordat u zich aanmeldt, moet u er altijd voor zorgen dat het platform alle functies en hulpmiddelen heeft die toegankelijk zijn voor uw land of de landen waar u op vakantie bent.

Gevolgtrekking

Net als mijnbouw zijn Bitcoin-uitwisselingen een integraal onderdeel van de nieuwe cryptocurrency-wereld en het hele ecosysteem. Voordat je stapt, duik je in het water, begrijp het vak, laat iemand je er doorheen leiden indien nodig, maar wat je ook doet, ga er niet blind in.

Hieronder vindt u al onze beoordelingen en koopgidsen van uitwisselingen zodat u gemakkelijk aan de slag kunt.

 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me