Vodnik in pregled financ za uravnoteženje ($ BAL)

Balanser ($ BAL) je avtomatski market maker (AMM) protokol, ki zmanjšuje stroške in zdrs med posli različnih kriptovalut. Balancer je decentralizirana zamenjava za tradicionalni market-maker, tretja oseba, ki zagotavlja likvidnost sredstev, s katerimi se trguje. Različne decentralizirane platforme za trgovanje lahko zahtevajo Balancerjev protokol, da samodejno ugotovi najboljše cene in trgovalne cene s pomočjo Smart Order Routing (SOR). Protokol zagotavlja tudi sredstva, potrebna za dokončanje trgovine, s sredstvi iz razpoložljivih Balancer Poolov. Balancer Finance je septembra 2019 objavil Mike McDonald in Fernando Martinelli, od takrat je imela družba uspešen krog semen z vloženimi 3 milijoni dolarjev.

Izmenjevalni vmesnik izravnalnika

Balancer uporablja N-dimenzijsko invariantno površino, ki je zgrajena na Uniswap dapp-ju. Uporabljajo tudi Automated Market Makers (AMM), podobno kot UniSwap, ki so zgrajeni iz računalniških algoritmov za regulacijo trga. Njihovi bazeni ukinjajo provizije za upravljanje portfelja z uporabniki, namesto da bi pobirali provizije od trgovcev, ki portfelj ponovno uravnotežijo tako, da “sledijo arbitražnim priložnostim”.

Balancer se je preusmeril na vidno mesto znotraj hierarhije decentraliziranih financ (DeFi), saj je žeton BAL v začetku leta 2020 dvignil plast žetonov upravljanja Compound Protocol. To je povečalo pozornost na borzi in je bilo določeno kot konkurent v polju DeFi. Ta percepcija sovpada s povečanjem priljubljenosti projektov DeFi in njihovih rudarskih lastnosti, kar je bilo poudarjeno v nedavnem Poročilo Forbesa o »DeFi Yield Famers«. Torej, če ste nadobudni ali radovedni mladostnik ali nekdo, ki želi razumeti nastajajoči trg DeFi, je to vodnik za vas. V tem članku podajamo popolno razčlenitev projekta, kakšen je, in pojasnjujemo prednosti uporabe te izmenjave in protokola DeFi.

Če želite izvedeti več o Balancerju, vključno z njegovimi močmi in slabostmi, si oglejte naš video:

Balancer Finance: Kaj MORATE vedeti o tej platformi DeFi

Pojasnjeni Balancer’s Pools: Kaj so to?

Skupine bilanc so zbirke uporabniških sredstev, ki se uporabljajo za zagotavljanje likvidnosti poslov in poslov. Ti skladi lahko znašajo do več kot 11 milijonov USD (npr. Sklad USDT, BAT in COMP). To zbiranje sredstev bo med trgovanjem s kriptovalutami zahtevano kot nasprotna stranka v transakciji, s čimer bo trgovcem zagotovila likvidnost.

Nadzorovani / zasebni bazeni: To je, ko je fiksno stanje nad bazenom in lahko ustvarjalec določi žetone in uteži. To se običajno počne za zasebne akterje, ki ne želijo zunanjih upraviteljev, na primer likvidatorji tretjih oseb, ki delajo z velikimi količinami.

Dokončanje / skupni bazeni: Ti bazeni so odprti za vse akterje, da lahko povečajo likvidnost in so enosmerni prehod. V nasprotju z nadzorovanimi združenji jih ni mogoče spremeniti in imajo določen parameter, običajno pa so namenjeni splošni javnosti za likvidacijo in ustvarjanje dobička.

Poleg dveh glavnih podkategorij bazenov obstajajo še drugi natančnejši pametni bazeni, ki jih lahko uporabite. Na primer, Liquidity Bootstrapping Pools (LBP) omogočajo skupinam, da sprostijo žeton projekta, hkrati pa gradijo globoko likvidnost. Drugi primeri vključujejo stabilne bazene z nič nestalnimi izgubami, za katere je ustanovitelj Martinelli napisal razširjeno razlago tukaj.

Orodje za ustvarjalce bazenovOrodje za ustvarjalce Balancer’s Pool

Žeton $ BAL

Ob prvi uvedbi Balancer ni imel lastnega žetona, vendar se je letos to spremenilo, podjetje pa je razkrilo njihov žeton za upravljanje $ BAL. Družba je žeton začela distribuirati 23. junija 2020, na spletnem mestu pa jo bodo tedensko distribuirali ponudniki likvidnosti.

Vendar žetoni BAL nimajo ekonomske vrednosti, temveč so valuta za pravice upravljanja na protokolu. Te pravice imetnikom omogočajo, da imajo besedo o strukturi Balancerjevega protokola s težo glede uvajanja novih funkcij, pristojbin za protokole in večjih strukturnih sprememb, kot je skaliranje plasti 2, ter pogodb o drugih verigah blokov.

Ustvarjenih je 100 milijonov žetonov, vendar jih je 25 milijonov že dodeljenih ustanovnim članom, glavnim razvijalcem, svetovalcem in vlagateljem. Preostalo pa lahko uporabniki Balancerja dodajo likvidnost.

Po navedbah na spletni strani Balancer: »Vsak teden se ponudnikom likvidnosti razdeli 145.000 BAL-ov ali približno 7,5 milijona na leto. To pomeni, da bi v prvem letu obstoja BAL prišlo do 30-odstotne inflacije ponudbe od prvotno dodeljene ponudbe 25 milijonov žetonov. ” Torej, kako lahko zaslužite tedensko dodelitev BAL? To se doseže z BAL likvidnostnim rudarjenjem, ki je obravnavano v nadaljevanju.

BAL Liquidity Mining: Kako zaslužiti žetone $ BAL?

Likvidnostno rudarstvo je v zadnjih tednih postalo ena najbolj priljubljenih tem za pogovore na področju decentraliziranih financ (DeFi). V bistvu je likvidnostno rudarstvo v bistvu takrat, ko uporabniki dobavljajo likvidnost sredstev protokolu DeFi v zameno za nekakšno nagrado. Nagrada so lahko različni žetoni, vključno z žetoni upravljanja osnovnega protokola DeFi (ki imajo lahko na koncu denarno vrednost, kot je COMP). V bistvu ponuja način, kako uporabniki zaslužijo denar na premoženju, ki ga imajo.

Glavni način, kako zaslužiti žetone v višini $ BAL, je Liquidity Mining. V bistvu Balancer nagradi likvidatorje, ki vplačajo v svoje sklade v obliki žetonov v višini $ BAL. Podjetja snubitev je izdaja žetonov BAL sorazmerno z višino likvidnosti, ki jo prispeva vsak naslov glede na celotno likvidnost Balancerja.

Drug način, kako doseči BAL, je ustvarjanje bazena in izkoriščanje prednosti trgovalnih provizij. Ti se delijo v obliki $ BAL. Ta sistem tudi spodbuja ustvarjalca bazena, da zniža provizije, saj nižje kot so provizije, več BAL prejme. Balancerjeva provizija ustvarjalcem združenj daje kratkoročno ali dolgoročno možnost in upajo, da bo spodbudila nižje provizije, tako da bodo trgovci zvabljeni na borzo.

Ko je govoril o vprašanjih glede distribucije BAL in upravljavskih pravic, je ustanovitelj Martinelli dejal: »Daleč najpomembnejši dejavnik ali razlog, zakaj to počnemo, je ta, da želimo, da se ta stvar decentralizira. Verjamemo v decentralizirano, nezaupljivo prihodnost in želimo, da to naredi Balancer. Porazdelitev potrebujemo na zdrav način. «

Kmetijstvo izravnave donosa & Najboljši bazeni

Najboljši skladi likvidnosti na Balancerju trenutno vračajo do 30% APR na donosnost likvidnosti. Te stopnje so se po letu 2007 drastično izboljšale Faktor kapice posodobitev 5. julija 2020.

Najboljši način za iskanje trenutnih najboljših obrestnih mer in donosnosti likvidnosti je prek Tabela izmenjav napovedi.

Seznam dovoljenih kovancev Balance

Da bi bili kakovostni za kapljice žetona $ BAL Balancer Governance, morajo bazeni imeti vsaj dva kovanca, ki sta na belem seznamu. Kovanci se dodajo v seznam dovoljenih izravnalnikov tedensko. Znesek $ BAL, ki se razdeli, je odvisen od obsega trgovine in skupne likvidnosti, največ $

Trgovanje na Balancer’s Exchange

Poleg njihove likvidnosti in združenj je Balancer predvsem decentralizirana borza. Brez KYC ali prijav se ohranjata anonimnost in zasebnost. Za začetek trgovanja potrebujete le denarnico, kot je MetaMask. Tukaj preberite, kako nastaviti račun Metamask.

Borza ima na voljo številne žetone, s katerimi lahko trgujete. Sem spadajo: Ethereum (ETH), DAI, MKR, USDC, REP, BTC ++, WBTC, WETH, BAT, SNX, ZRX, LINK, DZAR, UMA, LRC, REN, LEND, KNC, COMP, OCEAN. Borza ima tudi številne žetone brez združenj, kot so tBTC, ANT, cUSDC, cDAI, imBTC, pBTC, sBTC, sUSD, PNK, AST in RPL.

Bilanca: ali obstajajo tveganja?

Decentralizirane borze so pogosto povezane z visokimi tveganji. Zaskrbljujoča je tovrstna sposobnost tako preproste trgovine z visokimi obrestnimi merami. To je pred kratkim poudaril ustanovitelj Ethereuma Vitalik Buterin, ki je opozoril, da gre za “bleščeče stvari DeFi”, ki so včasih povezane z “neprijavljenimi tveganji”..

Iskreno, mislim, da poudarjamo neokusen defi stvari, ki vam dajejo preveč visoke obrestne mere. Obrestne mere, ki so bistveno višje od tistih, ki jih lahko dobite pri tradicionalnih financah, so same po sebi bodisi začasne možnosti arbitraže bodisi priložena nenavedena tveganja.

– vitalik.eth (@VitalikButerin) 20. junij 2020 Tweet od Vitalik Buterin

Balancer je priznal tveganja, saj je na svojem spletnem mestu uporabnike opozoril, da: »Balancer je zelo nov protokol. Čeprav izvajamo vse previdnostne ukrepe in izvajamo obsežne revizije, je to še vedno zelo beta izdelek. Za začetek porabite majhne količine sredstev. “

Zaključek

Na splošno se je Balancer pozicioniral kot močno orodje za avtomatizacijo trženja in znižanje provizij za transakcije za različne kriptovalute. Vodi trg likvidnostnih bazenov z zmožnostjo ustvarjanja n-dimenzionalnih likvidnostnih bazenov, kar je najprej trg. Z njihovo edinstveno formulo, ki zanika in odvrača od velikih nadomestil, je Balancer ustvaril decentraliziran projekt, ki bi lahko bil samozadosten sistem s poudarkom na skupnosti.

Za zdaj je glavni cilj Balancerja ustvariti močno konkurenco za UniSwap in postati vodilni v panogi na področju AMM na Ethereumu. Mnogi verjamejo, da je to mogoče, saj je funkcionalnost DEX na Uniswap enaka kot Balancer, saj je eno združenje žetonov za žetone Uniswap enako Balancer pool-u z dvema žetonoma, nastavljenima na vrednost 50/50 ali 1: 1.

Serija decentraliziranih financ (DeFi): vadnice, vodniki in drugo

Z vsebino tako za začetnike kot za naprednejše uporabnike si oglejte našo serijo YouTube DeFi, ki vsebuje vadnice o OSNOVNIH ORODJIH, ki jih potrebujete za trgovanje v prostoru DeFi, npr. MetaMask in Uniswap. Pa tudi poglobitev v priljubljene teme DeFi, kot sta Reef.finance ($ REEF) in Polkadot ($ DOT)

Serija DeFi na tej spletni strani zajema tudi teme, ki jih YouTube ni preučeval. Za uvod o tem, kaj je DeFi, si oglejte Pregled decentraliziranih financ (DeFi): Vodnik po NAJVEČJEM trendu v kriptovalutah

Vadnice in vodiči za ESSENTIAL DEFI TOOLS:

 • Vodič za MetaMask: Kako nastaviti račun? PLUS nasveti in vdori za napredne uporabnike
 • Uniswap pregled in vadnica: vodnik za začetnike ter napredni nasveti in triki
 • Vodič in pregled serumskega DEX
 • Razloženo SushiSwap ($ SUSHI)
 • 1inch Exchange, Mooniswap in Chi GasToken: popoln pregled in vodnik

Za podrobnejše informacije o drugih specifičnih projektih DeFi si oglejte naše vodnike za žetone DeFi. Tu je nekaj naših najbolj POPULARNIH vodnikov:

 • DOVOLJENO ($ LEND)
 • Pregled Ampleforth ($ AMPL): Bistveno vodilo tega protokola DeFi
 • ChainLink ($ LINK) vodič: Ključna povezava v prostoru DeFi
 • Cream Finance ($ CREAM): Kaj je to?
 • Vodnik za krivulje financiranja ($ CRV)
 • DODOEx ($ DODO): Revolucionarni ponudnik likvidnosti na verigi
 • Linear Finance ($ LINA): Prihodnost sintetičnih borz?
 • Polkadot ($ DOT): Vse, kar morate vedeti o ljubljencu DeFi na Kitajskem
 • RAMP DeFi: Kako odklene vrednost vloženega premoženja?
 • Reef Finance ($ REEF): platforma All-in-One Defi
 • Solana ($ SOL) je pojasnila
 • Grafikon ($ GRT) – naslednja stopnja decentraliziranih aplikacij
 • Razloženo Trustswap ($ SWAP) – Naslednja generacija transakcij DeFi
 • Hrepenite po financiranju združitve ekosistema DeFi
 • Wing Finance ($ WING) – kreditna platforma DeFi za posojanje

Več video posnetkov in člankov bo kmalu na voljo v sklopu naše serije DeFi, zato se obvezno PRIJAVITE na našo Youtube kanal in (za zdaj) BREZPLAČNO tedensko glasilo tako da boste lahko obveščeni takoj, ko pridejo ven!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me