Priročnik za trgovanje z Bitcoin arbitražami v Južni Afriki

Kaj je arbitražno trgovanje s kripto?

Arbitražno trgovanje s kriptovalutami je, ko trgovec kriptovaluto kupi za poceni ceno od nekoč, nato pa jo proda za dobiček na drugi borzi, da izkoristi razlike v cenah. Arbitražno trgovanje z bitcoini je eden najlažjih načinov za ustvarjanje dobička pri trgovanju z bitcoini z minimalnimi tveganji.

Ali je arbitražno trgovanje zakonito?

Arbitražno trgovanje je zakonito, če trgujete v državah, kjer je bitcoin zakonit. Arbitražni trgovec zgolj izkorišča razliko v ceni med več menjalnicami, da ustvari dobiček.

Kako deluje arbitražno trgovanje?

Kriptovaluta se prodaja na premijih na trgih v razvoju in državah z gospodarskimi težavami, kot sta Zimbabve in Venezuela, medtem ko se kriptovaluta v razvitih državah prodaja po ceni, ki je bližja dejanski tržni vrednosti. Trgovci z dostopom na tuje trge lahko izkoristijo razliko v ceni in povpraševanju tako, da v razvitih državah kupujejo bitcoin po nizki ceni in prodajajo po višji ceni v državah v razvoju ali državah brez razvitega kripto ekosistema.

Kako začeti z bitcoin arbitražnim trgovanjem

Ko želite kupiti bitcoin po nizki ceni in prodati po višji ceni na drugi borzi. Prva stvar, ki jo boste morali storiti, je odpreti račun na vseh borzah, ki podpirajo vaš način plačila. Po prijavi na različnih borzah boste morali na borzi kupiti Bitcoin z najcenejšo ceno in na borzi prodati z najdražjo ceno.

Kakšne so pristojbine za trgovanje z bitcoin arbitražami?

Poleg pogleda na ceno bitcoinov boste morali pogledati še provizije za trgovanje in odstopne stroške različnih borz. Da bi ustvarili dobiček, vaš Nakupna cena, vključno s provizijami za transakcije, mora biti nižja od prodajne cene, vključno s provizijami za transakcije.

Transakcijske provizije vključujejo provizije za vsako trgovanje in odstopne provizije za pošiljanje kripto na drugo borzo.

Trgovanje z bitcoin arbitražami v Južni Afriki

V Južni Afriki lahko z nakupom izvedete arbitražo bitcoinov Coindirect.com in prodaja naprej Luno.com ali localbitcoins.com.

Trik je v tem, da kupujete s svojo kreditno kartico / čekovno kartico na Coindirect, kjer so nakupi s kreditnimi karticami cenejši od drugih načinov plačila in prodajate v Lunu, kjer se bitcoin prodaja po lokalni premiji.

V času pisanja tega članka bi nakup bitcoinov na Coindirectu s kreditno kartico stal 176.077 RM v primerjavi z R178900 na Lunu. Bolj kot so trgi nestanovitni, večja je ta vrzel v cenah, saj lokalne borze trajajo nekaj časa, da se prilagodijo bolj konkurenčnim svetovnim cenam bitcoinov..

Kako kupiti bitcoin na Coindirect s kreditno kartico (ali čekovno kartico VISA)

 1. Prijavite se za brezplačen račun Coindirect (preprosto se prijavite, če račun že imate).
 2.  Poiščite svojo Bitcoin denarnico.
 3. Kliknite »Kupi« in nato v spustnem meniju izberite »Nova kartica VISA (EUR)«.
 4. Vnesite vrednost BTC, ki jo želite kupiti, v evrih (večja od minimalne omejitve) ali znesek BTC, ki ga želite kupiti, in kliknite »Predogled nakupa«.
 5. Prejeli boste ponudbo, pritisnite ‘potrdi’, preden se izteče časovnik (odšteva od 55 sekund).
 6. Vnesite podatke o kreditni kartici in plačajte.
 7. Preusmerjeni boste na stran za preverjanje transakcije.
 8.  Ko bo plačilo uspešno izvedeno, boste preusmerjeni nazaj v svojo denarnico Coindirect.

Kako prodati bitcoin na Luno

 1. Prijavite se za račun Luno in preverite svojo identiteto.
 2. Pošljite Bitcoin iz vaše Coindirect Bitcoin denarnice na svojo Luno Bitcoin denarnico.
 3. V svoji denarnici Luno kliknite »Prodaja« in poiščite ponudbo, če želite prejeti več denarja, kot ste kupili na Coindirect.com, ali

Na borzi Luno ustvarite prodajno naročilo, ki presega znesek, za katerega ste kupili na Coindirect (vključno s provizijo za transakcijo in provizijo za dvig).

Ko Bitcoin prodate za dobiček na dražji borzi. Denar morate dvigniti na svoj bančni račun (kreditno kartico) in ponoviti postopek, da boste vedno znova kupovali nizko in prodajali visoko, kadar se pojavi razlika v ceni. Bolj kot je bitcoin spremenljiv, več je možnosti za večji dobiček.

Ključni dejavniki tveganja, ki se jih morate zavedati:

 • Najbolje je, da ukrepate hitro, da zmanjšate izpostavljenost tržnim gibanjem. Ker lahko razlika v ceni izpade, preden sklepate posle, zaradi nestanovitnosti kriptovalut.
 • Če je transakcij veliko, lahko veriga blokov postane preobremenjena, zato lahko traja nekaj časa, da prenesete svoj bitcoin iz ene denarnice v drugo..
 • Vedno se prepričajte, da imate na kreditni kartici sredstva, da izkoristite razlike v cenah v primeru nenadnih sprememb cen. Zadnja stvar, ki jo želite, je, da nimate sredstev za nakup na cenejši borzi, ko se vam ponudi priložnost.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me