Rarible ($ RARI): Razvoj NFT-jev?

Cene ($ RARI) je platforma, ki uporabnikom omogoča ustvarjanje in prodajo svojih digitalnih zbirateljskih predmetov, zavarovanih s tehnologijo veriženja blokov.

Tradicionalni načini trženja lastnega umetniškega dela, prodaja zbirateljskih predmetov visoke vrednosti ali celo samo iskanje priložnosti, da svoje delo pokažete preostalemu svetu, so lahko težka prizadevanja. Poleg operativnih in finančnih stroškov, ki jih lahko imajo ti cilji, vedno obstajajo tveganja intelektualne lastnine na koncu umetnika ali zbirateljskega lastnika. Rarible ponuja inovativno rešitev za te pomisleke – in še več.

Skozi verigo blokov je Rarible ustvaril platformo, ki umetnikom in lastnikom omogoča, da dosežejo širše občinstvo in najdejo zainteresirane vlagatelje. Vse te cilje je mogoče doseči s pomočjo platforme, ne da bi tvegali lastništvo umetnika nad določeno umetnostjo ali lastniški zahtevek nad zbirateljskim predmetom. Toda kako to počnejo in kako se je vse skupaj začelo?

Povzetek

  • Rarible je platforma, ki uporabnikom omogoča ustvarjanje, prodajo in nakup nezamenljivih žetonov (NFT).
  • RARI je izvorni uporabniški žeton podjetja Rarible. Uporabniki lahko te žetone zaslužijo z različnimi dejavnostmi na platformi, na primer z nakupom / prodajo umetnin ali zbirateljskih predmetov – znano kot »rudarstvo likvidnosti na trgu«.
  • Žeton RARI daje imetnikom pravico, da odločajo o sistemskih posodobitvah sistema Rarible in določajo, katero vsebino tržijo na platformi.

Ozadje

Rarible sta ustanovila Alex Salnikov in Alexei Falin v začetku leta 2020. Njihova vizija je, da lahko ustvarijo uspešno blockchain aplikacijo s poudarkom na pomoči umetnikom in lastnikom zbirateljskih predmetov..

Ekipa za Rarible je pripravila spletno tržnico, ki temelji na blockchainu, kjer lahko umetniki najdejo potencialne kupce za njihovo vsebino.

Po mnenju Salnikova lahko sodelovanje skupnosti pri sprejemanju odločitev za platformo veliko pomaga naprej. Zaračunavanje pristojbin za uporabo platforme je en primer zaskrbljenosti skupnosti, o kateri Salnikov meni, da bi se o njej lahko razpravljalo, zato je njihova odločitev, da uvedejo žeton upravljanja za platformo.

Te funkcije so Raribleu namenile del pozornosti, ki so jo sredi leta 2020 namenjale platforme za decentralizirano financiranje (DeFi).

Kaj je Rarible?

Rarible je decentralizirana aplikacija (dapp) na osnovi Ethereuma, ki se osredotoča na ustvarjanje trga za NFT-je. Uporabnikom omogoča tudi funkcijo, da sami izdelajo NFT-je, kar pomeni tokeniziranje njihovih zbirateljskih predmetov.

Rarible MarketplaceRarible Marketplace (kreditna slika: Izbirna spletna stran)

Pomembna značilnost platforme, ki je prav tako pritegnila pozornost mnogih, je njena postavitev upravljanja. Preko lastnega uporabnega žetona lahko uporabniki z mehanizmom glasovanja sodelujejo pri odločitvah o upravljanju protokola. Na to se sklicuje Rarible, ki izvaja decentralizirano avtonomno organizacijo (DAO).

Takšna funkcija ne obstaja na večini trgov NFT v kripto prostoru.

Kaj so NFT-ji?

NFT-ji so del številnih blockchain novosti, ki vsakomur omogočajo, da ustvari digitalno kopijo resničnega premoženja, ki ga hrani. V bistvu to daje resničnim premoženjem potencial ne le za trženje po vsem svetu, temveč tudi za sprejemanje mednarodnih naložb, če so le-ta povezana z omrežjem..

NFT tudi zagotavljajo, da lahko lastniki umetniških del ali kakršnih koli del zagotavljajo, da njihovih izdelkov ni mogoče podvajati s funkcijo, ki omogoča preverjanje pristnosti.

Preberite več o NFT-jih.

Kako Rarible uporablja NFT-je?

Vsakdo lahko ustvari NFT. Umetnik lahko zlahka pride na platformo in ustvari svoj digitalni kolega. Ali bodo želeli dati svoje NFT-je v prodajo, je odvisno od njih samih.

O stroških transakcijskih provizij pri nakupu določenega umetniškega dela se lahko odloči tudi lastnik NFT. S funkcijami prenosa žetonov lahko zbirateljske predmete preprosto daste drugi osebi, tako da NFT pošljete predvidenemu prejemniku.

Če se lastnik umetniškega dela odloči, da želi svoje delo odstraniti s platforme, lahko to stori prosto. S “sežiganjem” NFT lahko umetniško delo odstranite iz verige blokov. Navsezadnje je vsaka funkcija, ki se nanaša na lastnino zbirateljskih predmetov, v celoti pod nadzorom lastnikov NFT.

Platforma izvaja tudi “sistem licenčnin”, ki deluje podobno kot tradicionalni mehanizem nagrajevanja prvotnega ustvarjalca umetniškega dela. Prek tega sistema je ustvarjalec upravičen do določenega odstotka prodajne cene umetniškega dela, če bi bilo znova prodano drugim.

Če uporabniki ugotovijo, da so bila nekatera umetniška dela ali zbirateljske predmete ponarejene, jih lahko prosto prijavijo tudi prek platforme.

Rarible’s DAO

Prihodnja izvedba DAO je vključena v načrt Rarible-a. Tu imajo udeleženci platforme pravico do sodelovanja pri upravljanju protokolov. To pomeni, da lahko kot skupnost predlagajo nadgradnje platforme in spremenijo obstoječe protokole.

RARI je žeton, ki podpira izvajanje DAO. Toda kako lahko dobite RARI?

Žeton $ RARI

Kot smo že omenili, je RARI domači uporabniški žeton podjetja Rarible. Na platformi ga ni mogoče kupiti, zaslužite pa ga lahko samo s sodelovanjem v dejavnostih platforme, kot so nakup in prodaja umetnin in drugih zbirateljskih predmetov. To se imenuje »Marketplace Liquidity Mining«.

$ RARI Tokenomics$ RARI Tokenomics (kreditna slika: ‘Predstavljamo $ RARI – prvi upravljavski žeton v prostoru NFT’ Medium članek)

Rudarstvo likvidnosti na trgu se je začelo 15. julija 2020 in izdaja žetona potekala vsako nedeljo od 19. julija 2020 200 tednov zapored. Tedensko uporabnikom razdelijo natančno 75.000 RARI, sorazmerno z obsegom njihove prodaje in nakupa iz prejšnjega tedna. Tako kupci kot prodajalci enako prejemajo polovico razdeljenega zneska.

$ RARI Marketplace Liquidity Mining - Token Distribution$ RARI Marketplace Liquidity Mining – Token Distribution (kreditna slika: ‘Predstavljamo $ RARI – prvi upravljavski žeton v prostoru NFT’ Medium članek)

Holding RARI daje uporabniku pravice do določenih pravic. Imetniki RARI so lahko poleg odločitev o posodobitvah sistema tudi del moderiranja platforme, ki temelji na skupnosti.

RARI se uporablja tudi za pomoč pri urejanju vsebine, ki se trži na platformi. Skupnost lahko glasuje o tem, katera umetniška dela spadajo med njene tedenske izbire, kar jim dodatno poveča doseg, ki ga potrebujejo.

Redni tedenski izboriRarible Weekly Picks (kreditna slika: Izbirna spletna stran)

V prihodnosti bo RARI uvedel svoj tržni indeks NFT, ki vsebuje portfelj najbolj iskanih NFT-jev, ki bi jih vlagatelji lahko zanimali.

Druge prihodnje izvedbe vključujejo:

  • Mehanizem odkrivanja cen
  • Mobilna aplikacija
  • Socialne značilnosti
  • Več vrst vsebine (AR + VR + Metaverse + 3D)
  • DeFi NFT-ji
  • Delno lastništvo

Zaključek

Blockchain je odkril potencial digitalnega sveta, kar bi zelo koristilo uporabnikom. Tradicionalno je umetniško delo težko tržiti, ne da bi morali najti posrednike, ki bi vam pomagali, da se povežete s širšim občinstvom. Tudi operativni in finančni stroški tega početja so povsem drugačna razprava.

In prek verige blokov to morda ne bo več toliko zaskrbljujoče. Rarible je ena izmed novosti, ki bo zagotovila, da bodo lahko zbirateljski lastniki in umetniki popolnoma neodvisni pri sprejemanju odločitev za svoje premoženje.

Rarible tudi zagotavlja, da je platforma čim bolj decentralizirana, tako da odločitve o upravljanju protokola prepušča presoji svoje skupnosti. Glede na to se zdi pot naprej obetavna.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me