Enjin (ENJ) Pojasnjeno: Blockchain Gaming Platform

Enjin je igralna platforma blockchain, ki se osredotoča na ustvarjanje digitalnih zbirateljskih predmetov, ki so v resnični lasti uporabnika. Platforma ponuja metode za ustvarjanje digitalnih sredstev (znanih kot ERC1155 žetoni) za uporabo v več video igrah. Njihova uporaba vključuje zbirateljske umetniške predmete ali celo kupone v trgovinah. Blockchain igre omogoča igralcem, da imajo resnično lastništvo nad svojimi predmeti v igri in jih trgujejo po vrednosti.

Enjin Platform uporablja tehnologijo Blockchain za te ključne prednosti:

  • Resnično lastništvo predmeta – s transakcijami, ki jih ni mogoče cenzurirati s pomočjo verige Ethereum.
  • Priročna izmenjava vrednosti – z digitalnimi predmeti je mogoče takoj trgovati ali prodati. Enjin denarnica uporabnikom omogoča tudi dostop do decentraliziranih borz, kot sta Kyber Network in Changelly.
  • Rezervna vrednost – neželene digitalne predmete lahko “stopimo” v kriptovaluto Enjin Coin.
  • Ena denarnica za vse izdelke – uporabnikom Enjin Wallet, da hranijo vsa digitalna sredstva na enem mestu.
  • ERC-1155 Token Standard – vrhunska različica žetona ERC20 in ERC721. Funkcije združevanja transakcij in več pošiljanja pomenijo, da bodo prihranili stroške uporabnikov.

Kaj je Enjin Coin (ENJ)?

Vrednost kovanca Enjin (ENJ) izhaja iz njegove uporabe kot a vrednost shranjene rezerve v vsakem elementu, ustvarjenem na platformi Enjin. $ ENJ je zaklenjen ko so elementi ustvarjeni in izpuščen ko se predmeti uničijo.

Predmeti shranijo (zaklenejo) določeno količino ENJ, s predmeti, kot je zloglasniMonolit”Shranjevanje 1.155.777 ENJ. ENJ iz predmetov lahko pridobiti samo z uničenjem (“s postopkom taljenja”). To ustvarja situacijo, ko je vedno več ENJ zaklenjenih in se celotna ponudba zmanjša, saj platformo uporablja več iger.

#meltismurderPopularni mem “Melt is Murder” odvrača od uničenja predmetov

V ekonomskem smislu je ENJ redek vir in vsaka igra deluje kot “vrednostna past” za ENJ – zaklepanje rezerve ENJ in povečanje pomanjkanja $ ENJ. Z omejeno ponudbo 1.000.000.000 $ ENJ, ta kriptovaluta deluje kot oblika “digitalnega zlata” – njeno vrednost določa dinamika ponudbe in povpraševanja znotraj ekosistema igre.

Enjinx razstavlja vsa dragocena sredstva in igre na Enjin Plastofrm

Predmeti za več iger – Enjin Multiverse

Ena od edinstvenih prednosti iger Blockchain je sposobnost ustvarjanja predmetov, ki jih lahko različni razvijalci uporabljajo v različnih igrah. To pomeni, da lahko igralci nosijo svoje predmete med igrami, kot da gre za en sam svet (znan tudi kot Multiverse).

Elementi multiverse so možni, ker so sredstva shranjena v decentralizirani verigi blokov, tako da lahko do njega dostopajo vsi neodvisni razvijalci. Da bi spodbudil razvoj predmetov za več iger, je Enjin objavil svoj najnovejši izdelek Stormwall. Je primer tega, kar lahko pričakujemo od njegovih igralnih sredstev. Stormwall je ščit, ki se premika po Enjinovem Multiverse iger.

V spodnjem videoposnetku vidimo Stormwall kot igralen element v 32 različnih igrah, vključno 9Lives Arena, Age of Rust, Mačke v Mechsu in več.

Zakaj je multiverse koristno??

Eno največjih vprašanj o predmetih med igrami je – zakaj je to koristno za razvijalce iger in igralce? Za razvijalce, podpiranje predmetov med igrami pomeni, da dobijo prednosti dodatne izpostavljenosti iger, ki sodelujejo v multiversu, in večje zadrževanje igralcev, ki želijo preizkusiti predmet. To je še posebej pomembno v tej dobi, saj je pozornost igralcev izjemno dragocena in če igralci “preverijo”, kako predmeti delujejo v drugi igri, drastično izboljša zanimanje igralcev..

Za igralce, če imajo predmeti za več iger pomeni, da so njihovi predmeti naravno dragoceni, zlasti dolgoročne vrednosti. To pomeni, da napor, porabljen za zaslužek dragocenih predmetov, ni zapravljen, če ga je mogoče uporabiti v novih prihajajočih igrah.

Ekosistem kovancev Enjin

Enjin je ustvaril celoten ekosistem, kjer lahko te predmete ustvarjate, shranjujete, trgujete in uporabljate.

  • Enjin denarnica – Denarnica za kriptovalute za varno shranjevanje kriptovalut, igralnih sredstev blockchain in menjalne vrednosti. Za več informacij si oglejte naš pregled EnjinWallet.
  • EnjinX – Raziskovalec blokov za ogled transakcij in predmetov
  • Vtičnik Unity – Razvijalcem iger omogoča neposredno izvajanje in izdajanje elementov v igrah na več platformah, kot so iOS, Android, PC in MacOS.
  • Tržnica – kupujte in naštevajte predmete z varnostjo pametnih pogodb, ki samostojno olajšajo trgovino.
  • Ekosistem Enjin

Enjin za mobilne igre

Eden največjih primerov uporabe nezamenljivih žetonov so mobilne igre. Mobilne igre na srečo trenutno po vsem svetu ocenjujejo na 63,2 milijarde USD in rastejo iz leta v leto (Vir: newzoo). Enjin ima neposredno partnerstvo z igra motor Unity ki gosti Enjin SDK, ki omogoča enostavno integracijo sredstev Blockchain neposredno v igro.

Enjin partnerstva

Enjin ima strateška partnerstva s povečanjem stopnje sprejemanja Blockchain Gaming in rastjo ekosistema. Na igralni strani obstaja partnerstvo z medplatformnim igralnim mehanizmom Unity z uvedbo SDK

Enjinwallet je pred kratkim postala prva denarnica, ki ponuja celotno verigo Binance in vse žetone na osnovi BEP-2 (Mithril, ChangeNow)..

Enjin in Samsung Partnership

Samsungova predstavitev s10 na MWC Barcelona 2019, ki je zlomila internet

Enjin je sodeloval z proizvajalec pametnih telefonov Samsung Electronics kot ponudnik tehnologije. Enjin Wallet neposredno komunicira s Samsungovo zbirko ključev Blockchain, zaupanja vrednim območjem v novih napravah Samsung, ki je posebej zasnovano za varno zaklepanje kriptografskih zasebnih ključev. Samsung bo podpiral tudi Enjinov standard žetona ERC-1155 in povečal sprejemanje nezamenljivih žetonov na osnovi Blockchain.

Enjin in Microsoftovo partnerstvo

Microsoft Azure Heroes z uporabo Enjin ERC 1155Microsoft Azure Heroes z uporabo Enjin ERC 1155

Microsoft je za ponudnika tehnologije izbral Enjin z uvedbo Azure Heroes, programa, ki bo za nagrado neposredno uporabil nezamenljive žetone ERC-1155. Nagrado, ki temelji na Blockchainu, bodo podelili sodelavci, ki pomagajo pri izdelavi gradiva za platformo Microsoft Azure, udeleženci pa bodo dobili prikupne značke. Na primer proizvajalci, ki prispevajo k skupnosti razvijalcev ali junakom vsebine, bodo dobili redke jazbece.

Ti zbirateljski jazbeci so dokaz uspeha kot Azure Hero, ki ga lahko pokažete na svojih družabnih omrežjih. Ker gre za tokenizirana sredstva na verigi blokov, jih ni mogoče ponarediti. Torej tukaj ni lažnih dosežkov ali junakov!

Enjin je vstopil v igro (DeFi)

Enjin Coin (ENJ) je zdaj podprt s protokolom Aave. To pomeni, da lahko uporabniki ENJ položijo v protokol Aave in zaslužijo obresti, medtem ko si drugi ENJ sposodijo. Protokol Aave ščiti vaše vloge, saj jih nadzirajo nespremenljive in pregledne pametne pogodbe Ethereum. Vaš ENJ je zavarovan tudi z drugimi kriptovalutami, ki so na protokolu zavarovane.

Kako povezati denarnico Enjin z protokolom Aave

Zdaj s partnerstvom Enjin-Aave lahko neposredno komunicirate s protokolom Aave s svojo denarnico Enjin (ki je po našem mnenju najboljša mobilna denarnica Kdajkoli). Takole: V denarnici Enjin pojdite na »DApp Browser«. V iskalni vrstici pojdite na app.aave.com. Kliknite »Denarnica brskalnika« in na vprašanje, ali želite izbrati svoj trg, izberite »Aave Market«.

Enjin Wallet povežite s protokolom AaveEnjin Wallet povežite s protokolom Aave

Enjin in BMW

Po mnogih ugibanjih je Enjin potrdil, da sodelujejo z BMW, da bi vključili zamenjavo žetonov Enjin Coin v BMW-jevo aplikacijo Vantage. Aplikacija Vantage je korejska aplikacija za zvestobo kupcev za lastnike avtomobilov. Uporabniki lahko aplikacijo uporabljajo za plačilo blaga / storitev, kot so plin, cestnine in parkirnine. Nagrajene bodo tudi napotitvene napotitve za obedovanje in nakupovanje.

Nakupi v aplikaciji BMW Vantage so nagrajeni z BMW kovanci, ki jih lahko porabite za različne dejavnosti in jih zamenjate za ENJ.

Upoštevajte, da funkcija zamenjave žetonov v aplikaciji Vantage še ni na voljo, po navedbah Enjina pa bo več podrobnosti na voljo, ko bo objavljena.

Enjin s partnerstvom LABS Group daje nepremičnine na NFT

Enjin s svojim partnerstvom pomaga skupini LABS postaviti lastnino na NFT-je in verigo blokov.

Skupina LABS bo uporabila Enjinovo platformo za kovanje NFT za žeton nepremičnin na verigi blokov. Skupina LABS bo ponujala frakcionalizirane nepremičninske pogodbe že za 100 USD, kar bo malim vlagateljem (zlasti milenijcem) omogočilo, da končno vstopijo in investirajo na nepremičninskem trgu..

Ponudba nepremičnin bo vključevala stavbe, hotelske sobe in apartmaje. Trgovanja bodo potekala varno prek regulirane varnostne borze LABS.

To pomeni uvedbo verige blokov v najstarejši in največji razred premoženja na svetu, ki znaša približno 228 bilijonov USD.

Enjin vstopi na japonski trg kriptovalut

Enjin bo PRVA igralska kriptovaluta, ki bo uvrščena na japonske borze kriptovalut. In gre naravnost na vrh z eno največjih borz kriptovalut- Coincheck.

Enjin ($ ENJ) bo na seznamu Coincheck na seznamu od 26. januarja 2021.

To je za Enjin pomemben prvi korak na japonski trg. Enjinovi cilji so dvojni – odobritev ENJ s strani japonskih finančnih regulatorjev in spodbujanje sprejetja platforme Enjin v japonski igralniški industriji.

Ta seznam je nastajal eno leto in pol, saj je moral opraviti strogo revizijo in spremljanje Japonskega združenja za virtualno menjavo valut (JVCEA), ki so ga uradno priznali japonski finančni regulatorji, Japonska agencija za finančne storitve (FSA). Postopek odobritve kriptovalut na Japonskem je zelo težaven, saj je le 15 kriptovalut (vključno z Enjin) odobreno za uvrstitev na Coincheck.

Japonska ima tudi močno konkurenčen trg za izmenjavo kriptovalut več kot 20 izmenjav v operaciji. Coincheck je ena največjih borz kriptovalut na Japonskem, ki temelji na količini in je bila ustanovljena leta 2014 z več kot 1,7 milijona uporabnikov in štetje ter se ponaša s tem, da je najbolje prenesena aplikacija za kriptovalute na Japonskem.

Ker je Enjin zdaj stopil pred vrata japonskega trga, se ekipa Enjin zdaj pogovarja z različnimi domačimi podjetji in projekti. Ker so Japonska pionirji sveta iger na srečo (pomislite na Super Mario, Pokemon in Final Fantasy), bo zanimivo videti, kakšne novosti lahko Enjin prinese v vesolje.

Glej Enjinova uradna objava na seznamu Coincheck.

Enjin Japan CoincheckEnjin gre na Japonsko! (Kreditna slika: Coincheck)

Pogosto zastavljena vprašanja

Ali stane ENJ prenos žetonov na Enjin Chain?

Enjin ni blockchain, temveč projekt, ki temelji na Ethereumu. Za prenos predmetov (nezamenljivi žetoni) boste morali uporabiti ethereum (podobno kot delujejo žetoni ERC20). V prihodnosti bo Enjin raziskovalec omogočil dodatne možnosti skaliranja (Efinity) brezplačni prenosi predmetov.

Kateri je najbolj drag izdelek ENJIN

Monolit je najdražji izdelek na ENJIN, v njem je zaklenjeno 1.155.777 ENJ. V času pisanja je ta izdelek vreden 168.000 USD!

Zaradi česar je ENJIN dragocen

ENJIN je redek vir, ki se uporablja za zaklepanje vrednosti v vedno postavke, ustvarjene na platformi ENJIN. To pomeni, da s časom in več iger ustvarja elemente na ENJIN, vse več $ ENJ bo zaklenjenih in ustvarja pomanjkanje ponudbe

Kje lahko kupim Enjin

$ Enj kotira na vseh večjih borzah, kot je Binance.

Drugi viri:

EnjinX – Raziskovalec blokov, ki sledi elementom Ethereum Blockchain, ERC-20 in ERC-1155

Egamers – Spletno mesto z novicami Enjin Games

Vse Enjin – Odlična stran, ki pokriva novice, povezane z Enjin

Era Multiverse – Telegram Channel o Enjin Multiverse

Grajski kripto – Pokritost iger Enjin

AsiaCryptoToday – naslovnica platforme Enjin

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me